Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: «Διαζύγιο» με τέσσερις

Skoda Ξάνθη: «Διαζύγιο» με τέσσερις

0
mpelits

Λύθηκαν τα συμβόλαια των Μπέλιτς, Βάλτερ, Γκομσί, Αναστασόπουλου

Στο Πράβετς της Βουλγαρίας θα πραγματοποιηθεί η προετοιμασία της ξανθιώτικης ομάδας

Με τέσσερα… «διαζύγια» ξεκίνησε η εβδομάδα για τη Skoda Ξάνθη καθώς χθες, μία ημέρα μετά την αργία του Αγ. Πνεύματος, ανακοινώθηκε η λύση τεσσάρων συμβολαίων.

Ο λόγος για τους Νικολά Μπέλιτς, Βάλτερ Μπαλούφο, Αντόνιο Γκομσί και Νίκο Αναστασόπουλο.

Τα συμβόλαια των τεσσάρων παικτών επρόκειτο να λήξουν τον ερχόμενο Ιούλιο, με την Ξάνθη να έχει δυνατότητα (option) επέκτασης, όμως καθώς κρίθηκε ότι δεν ταιριάζουν στο πλάνο της νέας χρονιάς και δεν βρίσκονται στα πλάνα του Λουτσέσκου, αποφασίστηκε η αποδέσμευση τους.

Αναλυτικότερα, ο 32χρονος μέσος, Μπέλιτς, ο οποίος αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από την Βόζντοβακ, αγωνίστηκε σε 8 παιχνίδια πρωταθλήματος, ο 26χρονος επιθετικός Φερνάντεζ, είχε 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ο 29χρονος αμυντικός Γκομσί, που αποκτήθηκε τον Γενάρη από την Μεσελέν, έπαιξε σε 9 παιχνίδια πρωταθλήματος και σημείωσε 1 γκολ, ενώ ο 35χρονος τερματοφύλακας, Αναστασόπουλος, που ήρθε από τη Βέροια τον περασμένο Ιούλιο, δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

«Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τους ποδοσφαιριστές Νικολά Μπέλιτς, Βάλτερ Φερνάντεζ Μπαλούφο, Αντόνιο Γκομσί και Νίκο Αναστασόπουλο», ήταν η ανακοίνωση του συλλόγου.

Με αυτό τον τρόπο συνεχίστηκε το «ξεκαθάρισμα» στο ρόστερ που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με τις αποδεσμεύσεις των Κομεσίδη, Τσαμούρη και Μπαρέττα.

Στο Πράβετς η προετοιμασία

Στο Πράβετς της Βουλγαρίας, που βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σόφιας, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη την φετινή περίοδο.

Η ξανθιώτικη ομάδα αναμένεται να βρεθεί πιθανότατα εκεί στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, βάζοντας τις βάσεις για τη νέα σεζόν. Ωστόσο ακόμα δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ίδιο μέρος θα πραγματοποιηθεί η προετοιμασία τόσο της Ξάνθης, όσο και του Πλατανιά και πιθανόν του Πανθρακικού.

Το προπονητικό κέντρο του Πράβετς θεωρείται ίσως το κορυφαίο που υπάρχει στην Βουλγαρία και τα προηγούμενα χρόνια ήταν αρκετές οι ελληνικές ομάδες που το προτίμησαν. Έτσι φέτος καθώς ο Λουτσέσκου ζήτησε να γίνει το βασικό μέρος της προετοιμασίας εκτός συνόρων, το Πράβετς κρίθηκε ως το κατάλληλο για τις απαιτήσεις της ομάδος.

Λουτσέσκου: «Θα μείνω στη Skoda Ξάνθη»

Στο μεταξύ, στη Ρουμανία συνεχίζουν να πιστεύουν πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να αποχωρήσει από την Ξάνθη, ωστόσο ο τεχνικός της ξανθιώτικης ομάδας ήταν ξεκάθαρος στην ιστοσελίδα dolce-sport.ro: «Θα μείνω στη Skoda Ξάνθη. Όταν ήρθα εδώ, στόχος ήταν η παραμονή για να μην κινδυνεύσουμε όπως την περσινή σεζόν. Φτάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία μας, μια πολύ μεγάλη επιτυχία».

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…