Σχόλια 08/01/15

0
theofania nd
Αντισταθήκαμε με σθένος στο ασφαλιστικό του Μητσοτάκη, του Σπράου και του Γιαννίτση. Η τιμωρία μας είναι να υποστούμε τώρα τον Κατρούγκαλο…


Στάσεις εργασίας, απεργίες στον ΟΣΕ
Μην σας παραξενεύει. Είναι γεγονός. Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους ξεκινούν από 12 Ιανουαρίου μέχρι 21 του ίδιου μήνα κινητοποιήσεις. Αιτήματα; Να μην γίνουν αποκρατικοποιήσεις των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, το ασφαλιστικό, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και προσλήψεις προσωπικού.
Με δυο λόγια, η ουσία βρίσκεται πως δεν επιθυμούν τις ιδιωτικοποιήσεις. Και γιατί να τις θέλουν; Θα ξεβολευτούν και πολύ μάλιστα. Θα υποχρεωθούν ν’ αλλάξουν νοοτροπία και αντίληψη του τι είναι εξυπηρέτηση κοινού, εργασία πραγματική και σεβασμός στην περιουσία απ’ όπου αντλούν το εισόδημά τους.
Το ήδη προβληματικό σύστημα των σιδηροδρόμων δέχεται μαχαιριά από τους ίδιους τους εργαζομένους σ’ αυτό.
Γ.Δ.


Τρεις ημέρες έμειναν
Στην τελική ευθεία, κυριολεκτικά, μπήκαν οι δύο «μονομάχοι» για το αξίωμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης θα αναμετρηθούν την Κυριακή όχι για την αρχηγία της Ν.Δ. όσο για τον εν δυνάμει νέο πρωθυπουργό όποτε γίνουν οι νέες βουλευτικές εκλογές.
Ήδη όλα είναι γνωστά πλέον και πρόβλημα δεν θα υπάρξει. Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά κέντρα, χωρίς να πληρώσουν 3 ευρώ και βέβαια το αποτέλεσμα θα είναι από νωρίς γνωστό.
Είναι γεγονός πως πάρα πολλοί, εκτός κι εντός Ν.Δ. μια αγωνία την έχουν για το ποιος θα εκλεγεί. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους βέβαια.
Γ.Δ.


Εκπτώσεις μεν, αλλά…
Από Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα και οι οποίες θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου. Μάλιστα την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά.
Ήδη αρκετά καταστήματα είναι έτοιμα κι έχουν τοποθετήσει τις εκπτωτικές τιμές τους εδώ και μέρες αναμένοντας τους αγοραστές.
Η «μάχη» θα δοθεί στους τομείς ένδυσης- υπόδησης όπου και τα μεγαλύτερα ποσοστά εκπτώσεων, σε ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη και σε είδη σπιτιού.
Οι εκπτώσεις φέτος όπως και μερικά χρόνια τώρα θα κριθούν από το αν έχουν τα νοικοκυριά περίσσευμα χρημάτων.
Γ.Δ.


Μία φωτογραφία χίλιες λέξεις
Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού φωτογραφήθηκαν προχθές, στον αγιασμό των υδάτων στη Θεσσαλονίκη δίπλα δίπλα, οι τρεις από τους τέσσερις διεκδικητές της αρχηγίας της Ν.Δ. Τζιτζικώστας, Γεωργιάδης και Μητσοτάκης.
Μπορεί ανοιχτή στήριξη να μην υπήρξε από τον Τζιτζικώστα προς τον Κ. Μητσοτάκη όπως συνέβη με τον Άδωνη, ωστόσο ο κοινός τόπος μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής τους εκστρατείας ήταν η ανανέωση του κόμματος και μάλλον η κοινή φωτογράφησή τους καταδεικνύει και την μελλοντική τους συμπόρευση προς αυτό το στόχο. Αυτή τουλάχιστον φαίνεται ότι είναι και η επιθυμία του 60% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. (και όχι μόνο) κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί και την Κυριακή…


