Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Κορυφώνονται οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές με την μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση

Κορυφώνονται οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές με την μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση

0
karnavali-15

Πλήθος εκδηλώσεων από όλους τους φορείς για κάθε γούστο

Σαββάτο 21 Φεβρουαρίου

13:00 Συναυλία Γιώργος Τσαλίκης

Ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης θα μας παρουσιάσει στην σκηνή της κεντρικής πλατείας τις νέες και παλιές του επιτυχίες και υπόσχεται να μας ξεσηκώσει με ένα πρόγραμμα που τον καθιέρωσε στις βραδινές πίστες.

19:30 Βραδινή Καρναβαλική Παρέλαση

Τα αποκριάτικα πληρώματα που θα πάρουν μέρος στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής, ξεκινώντας στις 19.30 από την διασταύρωση 28ης Οκτωβρίου και Καβάλας, θα παρελάσουν χορεύοντας σε ξέφρενους καρναβαλικούς ρυθμούς. Η παρέλαση θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία, όπου το γλέντι θα συνεχιστεί μ’ ένα ξέφρενο πάρτι. Μουσική επένδυση από τους Δημήτρη Αργυρίου και Δημήτρη Έμπορο. Ένα project που κινείται σε latin και σύγχρονους χορευτικούς ρυθμούς.

Βραβεύσεις

Ο Δήμος Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης θα βραβεύσουν με απόφαση της επιτροπής τον Σύλλογο Κρητών Φοιτητών ‘’Ο Ψηλορείτης’’ για την καλύτερη οργάνωσή του και τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘’Κατασκηνωτές’’ για την καλύτερη στολή συμμετοχής τους, στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2014.

Παρουσίαση Grand Rueda de Casino

Αμέσως μετά την βραδινή καρναβαλική παρέλαση, το Εργαστήρι Salsa Latin της ΦΕΞ σας καθοδηγεί στα βήματα των latin χορών. Οι δάσκαλοι του εργαστηρίου μαζί με τους μαθητές τους επαναλαμβάνουν τα βήματα της Grand Rueda, που χάρισε στη χώρα μας το ρεκόρ γκίνες, την 1η Ιουνίου 2014 και… μας εισάγουν στο πνεύμα του καρναβαλιού, με ομαδικά latin, χορευτικά τραγούδια, απλές κινήσεις και πολύ κέφι.

22:00 Masque Latin Party στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ

Το Εργαστήρι Latin Salsa ΦΕΞ μας μεταφέρει στις γειτονιές της La Habana, η γνώση και η μουσική είναι ένα. Γυρίζουμε το ρολόι μας 50 χρόνια πριν, και βρισκόμαστε στο Escuela Cubana, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στην Habana Vieja, όπου οι καλές επιδόσεις των μαθητών, οφείλονται στην εντατική προετοιμασία. Τα αποτελέσματα της κοπιώδους προσπάθειας, παρουσιάζονται στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ, το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στις 22:00, από τον Διευθυντή του Escuela Cubana, Βασίλη Μαραπίδη, και τους Υποδιευθυντές, Πωλίνα Ρούλα και Βασίλη Ιωαννίδη. Σας περιμένουν με την ανάλογη ενδυμασία, την καλύτερή σας διάθεση και… τον έλεγχό σας ή τα bocu στο χέρι.

22:00 Νεολαί®α & Απαράδεκτοι – Μασκέ Πάρτι

‘’Μια φορά κι ένα καιρό, λένε στα παραμύθια… μα ο Απαράδεκτος και η ΝεολαίRα παντρεύονται στα αλήθεια’’

Στης Εμπορικής Λέσχης τα σκαλιά 21 Φεβρουαρίου θα περιμένει ο Απαράδεκτος να έρθει η καλή του. Θα έρθει η ΝεολαίRα του, νυφούλα στολισμένη και θα την έχει μια ζωή, δίπλα του ευτυχισμένη. Θα είναι χαρά και τιμή μας να ζήσετε μαζί μας το ξεκίνημα της παραμυθένιας μας ζωής.

