Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Μένουμε Ευρώπη» από την Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης

«Μένουμε Ευρώπη» από την Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης

0
menoume europiplateia

Εκατοντάδες Ξανθιώτες από διάφορους πολιτικούς χώρους συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης υποστηρίζοντας το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής

Νηφάλιο μήνυμα παραμονής στην Ευρωζώνη χωρίς εντάσεις και κορώνες ρήξης

Με βασικό σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη, Ελλάδα – Ευρώπη – Δημοκρατία», εκατοντάδες Ξανθιώτες συγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης, 2 Ιουλίου, στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης για να διαδηλώσουν υπέρ της συνέχισης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Πολίτες από διάφορους πολιτικούς χώρους δήλωσαν την υποστήριξή του στο «ΝΑΙ» του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Το κάλεσμα στην συγκέντρωση οργανώθηκε από την Επιτροπή υπέρ του ΝΑΙ τις τελευταίες μέρες, κυρίως μέσω του Facebook και αργότερα μέσω του τοπικού Τύπου, καθώς και από συναντήσεις των πολιτών που συμμετέχουν με συνδημότες μας. Η διοργάνωση, παρότι είχε την στήριξη των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων της χώρας (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΜΑΡ), δεν τέθηκε κάτω από κάποια κομματική ‘’σκέπη’’, γι’ αυτό και ένωσε πολίτες διαφορετικών ιδεολογικών και κομματικών πεποιθήσεων.

Ειρηνική συγκέντρωση χωρίς ομιλητές

menoume-elladaplateia2Στο συντριβάνι αναρτήθηκαν δύο πανό με το σύνθημα «ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο Ευρώ» και «Μένουμε Ευρώπη» που αποτελεί το βασικό μότο των αντίστοιχων συγκεντρώσεων που πραγματοποιούνται σε όλη την χώρα. Οι διαδηλωτές, που είχαν προγραμματίσει την συγκέντρωση για τις 20:00, φορούσαν αυτοκόλλητα με την λέξη ΝΑΙ και κρατούσαν μικρά πλακάτ με την ίδια λέξη, καθώς και ελληνικές σημαίες. Οι υποστηρικτές της φιλοευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας παρέμειναν στην πλατεία μέχρι περίπου τις 10 η ώρα, όταν και άρχισαν να διαλύονται ειρηνικά, κάτι που χαρακτήρισε και όλη την συγκέντρωση. Από την πλευρά της η Αστυνομία έλαβε προληπτικά και διακριτικά μέτρα ασφαλείας, καθώς αρκετά μέτρα μακριά από τον χώρο της συγκέντρωσης υπήρχε μια διμοιρία των ΜΑΤ, καθώς και δυνάμεις της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Από τα μεγάφωνα που στήθηκαν κάτω από το Ρολόι της πλατείας ακούγονταν μουσικές και κατά διαστήματα μηνύματα υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη και το Ευρώ. Οι διοργανωτές επέλεξαν να μην υπάρξουν ομιλητές στην εκδήλωση, και ο μόνος που χαιρέτησε την συγκέντρωση ήταν ο κ. Κώστας Δέλκος, ένας εκ των διοργανωτών.

Παρόντες εκπρόσωποι κομμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης, ο Βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Φώτης Καραλίδης, ο πρώην Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, ο πρώην Βουλευτής Τσετίν Μάντατζη, υποψήφιοι βουλευτές, στελέχη κομμάτων, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, συνδικαλιστές και άλλοι πολίτες. Μεταξύ των παρευρισκόμενων υπήρξαν πολλές συζητήσεις γύρω από την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και την επόμενη μέρα για όλη την χώρα και εκφράσθηκε ο έντονος προβληματισμός όλων για την οικονομική πορεία της Ελλάδας, κυρίως υπό την ασφυκτική πραγματικότητα των τελευταίων ημερών.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
chdiafonidis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…