Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Επιστροφή στις προπονήσεις μετά το… ξεκούραστο «τρίποντο»

Skoda Ξάνθη: Επιστροφή στις προπονήσεις μετά το… ξεκούραστο «τρίποντο»

0
proponisi lucesku

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η προετοιμασία ενόψει Παναιτωλικού

Τάσος Παπάζογλου: «Μπορούμε πλέι – οφ και τελικό κυπέλλου»

Μετά το ρεπό της Δευτέρας και την ευκαιρία για ξεκούραση οι ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθη επέστρεψαν το απόγευμα της Τρίτης στα γήπεδα του προπονητηρίου στα Πηγάδια μπαίνοντας στο πρόγραμμα προετοιμασίας για τη συνέχεια σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η Ξάνθη δεν αγωνίστηκε καθώς στο πρόγραμμα της είχε την αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου που αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα κι έτσι η Skoda πήρε ένα ξεκούραστο… «τρίποντο» άνευ αγώνα.

Στη χθεσινή προπόνηση η ξανθιώτικη ομάδα μετά τις ασκήσεις προθέρμανσης και τις ασκήσεις συναρμογής έδωσε έμφαση στις ασκήσεις τακτικής και σε παιχνίδια σε μικρούς αγωνιστικούς χώρους. Οι παίκτες χωρίστηκαν σε υποομάδεες στις οποίες έδινε τις οδηγίες τους το τεχνικό επιτελείο. Ο Καρίμ Σολτάνι υπολογίζεται από τον Ραζβάν Λουτσέσκου καθώς είχε εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής στο παιχνίδι με τον Πλατανιά, όπως το ίδιο συμβαίνει με τους Θόδωρο Βασιλακάκη και Χρήστο Λισγάρα που είχαν δηλωθεί με τη Νίκη Βόλου. Παράλληλα σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων έχει επιστρέψει ο Χρήστος Καρυπίδης κι έτσι για την επόμενη αναμέτρηση, αυτή της Κυριακής με τον Παναιτωλικό στο «Skoda Ξάνθη Arena», ο Ρουμάνος προπονητής κάνει τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει μόνο στον Μανώλη Μπέρτο που σ’ αυτή την αναμέτρηση θα ολοκληρώσει την ποινή των 2 αγωνιστικών (εξέτισε μία στο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου που δεν διεξήχθη).

Τάσος Παπάζογλου: «Μπορούμε πλέι – οφ και τελικό κυπέλλου»

Χρονικά, ήταν η τελευταία μεταγραφή της Skoda Ξάνθη. Ο Τάσος Παπάζογλου ανακοινώθηκε στις 2 Φεβρουαρίου από την ξανθιώτικη ομάδα και μέσα σε διάστημα λίγων ημερών πραγματοποίησε το ντεμπούτο του και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Ο 26χρονος αμυντικός μίλησε στο επίσημο site της ομάδας για τις πρώτες του εντυπώσεις, τους στόχους και τις φιλοδοξίες του. Αναλυτικά η συνέντευξη:

ΕΡ: Και με τον Πανσερραϊκό αλλά και με τον Ολυμπιακό είχες αντιμετωπίσει την Skoda Ξάνθη – έχοντας σκοράρει μάλιστα – εις βάρος της. Τι άποψη είχες σχηματίσει σαν αντίπαλος για την ξανθιώτικη ομάδα και πως προέκυψε ο ερχομός σου εδώ;

Τ.Π.: «Η γνώμη που είχα για την Skoda Ξάνθη δεν διέφερε από αυτό που πιστεύουν όλοι όσοι γνωρίζουν έστω και λίγο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι μία οργανωμένη ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο και γενικά εμπνέει σεβασμό. Όσο για το πώς ήρθα, υπήρχε ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες της Superleague όμως επέλεξα την Skoda Ξάνθη γιατί πίστεψα ότι ήταν ένα καλό βήμα για την καριέρα μου για να επιστρέψω στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και γιατί όπως είπα και πριν, πληροί όλες τις προδιαγραφές που θέλει ένας ποδοσφαιριστές για να αγωνίζεται σε ψηλό επίπεδο».

ΕΡ: Βρίσκεσαι μόλις 2 εβδομάδες στη νέα σου ομάδα και ήδη έχεις πραγματοποιήσει το ντεμπούτο σου και στο πρωτάθλημα αλλά και στο κύπελλο. Σε «δυσκόλεψε» η άμεση εμπιστοσύνη του προπονητή στο πρόσωπό σου;

Τ.Π.: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την προσαρμογή. Εδώ με βοήθησε πολύ το καλό κλίμα στα αποδυτήρια και με έκανε να νιώσω πιο άνετα. Είμαι χαρούμενος που με εμπιστεύθηκε τόσο γρήγορα ο προπονητής και σε μικρό διάστημα αγωνίστηκα και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο».