Οι οικογένειες:

Π.Σ. Απαράδεκτοι

Π.Σ Νεολαί®α

Οι κουμπάροι:

Dj-έκπληξη

Συνδιοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης – Πολιτιστικοί Σύλλογοι Απαράδεκτοι και Νεολαί®α

22:00 Grand Masque Party από τους Fuego Latino

Κέφι, χορός, μουσική και μπόλικη διασκέδαση συνδυασμένα άψογα με το πάθος και τον μυστικισμό των χωρών της Λατινικής Αμερικής, για μία ακόμα χρονιά από το Fuego Latino. Στην επέτειο των 50 χρόνων των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, δίνουν το καθιερωμένο τους ραντεβού για απέραντο ξεφάντωμα μέχρι πρωίας. Και το 2015 οι φίλοι του και τα μέλη του Fuego Latino, μετατρέπουν για μια ακόμα φορά το ξενοδοχείο Elisso στον πιο hot προορισμό του καρναβαλιού. Έτσι, λοιπόν, τo Σαββάτο 21 Φεβρουαρίου και ώρα 22:00 στη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Elisso Xenia Hotel συμμετέχουν για ακόμα μια χρονιά στο Καρναβάλι της Ξάνθης και προσφέρουν μια απίστευτη εμπειρία, με πλούσια δώρα και αξέχαστες εκπλήξεις.

Οι μουσικές των Marc Anthony, Celia Cruz, V. Manuelle, Aventura, Prince Royce, Rey Ruiz, Senor Coconut, Adalberto Alvarez και δεκάδων άλλων πασίγνωστων καλλιτεχνών, όλων των ειδών ελληνικής και ξένης μουσικής σύγχρονων αλλά και παλαιότερων, αναμειγνύονται περίτεχνα από τον Dj FuegoNik, την σταθερή πηγή διασκέδασης σε αναρίθμητα Latin parties. Οι αξεπέραστοι Salsa La Vista τιμούν για μια ακόμα φορά με την παρουσία τους, υποσχόμενοι να απογειώσουν την διάθεση σ’ ένα show για λάτρεις της διασκέδασης, με χορογραφίες για μια αξέχαστη βραδιά. Ακόμη, φέτος οι χορευτές των Πολιτιστικών συλλόγων «Kava Latino» και «Alma Libre» από Καβάλα και Κομοτηνή, αντίστοιχα, παρουσιάζουν δικά τους χορευτικά θέματα φέρνοντας την χαρά του καρναβαλιού από όλη την Περιφέρεια.

Τέλος, τα εξής πλούσια δώρα περιμένουν όλους στην λαχειοφόρο αγορά:

-Κόσμημα Λαιμού Emporio Armani – Χαραλαμπίδης Κοσμήματα Αξίας 250€

-Tablet Lenovo – Fuego Latino Aξίας 100€

-8 Σετ: Χρώμα-Λευκό+Μπλουζάκι+Χρωματολόγιο-Χρωμοσυνθέση Αξίας 100€

-Ένα Ζευγάρι Παπούτσια Χορού -Cathrine Stella Hand Made Shoes Αξίας 100€

-Σετ Πορτοφόλι-Πορτοφόλι Μίνι-Μπρελοκ Δερμάτινα LapelFountoukis Aξίας 60€

Μp3 Player της Lamtec – Copy Services

-Party – Show Pass του Fast Festival της Σοφίας Salsa La Vista

11:00 Ιστορικές Αγορές της Μεσογείου, μαγειρεύοντας στην Δημοτική Αγορά

Μαγειρεύοντας, τρώγοντας, διασκεδάζοντας με διαλεχτά τοπικά προϊόντα και συνταγές από την Ξάνθη και όλη την Μεσόγειο, στη Δημοτική Αγορά Ξάνθης. Βραβευμένοι σεφ μας ταξιδεύουν μαγειρεύοντας τοπικές συνταγές στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Marakanda. Μια ζωντανή γευστική διαδρομή στην μοναδική Ξανθιώτικη κουζίνα και στην κουζίνα των άλλων μεσογειακών χωρών για τους φίλους του καρναβαλιού της Ξάνθης. Μαγειρεύουμε, τρώμε, πίνουμε και ανακαλύπτουμε τα τοπικά προϊόντα στη Δημοτική Αγορά της Ξάνθης από τις 11:00 έως τις 14:00.

