Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η Ξάνθη στην εκπομπή της ΝΕΡΙΤ «Μένουμε Ελλάδα»

Η Ξάνθη στην εκπομπή της ΝΕΡΙΤ «Μένουμε Ελλάδα»

0
moraitis nerit

Φιλοξενούμενος ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης που μίλησε για τις ομορφιές και τα προϊόντα του τόπου μας

Ανεξαρτητοποίηση της Ελένης Κίτσου από τον συνδυασμό Μωραΐτη με καταγγελίες και αιχμές – Μωραΐτης: «Ασχολούμαι μόνο με σοβαρά πράγματα…»

Την τιμητικής της είχε η Ξάνθη στην εκπομπή της ΝΕΡΙΤ «Μένουμε Ελλάδα» χθες το μεσημέρι. Σε ρόλο ξεναγού και διαφημιστή ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης και ο επιχειρηματίας Ηλίας Μιχαηλίδης που δραστηριοποιείται στο τομέα του οικοτουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Σταυρούπολης που ήταν καλεσμένοι της εκπομπής.

«Μένουμε Ελλάδα» με την Ξάνθη

Και δεν πήγαν στην εκπομπή με άδεια χέρια αλλά έστρωσαν τραπέζι με τοπικά προϊόντα του νομού μας, κρασιά , κασέρι, καβουρμά, ζυμαρικά καριόκα και γλυκά. Ο κ. Μωραΐτης έδωσε το στίγμα περιγράφοντας την ταυτότητα του νομού μας. Μίλησε για 15 λεπτά για τα Άβδηρα και το Αρχαιολογικό Μουσείο για τις ομορφιές του Νέστου, της Βιστονίδας, την Παλιά Πόλη της Ξάνθης και την Σταυρούπολη ενώ αναφέρθηκε και στα προϊόντα που παράγει ο τόπος μας που τα χαρακτηρίζει η ποιότητα η γεύση και η παράδοση. Μάλιστα –όπως μας πληροφόρησε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του – η ΝΕΡΙΤ ενδιαφέρεται να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για το νομό μας και πρόκειται σε 15 μέρες να έρθει ένα συνεργείο για γυρίσματα.  

Ανεξαρτητοποίηση της Ελένης Κίτσου από τον συνδυασμό Μωραΐτη με καταγγελίες και αιχμές

Την ίδια στιγμή που ο κ. Μωραϊτης επιτελούσε το έργο του ξεναγού του νομού μας με στόχο να διαφημίσει το τουριστικό του προϊόν του ανακοινώθηκε και η ανεξαρτητοποίηση της κας Ελένης Κίτσου από τον συνδυασμό του. Να σημειώσουμε ότι η κα Κίτσου ανακοίνωσε διά επιστολής την ανεξαρτητοποίησή της εξηγώντας τους λόγους αλλά αφήνοντας αιχμές εναντίον του κ. Μωραϊτη για μη χρηστή διοίκηση του Επιμελητηρίου: « Υποσχεθήκατε πως θα υπάρχει αξιοκρατία και πως θα εφαρμοστούν πολυεπίπεδες δημοκρατικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων, ώστε να συμμετέχουν όλα τα μέλη μας, προς την εξαγωγή καλύτερου και ποιοτικότερου παραγόμενου έργου.

Διαπίστωσα όμως με λύπη μου σε τακτά διαστήματα, πως η μεθοδολογία και η στρατηγική σας απέχουν μακράν από τα εξαγγελθέντα και τις δικές μου αρχές και αξίες.

Με βαθιά απογοήτευση έβλεπα να εφαρμόζετε κατ’ εξακολούθηση πρακτικές οι οποίες μου στερούσαν την δυνατότητα να προσφέρω, αυτά που πραγματικά μπορούσα στον επιχειρηματικό κόσμο, στερώντας από τα μέλη μας παροχές και στήριξη που άμεσα χρειάζονται για να επιβιώσουν σε αυτό το ασταθές οικονομικό περιβάλλον.

Οι προτεραιότητές σας, κατ’ εξακολούθηση προσδιοριζόταν από τις προσωπικές σας αντιλήψεις διοίκησης και λειτουργίας, παραβαίνοντας συχνά τις αρχές και τους κανόνες μιας χρηστής διοίκησης», ισχυρίζεται η κα Κίτσου.

Μωραΐτης: «Ασχολούμαι μόνο με σοβαρά πράγματα…»

Κληθείς από το «Ε» να απαντήσει ο κ. Μωραΐτης είπε τα εξής: «Ασχολούμαι μόνο με σοβαρά πράγματα. Δεν με αφορούν οι προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός. Αυτό που μ’ ενδιαφέρει φεύγοντας από το Επιμελητήριο να αφήσω κάτι θετικό. Γι αυτό αγωνίζομαι καθημερινά γιατί θέλω ο τόπος μας να πάει μπροστά. Οι προσωπικές φιλοδοξίες της κας Κίτσου με αφήνουν παγερά αδιάφορο».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@emrpos.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…