Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Επανεκκίνηση για «xanthifans»

Επανεκκίνηση για «xanthifans»

0
xanthifans-ktirio

Ξαναμπαίνουν σήμερα στα γραφεία τους και συγκεντρώνονται για ενημέρωση

Τις επόμενες κινήσεις μετά την αδειοδότηση προγραμματίζει ο σύλλογος φιλάθλων Ξάνθης

Μετά από περίπου ένα χρόνο και δύο μήνες, οι «xanthifans» θα ξαναμπούν σήμερα στο… σπίτι τους, στα γραφεία που βρίσκονται στη οδό Χατζησταύρου 14, καθώς μετά την αδειοδότηση που πήραν και επίσημα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μπορούν να λειτουργούν πλέον νομότυπα και να συνεχίσουν τη δράση τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 24 Σεπτεμβρίου 2015, κατόπιν απόφασης του Υφ. Αθλητισμού και της Γ.Γ.Α., σε όλους τους συλλόγους φιλάθλων είχε μπει «λουκέτο» από την αστυνομία, καθώς έπρεπε να προσκομίσουν κάποια έγγραφα και να τρέξουν τις διαδικασίες για να πάρουν τη σχετική άδεια λειτουργίας. Τελικά, μετά από πολύ κόπο και τρέξιμο από πλευράς ΔΣ και μελών των «xanthifans», η πολυπόθητη άδεια εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ήδη το έγγραφο βρίσκεται στα χέρια των «xanthifans» που ετοιμάζονται για… restart (επανεκκίνηση).

Στους 14 μήνες που μεσολάβησαν τα γραφεία παρέμεναν κλειστά, όμως οι Ξανθιώτες φίλαθλοι συνέχιζαν να δίνουν το «παρών» στο γήπεδο των Πηγαδίων (και σε ορισμένες περιπτώσεις μακριά από αυτό), περιμένοντας την αδειοδότηση που θα τους επέτρεπε να ξαναμπούν στα γραφεία τους.

Έτσι για σήμερα το απόγευμα (19:00) έχει προγραμματιστεί μία πρώτη συνάντηση ανάμεσα στα μέλη, ώστε να υπάρξει η σχετική ενημέρωση και σε επόμενες συναντήσεις θα γίνει και ο προγραμματισμός των δράσεων τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» για την επόμενη Τετάρτη θα οριστεί και ΓΣ ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση μελών και να συζητηθούν οι πρόσφατες – ευχάριστες – εξελίξεις.

Ήδη εξάλλου έγιναν οι πρώτες κινήσεις με την επανασύνδεση ρεύματος, νερού και καθαριότητας του χώρου για να μπορέσει να λειτουργήσει. Αυτό βέβαια θα γίνει σε μία άτυχη χρονική συγκυρία καθώς δεν θα υπάρξει αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο, ωστόσο αυτό θα δώσει την ευκαιρία για καλύτερη προετοιμασία ενόψει των επόμενων αγώνων που βρίσκονται στο πρόγραμμα του Α.Ο. Ξάνθης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ξανθιώτικος σύλλογος φέρεται να πήρε τον 3ο κατά σειρά αριθμό μητρώου της Γ.Γ.Α. σε ότι αφορά συλλόγους φιλάθλων, καθώς τις ίδιες διαδικασίες έτρεξαν Α.Ε.Κ. και Παναιτωλικός, ενώ σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία προς το παρόν καμία άλλη ομάδα δεν έχει πάρει αδειοδότηση για τη λειτουργία συλλόγων φιλάθλων.

Οι xanthifans αριθμούν περισσότερα από 450 εγγεγραμμένα μέλη, με έναν βασικό «πυρήνα» 200 περίπου ατόμων να βρίσκονται ανελλιπώς στο γήπεδο και να παρακολουθούν τις υπόλοιπες δραστηριότητες της ξανθιώτικης ομάδας, ενώ πέρα από την αθλητική ενασχόληση συχνά πραγματοποιούν εθελοντικές δράσεις όπως δεντροφύτευση, αιμοδοσία, συλλογή τροφίμων/ρούχων για ευπαθείς ομάδες κ.α.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κύπελλο Ελλάδος: Στις 20:30 της 25ης Μαΐου ο τελικός Παναθηναϊκός – Άρης

Στο Πανθεσσαλικό γήπεδο Η ΕΠΟ ενημέρωσε με ανακοίνωσή της ότι αποφασίστηκε η ώρα του τελικ…