Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ξάνθη – ΟΦΗ στους «16» του κυπέλλου

Ξάνθη – ΟΦΗ στους «16» του κυπέλλου

0
klirosi kypello elladas

Ικανοποίηση στην ξανθιώτικη ομάδα που απέφυγε στη χθεσινή κλήρωση τους «ισχυρούς» της Super League

Διακοπές ως… δευτεραθλήτρια χειμώνα και επιστροφή στη δράση στις αρχές Ιανουαρίου

Κρυφά… χαμόγελα και ικανοποίηση ήταν τα συναισθήματα από τη χθεσινή κλήρωση του κυπέλλου Ελλάδας για τους ιθύνοντες της Ξάνθης, καθώς η κληρωτίδα ανέδειξε αντίπαλο τον ΟΦΗ, για την επόμενη φάση των «16».

Ο ΟΦΗ ήταν μία από τις πέντε ομάδες της Β’ Εθνικής και μία από τις δύο που μπορούσαν να κληρωθούν ως αντίπαλος της Ξάνθης, με το επιτελείο της Ξάνθης να βλέπει ως θετική την κλήρωση καθώς αποφεύχθηκαν ομάδες της Super League όπως οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος Αθηνών.

Έτσι υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια στη διοργάνωση και πολλές πιθανότητες για πρόκριση στα προημιτελικά, με τις δύο αναμετρήσεις της Ξάνθης με τον ΟΦΗ να προγραμματίζονται για τις 10-11 ή 12 Ιανουαρίου 2017 το πρώτο ματς (στα Πηγάδια) και ο επαναληπτικός σε μία ημέρα από το τριήμερο 24-25-26 του ίδιου μήνα (οι αναλυτικές ημερομηνίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα).

Ο ΟΦΗ βέβαια δεν αποτελεί αμελητέο αντίπαλο καθώς διαθέτει ένα αξιόμαχο «ρόστερ» με αρκετούς έμπειρους παίκτες και προβάλλει ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο στη Super League, οπότε η προσοχή που θα δείξει στα παιχνίδια με τους Κρητικούς η Ξάνθη θεωρείται δεδομένη.

Προπονητής του ΟΦΗ είναι ο Νίκος Νιόπλιας ενώ στο δυναμικό του βρίσκονται μεταξύ άλλων δύο καλοί τερματοφύλακες (Κ. Δάφκος, Κασμερίδης), στην άμυνα οι Όστοιτς, ο έμπειρος Ηλίας Κώτσιος αλλά και ο πρώην παίκτης της Ξάνθης Δημήτρης Κομεσίδης, ενώ στη μεσοεπιθετική γραμμή υπάρχουν μεταξύ άλλων οι Χαντί, Όγκμποε, Ροβίθης, Βουό, Μιλοσάβλιεφ.

Αναλυτικά τα ζευγάρια στη φάση των «16» του κυπέλλου:

Άρης-Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός-Κισσαμικός

Λεβαδειακός-ΑΕΚ

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ

Ξάνθη-ΟΦΗ

Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα

Λαμία-Ατρόμητος

Τρίκαλα-Αστέρας Τρίπολης

* Οι ομάδες που είναι πρώτες θα έχουν το πρώτο παιχνίδι στην έδρα τους. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν το τριήμερο 10-12 Ιανουαρίου και οι επαναληπτικοί στις 24-26 του ίδιου μήνα.

** Μετά την ολοκλήρωση της φάση των «16» θα ακολουθήσει νέα κλήρωση για την ανάδειξη των ζευγαριών της προημιτελικής αλλά και ημιτελικής φάσης.

«Φορτωμένο» πρόγραμμα στις αρχές Ιανουαρίου

Προς το παρόν πάντως η Ξάνθη αφήνει στην άκρη τα παιχνίδια για το κύπελλο, καθώς έως τότε θα μεσολαβήσουν δύο αγώνες πρωταθλήματος και συγκεκριμένα τα εξ αναβολής παιχνίδια για την 1η και 2η αγωνιστική της Super League.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 03 Ιανουαρίου 2017 (στις 17:15) η Ξάνθη θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο» για την 1η εξ αναβολής αγωνιστική και την Κυριακή 08 Ιανουαρίου 2017 (στις 19:30) θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό για τη 2η εξ αναβολής αγωνιστική. Θα ακολουθήσει έπειτα το πρώτο ματς του κυπέλλου με τον ΟΦΗ, ενώ την Κυριακή 15/01/2017 θα διεξαχθεί το ματς Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα, για την 11η εξ αναβολής αγωνιστική, ώστε στη συνέχεια να μπει το πρόγραμμα του πρωταθλήματος στην κανονική του ροή.

Διακοπές ως… δευτεραθλήτρια χειμώνα

«Φιγουράροντας» στη 2η θέση της βαθμολογίας θα κάνουν Χριστούγεννα προπονητικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές της Ξάνθης, καθώς ο αγώνας της Δευτέρας ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα έληξε χωρίς νικητή κι έτσι η ξανθιώτικη ομάδα παρέμεινε στη 2η θέση, όπου ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό τον οποίο όμως νίκησε (1-2) στο μεταξύ τους παιχνίδι. Και μπορεί το κλίμα να είναι πανηγυρικό στα αποδυτήρια της ομάδας, όμως ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει επισημάνει την προσοχή στους παίκτες του ώστε να μην… παραχαλαρώσουν στις χριστουγεννιάτικες διακοπές, ενόψει της επιστροφής και της επανέναρξης των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

SUPER LEAGUE

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 31

2. Α.Ο. Ξάνθη 22

3. Παναθηναϊκός 22

4. Πανιώνιος 21

5. Α.Ε.Κ. 20

6. ΠΑΣ Γιάννινα 18

7. Ατρόμητος Αθ. 17

8. Π.Α.Ο.Κ. 17*

9. Παναιτωλικός 15

10. Πλατανιάς 14

11. Κέρκυρα 12

12. Λεβαδειακός 12

13. Αστέρας Τρ. 12

14. Λάρισα 10

15. Βέροια 8

16. Ηρακλής 7

* Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -3 βαθμούς.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …