Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Γονείς μαθητών του Μουσικού Σχολείου επαναφέρουν το αίτημα ανέγερσης νέου κτηρίου

Γονείς μαθητών του Μουσικού Σχολείου επαναφέρουν το αίτημα ανέγερσης νέου κτηρίου

0
mousiko xanthis

Καλούν τους ξανθιώτες να στηρίξουν την πρωτοβουλία στη βάση της ακαταλληλότητας του χώρου που σήμερα στεγάζει το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης

Γονείς μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης ανέλαβαν την πρωτοβουλία να επαναφέρουν το αίτημα της μετεγκατάστασης του σχολείου σε νέο κτήριο, καθώς, όπως επισημαίνουν, ο χώρος είναι ακατάλληλος για τις λειτουργίες του σχολείου, πράγμα που αποθαρρύνει τη φοίτηση των μαθητών με κλίση προς τη μουσική, τη στιγμή δε μάλιστα που μέσω των προσπαθειών εκπαιδευτικού προσωπικού και μαθητών το σχολείο έχει σημαντική παρέμβαση στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Το θέμα αναφέρθηκε και στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αβδήρων, παράλληλα με το αίτημα που υπάρχει για μετεγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ Γενισέα, όπου επίσης οι υποδομές θεωρούνται ακατάλληλες.

Σε σύντομο κείμενό τους οι γονείς που ανέλαβαν την πρωτοβουλία ζητούν την υποστήριξη φορέων και πολιτών για την ανέγερση νέου Μουσικού Σχολείου.

Η επιστολή για την Υποστήριξη στο αίτημα ανέγερσης Μουσικού Σχολείου

Αγαπητοί Φίλοι, Φίλες του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης,

Στην Ξάνθη, την γενέτειρα του Μάνου Χατζιδάκι,

το Μουσικό Σχολείο δεν έχει κτήριο κατάλληλο και προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις ενός Μουσικού Σχολείου, αλλά στεγάζεται (εδώ και πολλά χρόνια (17), στο Πολιτιστικό Κέντρο Διομήδειας, σε κτήριο που είναι ακατάλληλο για σχολείo.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, παρά τις αντίξοες συνθήκες, τις παντελώς ακατάλληλες κτηριακές υποδομές, την απουσία βασικού εξοπλισμού, την ελλιπή στελέχωση, τις δυσκολίες πρόσβασης, κατάφερε να έχει ενεργή συμμετοχή και δράση στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και όχι μόνο.

Αν και έχουν γίνει διαχρονικά πολλές ενέργειες για την παρουσίαση του προβλήματος στους τοπικούς φορείς του νομού και υπήρξαν υποσχέσεις για ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου και προσαρμοσμένου στις απαιτήσεις Μουσικού Σχολείου (όπως εξάλλου και στις περισσότερες πόλεις της χώρας μας), δυστυχώς ακόμη παραμένουν υποσχέσεις δίχως ορατό αποτέλεσμα.

Επειδή το Μουσικό Σχολείο επιτελεί σημαντικό έργο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό και επειδή πιστεύουμε ότι όλοι μαζί θα καταφέρουμε το καλύτερο δυνατόν, προσθέτοντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι, καλούμε όλους τους Φίλους του Μουσικού Σχολείου να δηλώσουν την συμπαράστασή τους στον αγώνα μας και να συνδράμουν στο αίτημα της «Ανέγερσης Νέου Μουσικού Σχολείου στην Πόλη της Ξάνθης», αποστέλλοντάς μας μία επιστολή «υποστήριξης» σε μια απο αυτές τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: pmourou@hol.gr   fokionoseleni@yahoo.gr mdos88@otenet.gr   την οποία εμείς στην συνέχεια θα επισυνάψουμε στα έγγραφά μας, ισχυροποιώντας τα επιχειρήματά μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ελπίζουμε να συναντηθούμε σύντομα σε νέες, κατάλληλες εγκαταστάσεις του Σχολείου ΜΑΣ.

Και τι ζητάω, τι ζητάω; Ένα καινούριο Μουσικό Σχολείο ζητάω

Υ.Γ. Προς δική σας διευκόλυνση έχουμε ετοιμάσει ένα μικρό κείμενο – υπόδειγμα συμπαράστασης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ποια καταστήματα λειτουργούν σήμερα

Κλειστά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ   Φέτος, όπως είναι γνωστίς, αργία θεωρείται …