Σχόλια 23/12/15

0
kato-raxoula
Η Νέα Δημοκρατία μετά την εκλογή του νέου αρχηγού είναι καιρός να αλλάξει και αιώνα γιατί τεχνολογικά βρίσκεται ακόμα στον προηγούμενο…

Οι απίθανοι Νεοδημοκράτες
Όντως είναι να απορεί κανείς με τη Ν.Δ. Εκεί που ρεζιλεύτηκαν από τη μη εκλογική διαδικασία με το φιάσκο της φτηνής εταιρείας, σ’ ένα μήνα τα γύρισαν τα κάτω-επάνω.
Πήγαν να ψηφίσουν 400.000 άτομα, κάνοντας ουρές, με παρατάσεις ψηφοφορίας και με αρκετούς να μην ψηφίζουν μάλιστα λόγω της ώρας. Θα’ λεγε κανείς ενθυμούμενος τον Αστερίξ «…είναι τρελοί αυτοί οι Νεοδημοκράτες…»
Βέβαια αυτά για πριν. Μένει ο δεύτερος γύρος που όλα παίζονται και όλα είναι πιθανά. Από τους απίθανους λοιπόν Νεοδημοκράτες θα εξαρτηθεί τόσο ποιος θα είναι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. και ο επόμενος πρωθυπουργός.
Γ.Δ.


Ω τι κόσμος…
Αφού χόρεψε το ζεϊμπέκικο που της τραγούδησε αφιερωμένο ο Γ. Μαργαρίτης, αφού πήγε Λαζόπουλο, έκανε τη στροφή για να πει ότι δεν είναι λαϊκιά, Λαζοπουλαϊκή αλλά κουλτουριάρα!
Ο λόγος για την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη που πήγε θέατρο, ψυχολογικό θρίλερ μάλιστα με τον τίτλο «Δηλητήριο».
Ταιριάζει επομένως γάντι το άλλο λαϊκό άσμα, «ρίξε στο γυαλί φαρμάκι».
-«Ω τι κόσμος μπαμπά»…
Γ.Δ.


Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους. Γιατί τώρα;
Σε μια πολύ σημαντική κίνηση με σημειολογία, συμβολισμό αλλά και ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα για την τήρηση ισορροπιών και τον ρόλο της χώρας μας στην εύφλεκτη περιοχή μας προέβη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ο λόγος για το Ψήφισμα Αναγνώρισης από την ελληνική Βουλή του Παλαιστινιακού κράτους και την υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους του Παλαιστίνιου ηγέτη Μαχμούτ Αμπάς. Και μπορεί κάποιος ν’ αναρωτηθεί. Ποια συμφέροντα της χώρα μας εξυπηρετούνται με αυτή την αναγνώριση; Δεν θα διαταραχτούν οι σχέσεις μας με το Ισραήλ για τις οποίες έχουν κάνει προσπάθειες τόσο ο προηγούμενος πρωθυπουργός κ. Σαμαράς όσο και ο νυν κ. Τσίπρας; Αυτό όμως είναι μια κοντόφθαλμη ανάλυση. Η αναγκαιότητα που υπαγόρευσε μια τέτοια ενέργεια – πέραν του γεγονότος ότι παραδοσιακά η χώρα μας είχε δεσμούς φιλίας με τον παλαιστινιακό λαό κάτι που έγινε πιο εμφανές επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου – εδράζεται και αποσκοπεί στην αναβάθμιση του ρόλου της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής και στην αναγόρευση της σε ειρηνοποιού δύναμης ισορροπίας αφού έχει στενές σχέσεις και με τους δύο εμπλεκόμενους αλλά και στην απομάκρυνση του ενδεχόμενου να μπει στο κάδρο των Ευρωπαϊκών χωρών που έχει στοχοποιήσει το Ισλαμικό κράτος. Τα οφέλη θα τα δούμε μακροπρόθεσμα. Αναμφίβολα είναι μια ευφυής κίνηση… που θέτει σ’ άλλη τροχιά την εξωτερική μας πολιτική.
Μ.Ξ.