Η «διάσωση» του Ασφαλιστικού
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ζητά σήμερα από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο. Αν δεν το κάνουν, τα κατηγορεί (κυρίως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) για υποκρισία και ανευθυνότητα. Και βέβαια, πήρε την ανάλογη απάντηση.
Όμως το αίτημα για στήριξη δεν είναι λάθος. Απλά ετέθη σε λάθος χρονική στιγμή και από λάθος κόμμα. Κι αυτό διότι όταν κατά το πρόσφατο παρελθόν έγινε μεγάλη προσπάθεια να στηριχθεί αντίστοιχο, πιο ήπιο νομοσχέδιο επί Σημίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ το πολέμησε πολύ έντονα.
Το ξέχασε προφανώς αυτό. Μόνο να που ήρθε η ώρα και τώρα ζητάει στήριξη ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι αδιαφορούν, όχι γιατί δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα του ασφαλιστικού προβλήματος, αλλά γιατί όσα χρόνια ήταν στην αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΝ ψήφισε ούτε ένα νομοσχέδιο της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ.
Άρα, έχει ο καιρός γυρίσματα όπως λέει ο λαός μας για κάθε έναν (ή κάθε κόμμα) που βλέπει μόνο πρόσκαιρα τα πράγματα κι όχι σε βάθος χρόνου.
Γ.Δ.


Η μηχανή των ντολμάδων
Δεν θα το περιμένατε ίσως, όπως κι εμείς βέβαια, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των ηλικιωμένων νεοελλήνων πως είναι η ντολμαδομηχανή! Ναι, αυτή η διαφήμιση της κυρίας Βέφας (μία είναι η Βέφα δεν χρειάζονται άλλες συστάσεις), η οποία έχει τρελάνει κυρίως τις γυναίκες που μένουν σπίτι και θέλουν να δουν τις πρωινές εκπομπές αλλά και τις σχετικές τα απογεύματα.
Λοιπόν, η διαφήμιση αυτή παίζεται κάθε δέκα λεπτά, διακόπτοντας το πρόγραμμα κι όχι μία φορά, αλλά τρεις απανωτές!
Μη αντέχοντας το μαρτύριο αυτό άρχισαν οι διαμαρτυρίες προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς, όταν βέβαια σηκώσει κάποιος το τηλέφωνο. Κι επειδή αυτό δεν είναι εφικτό, κατέφυγαν σε μας εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την πλύση εγκεφάλου με την διαφήμιση της ντολμαδομηχανής. Θέλουν να δουν τηλεόραση και δεν μπορούν από τη συχνή διαφήμιση σε όλα τα κανάλια.
-Είναι ένα πρόβλημα κι αυτό που πρέπει να λυθεί πριν τρελαθούν κάποιοι…
Γ.Δ.


Έγινε ενός έτους
Έτσι για την ιστορία να θυμίσω στους αγαπητούς φίλους του Γιώργου Παπανδρέου, πως το κόμμα που ίδρυσε, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, έγινε ενός έτους.
Μάλιστα, αν κάποιοι πίστεψαν ότι ο Γιώργος θα τα παρατήσει και θ’ ασχοληθεί με άλλα πράγματα, κάνουν λάθος.
Ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται. Το όπλο παρά πόδα δηλαδή, αλλά οι καιροί είναι ιδιαίτερα δύσκολοι πλέον για τέτοιες φιλοδοξίες και επιθυμίες.
Γ.Δ.


Του το’ πε ευθέως και ενώπιον όλων….
Κίνηση ματ έκανε ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων προς τον δήμαρχο Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλο αναφορικά με το θέμα της διεκδίκησης της Μητρόπολης να αναπληρωθεί η έκταση που χρησιμοποιήθηκε για τα πέλματα της πεζογέφυρας του Σαμακώβ μετά την τροποποίηση της σχετικής μελέτης με άλλη έκταση στην περιοχή του παλιού νερόμυλου (περιοχή Νησάκι). Συγκεκριμένα μετά την τελετή ρήψης του Σταυρού στον Κόσυνθο και ενώ περίμεναν όλες οι αρχές το παλικάρι που έπιασε τον Σταυρό απευθύνθηκε ενώπιον όλων στον δήμαρχο ζητώντας του να μεριμνήσει και να «τρέξει» την υπόθεση της ανταλλαγής γνωστοποιώντας στην ομήγυρη ότι ενδιαφέρεται για την ανάπλαση της περιοχής αυτής που είναι ιδιοκτησία της Μητρόπολης, με λειτουργία μάλιστα του νερόμυλου, το ίδρυμα Νιάρχου και ότι η Μητρόπολη είναι θετική σε μια τέτοια ιδέα καθώς θα γίνει επισκέψιμη μια περιοχή ιδιαίτερου κάλλους και ιστορικότητας κι αυτό θα ωφελήσει την πόλη. Υπενθυμίσουμε ότι είναι ένα θέμα που ανέδειξε το «Ε» σε εκτενές ρεπορτάζ του στο φύλλο της 19ης Δεκεμβρίου 2015. Ο Δήμαρχος δεν απάντησε κάτι παρά μόνο έδειξε ότι συμφωνεί ενώ από την αντίδραση του Π. Σγουρίδη που ήταν παρών στην συζήτηση, φάνηκε πως του έχει δοθεί ο σχετικός φάκελος και ότι θα τον εξετάσει. Μια καλή ιδέα που μακάρι να υλοποιηθεί καθώς θα καταστεί πόλος έλξης ένα ακόμη σημείο της πόλης και σ’ αυτό πρέπει να βάλει το χεράκι του ο δήμος βοηθώντας να υλοποιηθεί.
Μ.Ξ.


