Σχόλια-09-03-16

0
mousoulmana xristiani
Απάντηση Μπένη
Τα «πήρε στο κρανίο» ο Δημήτρης Μπένης με τη Δημοτική Αρχή, την οποία κατηγορεί με δριμύτατους χαρακτηρισμούς ότι διέρρευσε την απόφαση για την πειθαρχική του ποινή, όσο και με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ που στην ιστοσελίδα του γράφει: «Μετά τον κ. Καλαϊτζή σειρά πήρε ο κ. Μπένης και μάλλον έπεται συνέχεια. Με τέτοιους δημοτικούς «άρχοντες» σίγουρα θα προκόψει αυτός ο τόπος! Αλλά το ψάρι βρωμάει από το …κεφάλι».
Ο Δημήτρης Μπένης είναι έμπειρος πολιτικός και σπανιότατα απαντά σε δημοσιεύματα, ωστόσο το γεγονός ότι σχολίασε η τοπική οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του την απόφαση με αιχμές και υπονοούμενα δεν μπόρεσε να το αφήσει απροσπέραστο.
Στη δήλωσή του περιλαμβάνονται και κατηγορίες εναντίον τοπικής εφημερίδας που εμφανίζεται ως δέκτης της διαρροής, τις οποίες ωστόσο δεν περιλαμβάνουμε στο σχετικό δημοσίευμα της σημερινής έκδοσης της εφημερίδας μας, καθότι δε μας αφορούν.
Ε.Δ.


Αρμονική συμβίωση στην πράξη
Με διάφορες δηλώσεις και πράξεις μειονοτικών της Θράκης, είτε ακροδεξιών που κόπτονται για το μέλλον της περιοχής μας κατ’ αποκλειστικότητα, εγείρεται κατά καιρούς το ‘’ενδιαφέρον’’ της Αθήνας για την ακριτική και πολυπολιτισμική Θράκη. Αφιερώματα, ντοκιμαντέρ, άρθρα, δηλώσεις, κορώνες και διάφορα άλλα που σε κάνουν να απορείς αν μιλούν για την περιοχή που γεννήθηκες, μεγάλωσες και ζεις ή για κάποια Θράκη σε παράλληλο σύμπαν. Οι άνθρωποι που κατοικούν όμως αυτό τον τόπο ξέρουν να συμβιώνουν και το αποδεικνύουν καθημερινά μέσα από μικρές πράξεις. Αυτό μου θύμισε η φωτογραφία του Θανάση Αθανασιάδη που ‘’συνέλαβε’’ έξω από το βιβλιοπωλείο ΔΥΟ μουσουλμάνα να συνοδεύει την μεγαλύτερη σε ηλικία χριστιανή γειτόνισσά της στον ναό του Αγίου Βλασίου και να συνεχίζει για τις δουλειές της. Η καλύτερη απάντηση σε όσους ρωτάνε ‘’πώς τα πάμε εδώ με τους μουσουλμάνους’’.
Χ.Δ.


Χώρα της υπερβολής
Στην Ελλαδίτσα μας όπου πολλά φαιδρά συμβαίνουν, έχουμε ως ένα συγκριτικό… μειονέκτημα ότι ως λαός, πως είμαστε της υπερβολής. Υπερβολή είτε προς τα πάνω αλλά και προς τα κάτω. Από το ένα άκρο μπορούμε με άνεση και σύντομα να βρεθούμε στο άλλο άκρο εκ διαμέτρου αντίθετα.
Τα παραδείγματα είναι άπειρα και δεν χρειάζεται να τα αναφέρω διότι όλοι λίγο πολύ τα γνωρίζουν. Για να σας δείξω μια παράμετρο της υπερβολής, σας κάνω γνωστό πως στη χώρα μας κυκλοφορούν 6-7 εφημερίδες με αγροτικά-κτηνοτροφικά θέματα! Βγήκε πριν δυο-τρία χρόνια η πρώτη. Ακολούθησε αργότερα η δεύτερη και σήμερα φτάσαμε στα άκρα με 6-7 εφημερίδες. Το ίδιο που συμβαίνει με τις αθλητικές. Που είναι κοντά στις δέκα!
Είμαστε ή δεν είμαστε της υπερβολής;
Γ.Δ.