Τι μπέρδεμα κι αυτό!
Και τώρα τι θα κάνει η Ντόρα; Θα αποσύρει την στήριξή της στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη – όπως είχε δηλώσει – ή θα στηρίξει τον αδελφό της Κυριάκο που είναι απέναντί του; Ιδού το δίλημμα; Παρότι αμφότεροι δηλώνουν ότι οι προσωπικές τους σχέσεις είναι άψογες. Η Ντόρα προφανώς δεν συγχώρεσε τον Κυριάκο γιατί δεν την ακολούθησε όταν έκανε την Κοινωνική Συμμαχία και δεν την στήριξε για να μπει για ελάχιστους ψήφους στη Βουλή ενώ αποδέχτηκε να γίνει υπουργός του Αντώνη Σαμαρά που ήταν ο λόγος που έφυγε από την ΝΔ! Οι πολιτικές τους διαδρομές χώρισαν τότε και θα έχει ενδιαφέρον αν η προοπτική να γίνει πρόεδρος ο Κυριάκος θα τους ενώσει. Πάντως αν δεν συμβεί αυτό θα δούμε το εξής παράδοξο. Να στηρίζουν Μητσοτάκη, Σαμαράς και Άδωνις και Μεϊμαράκη – Καραμανλής και Ντόρα!  
Μύλος στο Μητσοτακαίικο!
Μ.Ξ.


Άναψαν τα… ‘’λαμπάκια’’ στο Δημοτικό Συμβούλιο
Σκηνές απείρου κάλλους, πολιτικού επιπέδου και ανθρωπιάς στο πνεύμα των ημερών εκτυλίχθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Δευτέρας. Προσωπικές επιθέσεις, ανοίκειοι χαρακτηρισμοί, νεύρα και λεκτικοί διαπληκτισμοί που θύμιζαν περισσότερο οπαδικές αντιδράσεις θερμοκέφαλων, παρά αιρετούς τοπικούς πολιτικούς. Κόντρες μεταξύ Μανώλη Φανουράκη, Θανάση Ξυνίδη, Νίκο Ανταμπούφη, Ιπποκράτη Καμαρίδη από την αντιπολίτευση και Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, Πασχάλη Λύρατζη, Μιχάλη Λομβαρδέα και τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Γιάννη Δρεμσίζη, από την άλλη. Αφορμή για τα ξεσπάσματα οι πολυέξοδη συνδιοργάνωση του Κέντρου Πολιτισμού στις χριστουγεννιάτικες γιορτές στην «Γειτονιά του Αη Βασίλη» με τις αμοιβές καλλιτεχνών. Διαδικαστικά θέματα σχετικά με την ερμηνεία του κανονισμού για την υποβολή ερωτήσεων ανέδειξαν προσωπικές αντιπαλότητες και εντελώς διαφορετική οπτική στον τρόπο άσκησης κριτικής στην δημοτική αρχή. Οι χαρακτηρισμοί και το ύφος του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Μιχάλη Λομβαρδέα ξεσήκωσαν την αίθουσα όπου επικρατούσε εξαρχής μια ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Μια ατμόσφαιρα που δεν τιμά ούτε τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, ούτε τους ανθρώπους που καλούνται να εκπροσωπήσουν τους συμπολίτες τους. Ο Γιάννης Δρεμσίζης αναγκάστηκε να παρακαλέσει το Σώμα να τον βοηθήσει στο έργο του, δηλώνοντας ότι τον φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση με τις συνεχείς αντιδράσεις τους. Τελικά έκλεισαν ευχόμενοι καλές γιορτές. Κάτι είναι κι αυτό.
Χ.Δ.


