Σχόλια 25/06/15

0
Οι εταίροι ζητούν παράδοση άνευ όρων και συμφωνία άνευ φόρων…


Οψόμεθα
Είμαστε για τ’ ανάθεμα. Διαβάστε για να καταλάβετε σε ποια χώρα ζούμε. Και τώρα και πριν για να είμαστε δίκαιοι. Λοιπόν, μετά από συζήτηση μεταξύ Ελλήνων και Βουλγάρων για να αρθεί η απαγόρευση διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από τον κάθετο άξονα της Κομοτηνής (Νυμφαία) από και προς τη Βουλγαρία, συνέβη το εξής καταπληκτικό.
Η βουλγαρική πλευρά, αμέσως σχεδόν έδωσε το πράσινο φως και η απόφαση από την πλευρά της πάρθηκε. Μένει όμως η ελληνική πλευρά η οποία καθυστερεί. Ως συνήθως βέβαια. Έτσι η ελληνική πλευρά (και η βουλγαρική από την πλευρά της) αναμένουν την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης.
-Ας ελπίσουμε (μια ζωή με ελπίδες ζούμε) ότι αυτή θα είναι θετική και πως θα δοθεί σύντομα. Οψόμεθα.
Γ.Δ.


Η πικρή αλήθεια
Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, η αλήθεια είναι ωμή μεν, αλήθεια δε. Και ο ρεαλισμός στην πολιτική δράση είναι θετικό σημείο. Έτσι, εάν το θέλουν οι Αμερικανοί φίλοι μας ο αγωγός ΤΑΡ θα γίνει. Εάν δεν το θέλουν, ο άλλος αγωγός με τους Ρώσους δεν θα γίνει.
Τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι και λυπούμαστε που θα στενοχωρήσουμε κάποιους φίλους μας. Ο ρεαλισμός είπαμε παραπάνω, θα πρέπει να μας διακρίνει για να μην κάνουμε όνειρα τρελά.
Οι ΗΠΑ δεν ήθελαν να γίνει ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και δεν έγινε. Παρά τις αρκετές υπογραφές που μπήκαν, τις συζητήσεις και επαφές στελεχών, υπουργών και πρωθυπουργών.
-Η αλήθεια πονάει δυστυχώς.
Γ.Δ.


Η επιστροφή των γιατρών
Με τους γιατρούς δεν έχουμε τίποτε. Ακόμη και με τους επίορκους που παίρνουν κάποιο φακελάκι. Με τον Κατρούγκαλο όμως ναι. Ο οποίος με νόμο που έφτιαξε και θα καταθέσει στη βουλή, ανοίγει το δρόμο της επιστροφής σε εξήντα (60) επίορκους γιατρούς. Που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ύστερα από πειθαρχικές ή ποινικές διώξεις για παραπτώματα.
Αυτούς τους γιατρούς «επιστρέφει» ο Κατρούγκαλος, αφού οι υποθέσεις τους εκκρεμούν στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο των γιατρών του ΕΣΥ.
Μεταξύ μας, όταν και αν συνεδριάσει κάποτε αυτό το Συμβούλιο, με στοίχημα, θα απαλλάξει όλους τους κατηγορούμενους!
-Ελλάδα το μεγαλείο σου βασίλεμα δεν έχει.
Γ.Δ.


Οι επιχειρηματίες μίλησαν
Καταστροφικά για την επιχειρηματικότητα αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας χαρακτηρίζουν οι εκπρόσωποι της αγοράς τα μέτρα που θα περιλαμβάνει η νέα συμφωνία με τους δανειστές. Οι εκπρόσωποι μάλιστα των φορέων τους κάνουν λόγο για δυσβάστακτο κόστος που θα κληθεί για μια φορά ακόμη να πληρώσει ο ιδιωτικός τομέας.
«Είναι μέτρα ύφεσης, ανεργίας και λουκέτων» δήλωσαν χαρακτηριστικά. Μάλιστα θεωρούν πως η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα ενισχύσει τα φαινόμενα αδήλωτης εργασίας. Οι επιχειρηματίες μίλησαν. Είπαν την αλήθεια. Το ζητούμενο είναι εάν ακούει κανείς από την κυβέρνηση.
Γ.Δ.


