Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Βαθμός… «βάλσαμο» για Ξάνθη

Βαθμός… «βάλσαμο» για Ξάνθη

0
paok-xanthi2016

Στάθηκε όρθια στην Τούμπα και «απέδρασε» με το 0-0 στο ματς με τον ΠΑΟΚ

Με 10 παίκτες έπαιξε για περισσότερα από 20 λεπτά η ξανθιώτικη ομάδα λόγω αποβολής του Λάζιτς

Τι κι αν για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι η ξανθιώτικη ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει και να πάρει το «τρίποντο», ο βαθμός της ισοπαλίας από το 0-0 στο γήπεδο της Τούμπας άφησε ικανοποιημένους τους ιθύνοντες της ξανθιώτικης ομάδας καθώς με αυτόν, αλλά και λόγω του τρόπου που σημειώθηκε, έφερε… χαμόγελα στο ξανθιώτικο στρατόπεδο.

Η κυριακάτικη αναμέτρηση στο γήπεδο της Τούμπας λογίζονταν εκ των προτέρων δύσκολη για την Ξάνθη, η οποία μετά από δύο ήττες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος πήγαινε με την… πλάτη στον τοίχο στο 3ο παιχνίδι, αυτό με τον ιδιαίτερα φιλόδοξο ΠΑΟΚ, που αντίστοιχα ξεκίνησε με δύο νίκες και ήθελε να… τριτώσει τις επιτυχίες του.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και πίεσαν στο ξεκίνημα με τον Ζίβκοβιτς να σταματά δύο προσπάθειες των επιθετικών του ΠΑΟΚ. Κατά την εξέλιξη του α’ μέρους οι παίκτες του Λουτσέσκου κράτησαν μακριά από την εστία τους τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του. Για μια ξανθιώτικη ομάδα που είχε δύο τελικές προσπάθειες εκτός στόχου όμως στο διάστημα αυτό. Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν ο ίδιος, υπήρξε ένταση και αρκετές μικροδιακοπές με την ξανθιώτικη ομάδα να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Νιέτο στο 61’ να ανοίξει το σκορ. Λίγο αργότερα οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν καθώς στο 69’ ο Λάζιτς αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα με τον ΠΑΟΚ να έχει το πλεονέκτημα στα υπόλοιπα 20 και πλέον λεπτά του αγώνα.

Ωστόσο μέχρι το φινάλε οι γηπεδούχοι είτε ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια, ή έπεσαν επάνω στον πολύ καλό Ζίβκοβιτς, με τους φιλοξενούμενους παίκτες από την πλευρά τους να καταβάλλουν υπερπροσπάθεια και με πολύ καλή απόδοση τόσο ατομικά όσο και στα αμυντικά τους καθήκοντα, κατάφεραν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους και να «αποδράσουν» έτσι με το βαθμό της ισοπαλίας μετά το τελικό 0-0.

ΠΑΟΚ – Ξάνθη 0-0

Στις καλύτερες στιγμές του αγώνα στο 6’ ο Γιουνές προσπάθησε να απειλήσει με αριστερό σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής, όμως το σουτ του ήταν άστοχο. Στο 8’ το σουτ του Ροντρίγκεζ απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς και δευτερόλεπτα αργότερα ο Σέρβος τερματοφύλακας νίκησε τον Κουλούρη αποκρούοντας το σουτ του στο τετ α τετ. Στο 16’ το σουτ του Κάμπος πέρασε άουτ ενώ την ίδια κατάληξη είχε στο 24’ και το σουτ του Καμαρά.

Στο 50’ ο Κάμπος έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν το πλασέ του μετά την πάσα του Πέλκα πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της Ξάνθης. Στο 61’ μετά από κλέψιμο του Καμαρά, η μπάλα έφτασε στον Γιουνές που την «έσπασε» στον Νιέτο, με τον Ισπανό να αστοχεί στο σουτ από θέση βολής. Στο 71’ άστοχο σουτ του Ροντρίγκεζ και στο 73’ ο Γλύκος απέκρουσε την σέντρα σουτ του Νιέτο προ του Σολτάνι. Στο 75’ το φάουλ του Νιέτο από καλή θέση κατέληξε στα χέρια του Γλύκου. Στο 83’ πάσα του Αθανασιάδη στον Ροντρίγκεζ, ο τελευταίος χάνει την ευκαιρία με το άστοχο πλασέ. Στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ έχασε ευκαιρία όταν μετά από αδράνεια οι επιθετικοί Τιάμ – Ροντρίγκεζ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αριστείδης Βάτσιος (ΕΠΣ Δυτ. Αττικής) με βοηθούς τους Αναστόπουλο (ΕΠΣ Αρκαδίας) – Βεργέτη (ΕΠΣ Αρκαδίας). Ο Βάτσιος έδειξε την κίτρινη κάρτα στους: Λάζιτς (31’), Κάμπος (35’), Καμαρά (39’), Ντε Λούκας (56’), Νιέτο (87’), Ζίβκοβιτς (87’), Χατζητερζόγλου (95’). Απέβαλλε τον Λάζιτς στο 69’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ (79’ Τιάμ), Κάνιας, Μπίσεσβαρ (46’ Πέλκας), Τζάλμα Κάμπος, Ροντρίγκες, Κουλούρης (59’ Αθανασιάδης).