ΕΡ: Οι πρώτες σου εντυπώσεις στην ομάδα και στην πόλη της Ξάνθης;

Τ.Π.: «Λίγο – πολύ ήξερα τι θα αντιμετώπιζα στην Skoda Ξάνθη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή μου αλλά και από την συμπεριφορά όλων. Είναι κάτι πολύ θετικό να γίνεσαι αποδεκτός σε μία νέα ομάδα τόσο γρήγορα. Αναφορικά με την πόλη της Ξάνθης δεν είχε τύχει να βρεθώ εδώ εκτός από τα παιχνίδια. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι θετικές γιατί καταλαβαίνω ότι είναι μία «ζεστή» πόλη από τους χαρακτήρες των ανθρώπων».

ΕΡ: Η Skoda Ξάνθη, όπως κι άλλες ομάδες, από τις 5 Ιανουαρίου μέχρι τις 16 του Φλεβάρη έδωσε 13 διαδοχικά παιχνίδια και στους δύο θεσμούς που συμμετέχει. Ήταν ένα βαρύ πρόγραμμα που όμως τελείωσε με αρκετές ισοπαλίες…

Τ.Π.: «Πιστεύω ότι η Skoda Ξάνθη δεν ήταν τόσο τυχερή, όσο θα μπορούσε. Σε κάθε παιχνίδι δημιουργούσαμε ευκαιρίες αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα με αποτελέσματα τις… ισοπαλίες. Όμως πιστεύουμε στις δυνατότητές μας, γνωρίζουμε πως έχουμε μία πολύ καλή ομάδα και θεωρώ πως στο τέλος θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει».

ΕΡ: Έγινες γνωστός στον Πανσερραϊκό, πήρες μεταγραφή για τον Ολυμπιακό κι από εκεί η πρόκληση της Κύπρου με τον ΑΠΟΕΛ. Εδώ και μερικές μέρες είσαι μέλος της ποδοσφαιρικής οικογένειας της Skoda. Οι προσωπικές σου φιλοδοξίες ποιες είναι;

Τ.Π.: «Οι φιλοδοξίες μου είναι να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Πρωταρχικά αυτό έχω στο μυαλό μου».

ΕΡ: Μιλώντας για στόχους, αναφορικά με το πρωτάθλημα, θα έλεγες πως η είσοδος στην πεντάδα έχει απομακρυνθεί;

Τ.Π.: «Ακόμη δεν έχει χαθεί κάτι, αν μας γυρίσει λίγο η τύχη μπορούμε να μπούμε και στα play off γιατί έχουμε μία καλή ομάδα».

ΕΡ: Το 1-1 με τον ΟΦΗ στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα στην Skoda Ξάνθη για τον επαναληπτικό στις αρχές του Μάρτη. Έχοντας και την εμπειρία δύο κατακτήσεων κυπέλλου, μέχρι που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η ομάδα στο θεσμό αυτό;

Τ.Π.: «Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να πάει η Skoda Ξάνθη σε ένα τελικό. Τα δεδομένα φέτος με την ποιότητα της ομάδας και το ποδόσφαιρο που παίζει, δείχνουν ότι μπορούμε να φτάσουμε μέχρι εκεί και θα τα δώσουμε όλα για να το πετύχουμε».

SUPER LEAGUE

25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανθρακικός – Παναιτωλικός 0-0

ΑΕΛ Καλλονής – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Βέροια – ΠΑΟΚ 1-3

Αστέρας Τρίπολης – Ο.Φ.Η. 6-1

Πανιώνιος – Λεβαδειακός 1-0

Πλατανιάς – Κέρκυρα 1-1

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-1

Εργοτέλης – Ατρόμητος Αθ. 1-2

Νίκη Βόλου – Skoda Ξάνθη 0-3 (α.α.)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 58

2. Παναθηναϊκός 55

3. Π.Α.Ο.Κ. 50

4. Αστέρας Τρίπολης 44

5. Παναιτωλικός 42

6. ΠΑΣ Γιάννινα 37

7. Ατρόμητος Αθ. 37*

8. Skoda Ξάνθη 37

9. Βέροια 34

10. Κέρκυρα 31

11. ΑΕΛ Καλλονής 31

12. Πανιώνιος 28

13. Πανθρακικός 28

14. Πλατανιάς 27

15. Εργοτέλης 22

16. Λεβαδειακός 22

17. Ο.Φ.Η. 13*

18. Νίκη Βόλου -6**

* Η αναμέτρηση Ατρόμητος Αθ. – ΟΦΗ δεν είχε διεξαχθεί καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν και για την τύχη του ματς θα αποφασίσει η διοργανώτρια αρχή.

** Η Νίκη Βόλου έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

15.00: Λεβαδειακός – ΑΕΛ Καλλονής (NS3)

17.15: Ο.Φ.Η. – Πανθρακικός (NS3)

19.30: Π.Α.Ο.Κ. – Εργοτέλης (NS1)

ΚΥΡΙΑΚΗ 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

15.00: Skoda Ξάνθη – Παναιτωλικός (NS2)

17.15: Πανιώνιος – Βέροια (NS7)

17.15: ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς (NS2)

19.30: Ατρόμητος Αθ. – Παναθηναϊκός (NS1)

ΔΕΥΤΕΡΑ 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

19.30: Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης (NS1)

*Κέρκυρα – Νίκη Βόλου (ματαίωση)

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κύπελλο Ελλάδος: Οριστικά στο Πανθεσσαλικό ο τελικός

Δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει κόσμο το γήπεδο του Βόλου, σύμφωνα με τον π…