Κι άλλη επίκαιρη αλήθεια
Ο Τάσος Γιαννίτσης (πρώην υπουργός Εργασίας): «Ούτε οι ίδιοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δεν στήριξαν το 2000 την πρότασή μου για το ασφαλιστικό. Για μια ακόμη φορά η μπάλα πετάχτηκε στην εξέδρα και όταν πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα, τη λύση δίνει η ζωή με τρόπο βίαιο και καταστροφικό».
Έχει δίκιο ο μεγάλος μεταρρυθμιστής του ασφαλιστικού; Πολλοί ακόμη και σήμερα, σε αντίθεση με όσα ανέφερε ο ίδιος δημοσίως, πιστεύουν ότι ο κ. Γιαννίτσης πιέστηκε ή δεν στηρίχτηκε εν πάση περιπτώσει, από τους συνδικαλιστές και τους βολεμένους εργαζόμενους.
Σας θυμίζω τον τότε πρόεδρο της ΓΣΕΕ Πολυζωγόπουλο, πού όχι μόνο ήταν αρνητικός, αλλά έβρισε και χυδαία τον υπουργό Γιαννίτση.
-Άλλη αλήθεια αυτή.
Και μια παρατήρηση. Εάν τότε λύνονταν ή έμπαιναν οι βάσεις για το Ασφαλιστικό, σήμερα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
«Ε»


Φόροι, φόροι, φόροι
Όταν βάζεις τρελή φορολογία στις επιχειρήσεις και στους κάθε είδους παραγωγικούς Έλληνες, για να διατηρήσεις αλώβητες τις δαπάνες του κράτους κοντά στο 50% του ΑΕΠ, διώχνεις για άλλη μια φορά τις επενδύσεις και εμποδίζεις τους ανέργους να βρουν δουλειά. Η Ελλάδα, που είχε τα δύο τελευταία χρόνια τις χαμηλότερες επενδύσεις στον κόσμο, θα έπρεπε να κάνει τα πάντα για προσελκύσει επενδύσεις, που είναι ο μόνος τρόπος να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και για να ξεκινήσει πάλι η ανάπτυξη. Αντ΄ αυτού, για άλλη μια φορά, κάνει τα πάντα για να τις διώξει. Με τις προτάσεις της κυβέρνησης λοιπόν, οι πιο αδύναμοι κοινωνικά, οι 1,3 εκ. άνεργοι, καλούνται να περάσουν μερικά ακόμα χρόνια στον τροχό του μαρτυρίου, θύματα της άρνησης της κυβέρνησης να περιορίσει το μέγεθος και τις δαπάνες του κράτους. Οι μόνοι ωφελημένοι από τα προτεινόμενα μέτρα των €7,9 δισ. θα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι πρόωρα συνταξιοδοτημένοι, αυτοί που αποτελούν την κόρη του οφθαλμού όλων των ελληνικών κυβερνήσεων.
Δ.Ξ.


Αυτοί δεν παίζονται…
Λίγα 24ωρα μετά την καταρχήν συμφωνία τα γυρίζουν οι δανειστές με κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα όλη η προσπάθεια προσέγγισης. Όπως έγινε γνωστό το ΔΝΤ δεν συμφωνεί με την φορομπηχτική πολιτική και οι δανειστές ζητούν τώρα από τον Αλέξη Τσίπρα να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του ΔΝΤ. Τι θέλει το ΔΝΤ; Να φύγουν οι φόροι προς τις επιχειρήσεις με ισοδύναμα μέτρα την περικοπή μισθών και συντάξεων. Να τα πάρουν από τα γνωστά υποζύγια δηλαδή ! Δεν τους φτάνουν οι έμμεσες μειώσεις από τον ΦΠΑ και την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, θέλουν να ισοπεδώσουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και να ελαφρύνουν τις επιχειρήσεις. Η αντιπρόταση αυτή έκανε έξαλλο τον πρωθυπουργό που κατηγόρησε τους δανειστές ότι δεν θέλουν συμφωνία ή εξυπηρετούν συμφέροντα στην Ελλάδα.
Τα γεράκια δεν λένε να ησυχάσουν αν δεν μας πνίξουν…
Χαρακτηριστικό το εξώφυλλο του το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo που κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο του «Σώστε την Ευρώπη – Πνίξτε έναν Έλληνα» και με ένα εντυπωσιακό σκίτσο όπου το ΔΝΤ πνίγει σε έναν κουβά γεμάτο νερό έναν Έλληνα.
Μ.Ξ.