Το χάος στο Παζάρι του Πόρτο-Λάγος συνεχίζεται
Αναφερθήκαμε πρόσφατα με ρεπορτάζ στην κατάσταση που επικρατεί στην Κυριακάτικη λαϊκή αγορά του Πόρτο-Λάγος. Τεράστιος όγκος σκουπιδιών που κείτονται διασκορπισμένα σε κάθε γωνιά, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από τους ίδιους τους μικροπωλητές. Χαρτοκιβώτια, νάιλον συσκευασίες, κρεμαστάρια, σάπια φρούτα και λαχανικά και ό,τι βάλει ο νους. Ένα ζευγάρι μικροπωλητών έχει αναλάβει την καθαριότητα του μεγάλου χώρου στο λιμάνι, αμειβόμενο από τους υπόλοιπους μικροπωλητές. Φυσικά και δεν είναι αρκετό, αφού μέχρι αργά το βράδυ τα σκουπίδια μένουν στον χώρο, αν δεν τα παρασύρει ο αέρας μέσα στην θάλασσα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Την προηγούμενη Κυριακή ούτε αυτό το ζευγάρι καθαριστών εμφανίστηκε, με τα σκουπίδια να μένουν εκεί μέχρι την επομένη. Το Λιμενικό Ταμείο δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί του θέματος από το νέο έτος. Για να δούμε, γιατί οι εικόνες είναι τραγικές.
Χ.Δ.


Εδώ δεν έχει τέτοια
Για μια ακόμη χρονιά ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής βραβεύει την ομορφότερη βιτρίνα των Χριστουγέννων, αναδεικνύοντας την πιο εντυπωσιακή και καλόγουστη βιτρίνα μέσα από τις προτιμήσεις και τα like των αναρτημένων φωτογραφιών στη σελίδα του συλλόγου στο facebook. Η απονομή του τίτλου θα γίνει την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής και ώρα 13:00 μ.μ.!
Φυσικά η πόλη μας είναι μακριά από τέτοιες λογικές και ιδέες δράσεων, όπως βραβεύσεις, λευκές νύχτες κλπ. Καλύτερα να μιζεριάζουμε και να κλαίμε τη μοίρα μας!
Ε.Δ.


Αυτοί που έπρεπε να μιλούν για την αγάπη…
Το σεξιστικό και ρατσιστικό παραλήρημα του Αμβρόσιου που κήρυξε διήμερο πένθος για την πολύπαθη ψήφιση του νομοσχεδίου σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφύλων, αλλά και άλλες ακραίες φωνές που ακούστηκαν από ιερωμένους δεν τιμά την Ορθόδοξη Εκκλησία, που μπορεί να διαφωνεί, αλλά οφείλει να αποδέχεται και να σέβεται, όπως όλοι μας τις αποφάσεις της Ελληνικής Βουλής.
Εν τω μεταξύ πολλές οι διαφωνίες και εντός Βουλής και εντός κυβέρνησης για το θέμα, ένα από τα λίγα που τόλμησε να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζοντας το ιδεολογικό χάσμα με τον κυβερνητικό εταίρο, που μέχρι τώρα επιμελώς έχει μείνει στο υπόγειο.
Το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφύλων αποτελεί ένα δικαίωμα που συμβαδίζει με τις αρχές της Ευρώπης και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα. Άλλωστε, ό,τι γνώμη κι αν έχει κανείς για τα ομόφυλα ζευγάρια, η επιλογή των ιδίων είναι αυτή που πρέπει να προστατέψει η Πολιτεία και αυτό είναι και το πνεύμα του νομοσχεδίου του Νίκου Παρασκευόπουλου.
Ε.Δ.


Είδε ως ασθενής
Έναν έναν προσωπικά ευχαριστεί τους ιατρούς, αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Δημήτρης Αδαμίδης που ταλαιπωρήθηκε επί έξι μήνες λόγω ρήξης τενόντων τετρακεφάλου και αλλεπάλληλες επιπλοκές. Σε μακροσκελές ευχαριστήριο εξηγεί πόσο ικανοποιημένος και περήφανος νιώθει για το δυναμικό του νοσοκομείου της Ξάνθης, μετά την εμπειρία που και ο ίδιος είχε ως ασθενής, που παρά τα προβλήματα και τις ελλείψεις δίνει καθημερινές μάχες για τους νοσηλευόμενους.
Περαστικά στον κ. Αδαμίδη και ένα μπράβο σε όσους κρατούν ψηλά την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας στο νοσοκομείο μας.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Έχει ο καιρός γυρίσματα Σκαμπανεβάσματα του καιρού βιώνουμε για άλλη μια χρονιά. Έτσι, τις…