Είσοδος ελεύθερη

10:00 Εργαστήρι Ζωγραφικής και κατασκευής μάσκας από την ΦΕΞ

Το εργαστήριο ζωγραφικής της ΦΕΞ καλεί τους μικρούς του φίλους στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης να κατασκευάσουν και να ζωγραφίσουν τις μάσκες που θα φορέσουν στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής. Το εργαστήρι ζωγραφικής της ΦΕΞ οργανώνει κάθε χρόνο ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα για μικρές ηλικίες, όπου με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή, γνωρίζουν τον χώρο των εικαστικών τεχνών, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα μέσα. Στο τμήμα οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν ακόμη την τέχνη και την τεχνική της φωτογραφίας, χαρακτικής, γλυπτικής.

Υπεύθυνη: Μαρκέτα Σπανού – πληροφορίες στο τηλ 25410 25421

Είσοδος με προσκλήσεις

17:00 Το «γλυκό Bal d’ enfant» από το εργαστήρι μαγειρικής της ΦΕΞ

Η ΦΕΞ και το ζαχαροπλαστείο «Το Κάτι Άλλο» προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σ’ άλλο ένα γλυκό Bal d’ enfant στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ. Πολύ μουσική και κέφι, πολύχρωμες φιγούρες, μάσκες αλλά και σοκολάτα και παστέλια που θα φτιάξουν οι μικροί καρναβαλιστές με τους σεφ μας.

Γενική είσοδος 3€ με χυμό και καφέ, οικονομική ενίσχυση του Μουσείου.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων – Κρατήσεις στο τηλ. 25410 25421

20:00 Αφιέρωμα στο μύθο του Ορφέα ΙV

Από το αρχείο της ΦΕΞ ένα ακόμη αφιέρωμα στο μύθο του Ορφέα. Η κινηματογραφική Λέσχη και το θεατρικό εργαστήρι της ΦΕΞ παρουσιάζουν ταινίες που οι δημιουργοί τους εμπνευστήκαν από το μύθο του Ορφέα. Από τα Παρισινά καφέ του Jean Cocteau στον Αμερικάνικο νότο του Tennessee Williams και από την σκληρή Ελλάδα του Νίκου Κούνδουρου στη Βραζιλία με τους ξέφρενους ρυθμούς του Marcel Camus.

Πληροφορίες: Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ Ξάνθης – τηλ. 25410 25421

Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου

13:30 «Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση»

Κορυφαία στιγμή των Εορτών είναι η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση. Άρματα και χιλιάδες καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης, με χρώματα και μουσικές να συνοδεύουν τον Βασιλιά Καρνάβαλο. Μουσική επένδυση από τον Δημήτρη Αργυρίου. Ένα project που κινείται σε latin και σύγχρονους χορευτικούς ρυθμούς. Μέσω της οδού 28ης Οκτωβρίου θα περάσει από την Κεντρική Πλατεία και θα καταλήξει στον χώρο του γηπέδου του ΑΟ Ξάνθης, όπου βρίσκονται τα στέκια των Συλλόγων. Με τη λήξη της παρέλασης ξεκινάει ένα μεγάλο πάρτι στο πάρκο απέναντι από το γήπεδο, με τη συμμετοχή όχι μόνο των Καρναβαλιστών αλλά και του κόσμου. Μουσική από τον DJ Joe Vida, πυροτεχνήματα, άφθονο κρασί και χορός. Την Καρναβαλική Παρέλαση για την ΝΕΡΙΤ θα παρουσιάσει ο Γιώργος Λιανός με την Χρύσα Μωραΐτη, με την μετάδοση να έχει προγραμματιστεί για τις 19:00.

Γέφυρα Ποταμού Κόσυνθου – Κάψιμο ‘’Τζάρου’’

Με το Ξανθιώτικο έθιμο, το κάψιμο του «Τζάρου», σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα με πυροτεχνήματα, ολοκληρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2015.

16:00 – 22:00 Αποκριάτικο Party της ΦΕΞ

Οι μουσικοί παραγωγοί του Ράδιο Ξάνθη 93,5 της ΦΕΞ θα συνεχίσουν τον ξέφρενο ρυθμό της καρναβαλικής παρέλασης με εξαιρετική μουσική και πολύ κέφι στο Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Η Πρωτομαγιά όπως παλιά» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευμοίρου

Στις 7 Μαΐου στο Άλσος Ευμοίρου Την Τρίτη 7 Μαΐου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευμοίρου θα αναβ…