Εκλογικό Ι
Θετική αποδοχή με πληροφόρησε Μουσουλμάνος φίλος είχε το σχόλιο της στήλης για την ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας στο να επιλέξει τοπικά αξιόλογους υποψήφιους μειονοτικούς βουλευτές.
Κι αυτό θα πρέπει σιγά-σιγά να ξεκινήσει διότι είναι άγνωστο το πότε θα γίνουν βουλευτικές εκλογές, πάντως όχι πολύ αργά.
Το πιθανότερο είναι να γίνουν εντός του 2016 προς το τέλος.
Γ.Δ.


Εκλογικό ΙΙ

Βέβαια αναλογικά το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με τους υπόλοιπους υποψήφιους τρεις τον αριθμό.
Ο Αλέκος Κοντός σίγουρα θα ηγηθεί αυτής της προσπάθειας και μάλιστα δυναμικά διότι το πάθημα με τη λίστα σίγουρα έγινε μάθημα. Στις δύο άλλες θέσεις σίγουρα θα υπάρξει «σύγκρουση» αλλά και προσωπικό ενδιαφέρον του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τελική επιλογή των υποψηφίων στα πλαίσια της όποιας ανανέωσης των προσώπων.
Σίγουρο είναι πάντως πως τόσο την Ξάνθη όσο και τη Ροδόπη θα την προσέξει ιδιαίτερα η ηγεσία της Ν.Δ. για να μην μείνουν χωρίς εκπροσώπηση στη βουλή.
Γ.Δ.


Μια απορία
Συμπολίτης φιλόζωος μας τηλεφώνησε και μας ρώτησε με σχετική αγωνία μετά το δημοσίευμά μας για τις φόλες στα Άβδηρα και τη δηλητηρίαση δέκα ζώων. Μας ρώτησε λοιπόν, που βρίσκουν αυτές τις φόλες οι σκληροί αυτοί «άνθρωποι»; Τις αγοράζουν από κάπου; Τις φτιάχνουν μόνοι τους; κι αν τις αγοράζουν, πωλούνται νόμιμα ή παράνομα;
Ομολογήσαμε στον συμπολίτη μας πως δεν γνωρίζαμε σχετικά για το θέμα που κι εμάς μας έβαλε σε σκέψεις για την «παραγωγή» αυτή. Εκτός κι αν οι φόλες είναι κομμάτια τροφής (κρέας ή άλλο τι) εμποτισμένα με δηλητήριο. Και μόνη η σκέψη ότι κάποιος κυκλοφορεί μάλλον βράδυ και πετάει δεξιά-αριστερά αυτό το δηλητήριο, μας δημιουργεί αίσθημα αποτροπιασμού.
Γ.Δ.


Tα παιδιά της Ξάνθης ξεχωρίζουν και πάλι
Στην εκπομπή της Παρασκευής 4 Μαρτίου «Φως στο τούνελ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (6 Μαρτίου), η Αγγελική Νικολούλη ξεχώρισε από 540 βίντεο και ανέφερε το βίντεο που δημιούργησαν τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης για τον σχολικό εκφοβισμό με το οποίο και έλαβαν την 4η θέση στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό». Συγχαρητήρια αξίζουν για άλλη μια φορά στα παιδιά μας και στην δασκάλα τους Ελένη Ακάμπαλη για την διάκριση και την καλή δουλειά που γίνεται χρόνια τώρα στο σχολείο. Η κα Ακάμπαλη, προς τιμή της, ευχαρίστησε όλους όσοι έσπευσαν να την συγχαρούν μέσα από σχόλια στο facebook, μηνύματα και τηλεφωνήματα, θεωρώντας μια μεγάλη δικαίωση την επιλογή και τα κολακευτικά σχόλια για την δουλειά των παιδιών από μια εκπομπή που παρακολουθούν τόσοι Έλληνες τηλεθεατές. Μάλιστα, σε όσους την ρώτησαν γιατί δεν αναφέρθηκε πουθενά το όνομά της κατά την διάρκεια της εκπομπής, η ίδια ανέφερε ότι είναι επιλογή της και αυτό που την ενδιαφέρει είναι να προβάλλεται το σχολείο και οι μαθητές της. Υπάρχουν οι άνθρωποι που κάνουν πολύ θόρυβο γύρω από τον εαυτό τους χωρίς να χρειάζεται και δίχως να έχουν προσφέρει κάτι ουσιαστικό, και υπάρχουν και συνάνθρωποί μας που γνωρίζουν την βαρύτητα και την σπουδαιότητα του ρόλου τους, μιλώντας μέσα από την δουλειά τους. Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους.
Χ.Δ.