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Φλίσκας, Λισγάρας, Γουάλας (80’ Ορφανίδης Λ.), Καμαρά, Ντε Λούκας, Λάζιτς, Σολτάνι, Νιέτο (92’ Ράνος), Γιουνές (64’ Βασιλακάκης).

Θετικά και αρνητικά

Εκτός του βαθμού, στα θετικά για την ξανθιώτικη ομάδα ήταν ότι η άμυνα παρουσιάστηκε αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα δύο ματς. Επίσης πολύ καλή ατομική απόδοση είχαν οι περισσότεροι παίκτες της Ξάνθης που έπαιξαν ψυχωμένα και αντέδρασαν θετικά ακόμη και μετά την αποβολή του Λάζιτς κι ενώ έμειναν με 10 παίκτες.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί το ντεμπούτο που έκαναν δύο παίκτες της ξανθιώτικης ομάδας στην 11άδα, ο Οκάν Χατζητερζόγλου που ξεκίνησε ως βασικός (στη θέση του δεξιού μπακ) και ο Λάζαρος Ορφανίδης (αδερφός του Πέτρου Ορφανίδη), ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 80’ στη θέση του αριστερού μπακ. Αμφότεροι προέρχονται από τα τμήματα υποδομής της Ξάνθης.

Τέλος στα αρνητικά, η κόκκινη που αντίκρισε ο Λάζιτς ο οποίος θα χάσει και το επόμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, οι ενοχλήσεις που ένιωσε ο Γουάλας με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το ματς ως αλλαγή με το Βραζιλιάνο να προέρχεται από τραυματισμό και να απομένει να δούμε τη γνωμάτευση για το αν θα μπορέσει να επιστρέψει τις επόμενες ημέρες ή αν θα είναι αμφίβολος για 3ο ματς.

SUPER LEAGUE

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς 0-0

Πανιώνιος – Βέροια 1-2

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-0

ΠΑΟΚ – Ξάνθη 0-0

Ατρόμητος Αθ. – Αστέρας Τρ. 1-0

Λεβαδειακός – Κέρκυρα 2-1

Λάρισα – Ολυμπιακός 1-0

ΑΕΚ – Ηρακλής (χθες)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Παναθηναϊκός 7

2. Πλατανιάς 7

3. ΑΕΚ 6*

4. Ολυμπιακός 6

5. Πανιώνιος 6

6. ΠΑΟΚ 4**

7. Παναιτωλικός 4

8. Λάρισα 4

9. ΠΑΣ Γιάννινα 4

10. Λεβαδειακός 3

11. Κέρκυρα 3

12. Βέροια 3

13. Ατρόμητος Αθ. 3

14. Ηρακλής 1*

15. Ξάνθη 1

16. Αστέρας Τρ. 0

* Δεν υπολογίζεται το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού αγώνα ΑΕΚ – Ηρακλής.

** Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με -3 βαθμούς το πρωτάθλημα.

ΕΠΟΜΕΝΗ (6η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

16.00: Κέρκυρα – ΠΑΣ Γιάννινα (NS2)

18.15: Λεβαδειακός – Λάρισα (NS1)

20.30: Ηρακλής – Πανιώνιος (NS2)

ΚΥΡΙΑΚΗ 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

16.00: Βέροια – Π.Α.Ο.Κ. (NS2)

18.15: Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρ. (NS2)

18.15: Πλατανιάς – Παναιτωλικός (NS4)

20.30: Ολυμπιακός – Α.Ε.Κ. (NS1)

ΔΕΥΤΕΡΑ 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

19.30: Ξάνθη – Ατρόμητος Αθ. (NS1)

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρεπό του Παύλου Μελά Κουτσού στην 3η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου

Τα αποτελέσματα και η διαμόρφωση της βαθμολογίας Ολοκληρώθηκε το Σάββατο η 3η αγωνιστική τ…