Για τα Λουτρά Ποταμιάς
Το γράψαμε και το ξαναγράψαμε χιλιάδες φορές… αλλά φωνή βοώντος! Το δημόσιο ή η αυτοδιοίκηση δεν κάνουν για επιχειρηματίες για τους πολύ γνωστούς λόγους που σχετίζονται με όλη την παθογένεια που τους έχει διαποτίσει. Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που δημόσιες επιχειρήσεις οι γνωστές ΔΕΚΟ ή δημοτικές είναι κερδοφόρες και προάγουν την ανάπτυξη μιας περιοχής. Γι αυτό και γίνονται ιδιωτικοποιήσεις ή οι δήμοι προχωρούν σε εκμισθώσεις σε ιδιώτες. Για παράδειγμα τα λουτρά Ποταμιάς. Παρά την προσπάθεια και της πρώην και της νυν δημοτικής αρχής τα Λουτρά υπολειτουργούν γιατί δεν μπορούν να πάρουν προσωπικό και για χίλιους άλλους λόγους ενώ αν τα Λουτρά τα αναλάμβανε κάποιος φερέγγυος ιδιώτης επιχειρηματίας που θα έκανε επενδύσεις στην περιοχή όσες τελοσπάντων τους επιτρέπει η συνθήκη Natura και Ραμσάρ θα είχε άλλη δυναμική και άλλη τουριστική προοπτική η ευρύτερη περιοχή. Αντ’ αυτού διαιωνίζεται μια μίζερη κατάσταση… Και δυστυχώς η κυβέρνησή μας την ιδιωτική πρωτοβουλία σχεδόν την έχει δαιμονοποιήσει!
Μ.Ξ.


Θέλουμε τελικά την ανανέωση;
Τα τελευταία χρόνια η συζήτηση και οι υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις, για αλλαγές, για ανανέωση, για ανάταση και ανάσταση και διάφορα άλλα ‘’μεταφυσικά’’ για τον ελληνικό βίο φαινόμενα, ακούγονται κατά κόρον και από όλες τις πολιτικές παρατάξεις. Βρίσκουν όμως ευήκοα ώτα ή κρούουν σε θύρες μη ακουώντων; Θέλει όντως ο Έλληνας αλλαγές και ανανέωση ή ουσιαστικά θέλει να μείνουν τα πράγματα ως είχαν μέχρι πριν από λίγα χρόνια, τότε που όλα τακτοποιούνταν κάτω από το τραπέζι και ήμασταν όλοι ευτυχισμένοι; Κάτι παρόμοιο θα κληθούν να αποφασίσουν την Κυριακή και οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας. Έχουν ως επιλογή για πρόεδρο του κόμματος δύο υποψήφιους εκ διαμέτρου αντίθετους και με διαφορετική φιλοσοφία, θα δείξουν με την ψήφο τους περισσότερο την επιθυμία για αλλαγή, παρά την εμπιστοσύνη σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εκπροσωπεί τον παραδοσιακό Νεοδημοκράτη, με μακρά θητεία στον κομματικό μηχανισμό και απόψεις που απηχούν παλιότερες εποχές. Από την άλλη, το νέο για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και πιθανώς και για την χώρα, αφού μιλάμε ταυτόχρονα και για τον εν δυνάμει επόμενο πρωθυπουργό, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι ισορροπίες, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχει δείξει ότι τολμά την ρήξη, ότι έχει όραμα και μια φρέσκια οπτική του πολιτικού γίγνεσθαι. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο ίδιος: «Ονειρεύομαι τη ΝΔ του διαδικτύου και όχι του FAX». Απομένει να δούμε λοιπόν την Κυριακή αν ο κόσμος της ΝΔ θέλει να δει μια αλλαγή και θέλει μια πραγματικά ΝΕΑ Δημοκρατία.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Πάσχα στο χωριό; Συνήθως λέμε και κάνουμε «επιστροφή στο χωριό» τώρα τις γιορτινές ημέρες …