Τους ζητάνε πίσω τα λεφτά…
Κακά μαντάτα έρχονται για τους αγρότες από την Ε.Ε. σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απορρίφθηκε η αίτηση αναιρέσεως που είχε καταθέσει η Ελλάδα οπότε υποχρεώνεται να ανακτήσει 425 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δοθεί το 2009 ως αποζημιώσεις για τις καταστροφές στις καλλιέργειες του 2008 (το γνωστό πακέτο Χατζηγάκη που είχε δοθεί στους αγρότες που βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις).
Δηλαδή το ελληνικό δημόσιο πρέπει να πάρει πίσω τα χρήματα που δόθηκαν στους αγρότες εφόσον πρόκειται για παράνομες κρατικές ενισχύσεις που νοθεύουν τον ανταγωνισμό, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Τα’ χανε χύμα δηλαδή τους ήρθαν και τσουβαλάτα… Ένα μήνα στους δρόμους και στα μπλόκα και χωρίς να κερδίσουν τίποτε σημαντικό απ’ αυτά που ζητούσαν τώρα τους ζητάνε πίσω λεφτά που πήραν το 2009. Και πως θα τα πάρουν; Έχουν τον τρόπο. Κρατώντας τα από τις επιδοτήσεις… Δεν έχει τέλος η κακοδαιμονία των αγροτών!
Μ.Ξ.


Το Free WIFI και ο Φανουράκης…
Ξεφύλλιζε την εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ» ο Μανώλης Φανουράκης στον προθάλαμο λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Είδε ότι είχε πρωτοσέλιδο το ρεπορτάζ για Free WIFI στο κέντρο της πόλης που εξήγγειλε ο δήμος και είπε να το τεστάρει… Όμως μάταια προσπαθούσε από τον κινητό του να συνδεθεί. Το ίδιο επεχείρησε και ο Ηλίας Βασιλούδης που καθόταν απέναντί του. Όμως τζίφος… Free WIFI δεν λειτουργούσε στο δημαρχείο! Οπότε δεν χάνει την ευκαιρία και μέσα στην συνεδρίαση όταν ο δήμαρχος πήγε να πει ότι και στο Λιμνίο θα έχει Free WIFI ως …κακός δαίμων τον πληροφόρησε ότι και στο κέντρο της πόλης είπε ότι θα έχει και ούτε στο δημαρχείο έχει για να του απαντήσει ο δήμαρχος γελώντας πως Free WIFI υπάρχει αλλά για εκείνον μόνο είναι κλειδωμένο!
Αστειάκια….
Μ.Ξ.


Η αλληλεγγύη των ξανθιωτών
Δεν εκπλήσσει, αλλά είναι συγκινητική η ανταπόκριση των ξανθιωτών στη συλλογή ειδών προς τους πρόσφυγες, ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη, Δεν είναι μόνο ότι πλέον εκατοντάδες οικογένειες προσφύγων βρίσκονται δίπλα μας, λίγα χιλιόμετρα μακριά, αλλά γιατί βιώνουμε τον αγώνα και τον πόνο τους, την αγωνία και την ταλαιπωρία τους. Οι ξανθιώτες, που έχουν δώσει δείγματα της κοινωνικής ενεργοποίησής τους, είτε μέσω φορέων και οργανισμών, είτε αυθόρμητα μέσω εθελοντικών κινήσεων επιδιώκουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό, καθοδηγούμενοι μόνο από την αίσθηση της ανθρωπιάς, της συμπαράστασης προς το συνάνθρωπο και της συμπόνιας για το δράμα που έζησαν και ζουν οι συνάνθρωποί μας. Και θα συνεχίσουν να το κάνουν χωρίς ανάγκη επαίνων. Αυτό είναι το πρόσωπο της Ξάνθης μας, αυτό που αγαπάμε και μας καθορίζει.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Προσοχή στο λάθος Σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε. Αυτό αποτελεί κορύφωση της δημοκρατι…