Άλλοι τρώνε κι άλλοι πληρώνουν τον λογαριασμό!
Μπόχα διαφθοράς αναδύεται από την υπόθεση με τις αιτήσεις για τα βοσκοτόπια και τις στρεμματικές ενισχύσεις που δίνονταν από την Ε.Ε. κατά τα έτη 2009 – 2010 και 2011. Οι έρευνες των αρμόδιων επιτροπών – παρουσιάζει σε ρεπορτάζ του το «Ε»- έβγαλαν «λαγούς», όπως για χιλιάδες ευρώ που έπαιρναν κάποιοι κτηνοτρόφοι για παράδειγμα στο Κιλκίς που δήλωναν βοσκοτόπια στην Λάρισα (τυχαίες οι αναφορές) με τα «στραβά μάτια» κάποιων πολιτικών. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να επιβληθεί πρόστιμο 322 εκ. ευρώ από την Ε.Ε. στην χώρα μας. Δηλαδή κάποιοι τα άρπαξαν χοντρά και τώρα θα κληθούμε όλοι εμείς να τα πληρώσουμε και όχι αυτοί που τα πήραν να τα επιστρέψουν και όσοι έφταιξαν να καθίσουν στο σκαμνί! Ωραία δικαιοσύνη μα την αλήθεια!
Μ.Ξ.


Παιδικές Χαρές… σκύλων
Με αφορμή το χθεσινό μας ρεπορτάζ για την πορεία των εργασιών στις Παιδικές Χαρές της Ξάνθης, που παραμένουν κλειστές για το κοινό, επικοινώνησαν μαζί μας αναγνώστες της εφημερίδας για να δηλώσαν τα παράπονά τους και για ένα άλλο σκέλος του θέματος. Όπως μας κατήγγειλαν, οι Παιδικές Χαρές και τα πάρκα, που έχουν πάρει την μορφή… οικοπέδων από την στιγμή που αφαιρέθηκαν τα παιχνίδια, έχουν γίνει ο ‘’παράδεισος’’ όχι μόνο αδέσποτων, αλλά και οικόσιτων σκύλων. Οι ιδιοκτήτες τους, προφανώς, κρίνουν ως πολύ βολική λύση να πηγαίνουν εκεί τα ζώα τους για περίπατο, μετατρέποντας τους χώρους σε… αφοδευτήρια σκύλων. Αποτέλεσμα, να μην μπορούν να παίξουν τα παιδιά, ούτε να επισκεφθούν τα πάρκα άλλοι δημότες, έστω και σε αυτή την μορφή που έχουν, ως προσωρινοί χώροι πρασίνου. Σε πολλές Παιδικές Χαρές, μάλιστα, σημειώνεται κανονικό πλιάτσικο. Χαρακτηριστική η φωτογραφία της Παιδικής Χαράς πίσω από το Διοικητήριο, από όπου αφαιρέθηκαν οι 7 νάνοι της γνωστής Χιονάτης, πιθανώς για να διακοσμήσουν κάποια αυλή.
Χ.Δ.


Έτοιμες οι παραλίες περιμένουν… τον καιρό
Οι ναυαγοσώστες στις παραλίες της Ξάνθης περιμένουν έτοιμοι τους λουόμενους να συρρεύσουν για να βουτήξουν με ασφάλεια στα νερά του Θρακικού Πελάγους. Αν και πλησιάζουμε στα τέλη Ιουνίου, ο καιρός τώρα άρχισε να δείχνει κάποια σημάδια βελτίωσης, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις και την διάθεση για βουτιές. Όσοι το έχουν πάρει απόφαση να κατηφορίσουν προς τις παραθαλάσσιες περιοχές της πόλης μας, να γνωρίζουν ότι ναυαγοσώστες που φροντίζουν για τους κολυμβητές θα βρουν στις παραλίες του Πόρτο Μόλο, του Μυρωδάτου, της Μάνδρας, των Μαγγάνων και για πρώτη φορά στην παραλία του Ερασμίου. Οι υποδομές έχουν βελτιωθεί φέτος, μια χρονιά που η Ξάνθη έχει 4 γαλάζιες σημαίες πλέον, και οι ναυαγοσώστες βρίσκονται στα πόστα τους, τις ειδικές εξέδρες, από το πρωί μέχρι το απόγευμα. Φέτος έχουν στην διάθεσή τους και πλωτά μέσα, για πρώτη φορά, για άμεση επέμβαση σε ενδεχόμενο συμβάν, από τα πολλά δυστυχώς που σημειώνονται στην περιοχή μας. Ο δήμος Αβδήρων φρόντισε όχι μόνο για δωρεάν νερό στις ντουζιέρες, αλλά και για χημικές τουαλέτες και τουαλέτες με πρόσβαση σε ΑμΕΑ. Ο δήμος Τοπείρου φρόντισε να έχει και δεύτερο ναυαγοσώστη, στην παραλία Ερασμίου, αφού αυξάνονται η λουόμενοι που προσέρχονται στην περιοχή. Δημάρχων θελόντων, δηλαδή. Τώρα αναμένουν όλοι και το «καιρού επιτρέποντος».
Χ.Δ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Έχει ο καιρός γυρίσματα Σκαμπανεβάσματα του καιρού βιώνουμε για άλλη μια χρονιά. Έτσι, τις…