Σχόλια 20/02/15

0
Δηλαδή τώρα με Προκόπη (Πάκη) Παυλόπουλο πρόεδρο οι Ισλαμικές χώρες μπορεί να μας λένε και Πακη-στάν;


Οι 24 τρόποι του Ρωμανιά
Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, ο γνωστός τηλεοπτικός αστέρας κ. Ρωμανιάς, λίγες ημέρες αφότου ανέλαβε καθήκοντα, έκανε περισπούδαστη δήλωση. Και είπε στο πόπολο ότι έχει 24 τρόπους να λύσει το Γόρδιο δεσμό του Ασφαλιστικού. Πολύ καλά και μπράβο του.
Προχθές δε, ανακοίνωσε τον πρώτο τρόπο. Ο οποίος ήταν τραγικός πέρα για πέρα. Και λέμε εμείς τώρα: Εάν ο πρώτος είναι χάλια, οι επόμενοι 23 τι θα είναι; Ένα δράμα;
« Ε»


Θα απελευθερωθούν
Ιδού η είδηση: Θα απελευθερώνονται όσοι μετανάστες κρατούνται στα στρατόπεδα κράτησης για χρονικό διάστημα πέραν των 18 μηνών. Ακόμη θα απολυθούν όσοι εντάσσονται σε ευάλωτες περιπτώσεις αλλά και όσων έχουν αιτηθεί πολιτικό άσυλο. Τα παραπάνω προωθούν ο Γιάννης Πανούσης και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, αρμόδιοι υπουργοί αναπληρωτές.
Κι έτσι, θα αφεθούν ελεύθεροι και θα κατηφορίσουν όλοι οι μετανάστες στην Αθήνα. Από τον εγκλεισμό στην ελευθερία και στην ασυδοσία, χωρίς έλεγχο, χωρίς τίποτε…
« Ε»


Δωρεάν διανομή τόμου
Υπενθυμίζουμε τους αγαπητούς συνδρομητές που επιθυμούν να λάβουν τον τόμο με τη Συνθήκη των Σεβρών του εκλεκτού φίλου και συνεργάτη της Εφημερίδας μας, Δικηγόρου κ. Ιωάννη Ελ.Κυμιωνή, Αθήνα, ή να περάσουν από τα γραφεία μας ή να μας τηλεφωνήσουν να τους τον στείλουμε.
Στην έκδοση αυτή περιλαμβάνονται τα Κείμενα της Συνθήκης των Σεβρών τα οποία δημοσιεύονται για πρώτη φορά στη χώρα μας από το 1920.
Ακόμη, στον τόμο αυτόν περιλαμβάνονται κατατοπιστικοί χάρτες, πολλές φωτογραφίες, για τη γεωγραφική πορεία των συνόρων της Ελλάδας, των πρωταγωνιστών και άλλα πάρα πολύ ενδιαφέροντα. Διανέμεται δωρεάν.
« Ε»


Χωρίς αποδοχή
Κι έτσι λοιπόν, με την επιλογή Παυλόπουλου ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι στη χώρα μας επιβραβεύονται αυτοί που δεν πρέπει.
Και ζωντανό παράδειγμα η επιλογή Παυλόπουλου. Τον επιβράβευσε η κυβερνητική παράταξη για τους αναξιοκρατικούς διορισμούς, εκατοντάδων χιλιάδων επί Καραμανλή. Επιβραβεύτηκε που δίπλα του μια γυναίκα-βουλευτής δερνόταν κι αυτός δεν αντέδρασε όχι ως συνάδελφος, ούτε ως άνδρας.
Ένας άνθρωπος που δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση, κατέλαβε το ανώτατο αξίωμα της χώρας. Πρόεδρος της Δημοκρατίας χωρίς αποδοχή ουσιαστική και χωρίς την απαραίτητη έξωθεν καλή μαρτυρία.
Τελευταίο προς το παρόν. Εάν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αφήνονταν ελεύθεροι να ψηφίσουν, ούτε το 1/3 θα ψήφιζε Παυλόπουλο…
« Ε»


Αυτό που θέλουν οι Έλληνες
Ο κ. Σόιμπλε ξέρει πολύ καλά τι θέλουν οι Έλληνες (Τσίπρας-Βαρουφάκης), αλλά δεν επιτρέπεται να το πει (μέχρι στιγμής τουλάχιστον).
Δηλαδή θέλουν οικονομική βοήθεια (δανειακή σύμβαση) χωρίς όρους (μνημόνιο) ή στην καλύτερη περίπτωση με όρους δικούς τους.
VEN.KAR.


Το μεγάλο προσόν του νέου προέδρου
Το περιστατικό της επίθεσης του Κασιδιάρη σε Δούρου και Κανέλλη πριν δύο χρόνια μας υπενθυμίζει σήμερα πόσο πυκνός είναι ο πολιτικός χρόνος που διανύουμε. Από τους πρωταγωνιστές του ο ένας σήμερα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η άλλη Υπερνομάρχης και ο τρίτος φυλακή. Ο λόγος που κυρίως θυμούνται οι νέοι το επεισόδιο είναι για να μνημονεύσουν τη στάση του κ.Παυλόπουλου να παραμείνει απαθής (έμεινα Παυλόπουλος). Όχι ασφαλώς πως θα έδερνε τον φασίστα αν αντιδρούσε, αλλά θα μπορούσε και αυτός να σηκωθεί να χοροπηδά σαν τον Παπαδάκη. Όμως εκείνος απέδειξε τότε ότι διαθέτει ένα σημαντικό προσόν: την ικανότητα της απραξίας. Βέβαια τι πιο φυσικό ένας θεσμός χωρίς αρμοδιότητες να αποτελεί έπαθλο απραξίας;
Γ.Π.


Σαρώνει η Ελλάδα σε ψηφοφορία του Playboy!
Παγκόσμια πρωτιά της Ελλάδας στο top10 των πιο ωραίων γυναικών πολιτικών του κόσμου που ανέδειξε το Playboy. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από δύο πολύ όμορφες κυρίες. Την Άντζελα Γκερέκου που καταλαμβάνει την πρώτη θέση και την Εύα Καϊλή που βρίσκεται στην 8η θέση με το σχόλιο (όχι δεν είναι η Σαρλίζ Θερόν).
Η κατάταξη έχει ως εξής: 1η Άντζελα Γκερέκου, 2η Elizabeth Halseth από τις ΗΠΑ, 3η Julia Bonk από τη Γερμανία, 4η Alina Kabaeva από τη Ρωσία, 5η Eunice Olsen από την Σιγκαπούρη, 6η Luciana Leon από το Περού, 7η Orly Levy από το Ισραήλ, 8η Εύα Καϊλή, 9η Joanna Mucha από την Πολωνία και 10η Ιταλίδα Mara Carfanga.
Είναι να μη φουσκώνουμε μετά οι Έλληνες από υπερηφάνεια τον τελευταίο καιρό; Έχουμε τον πιο σέξι άντρα πολιτικό του κόσμου (Βαρουφάκη) και την πιο σέξι γυναίκα πρώην πολιτικό! Αυτές είναι πρωτιές…


Το Κούγκι του Καμμένου
Τα μάθατε τα νέα; Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας δήλωσε ότι «θα το κάνουμε Κούγκι» έτσι και δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Μάλιστα στο επαναστατικό του ντελίριο, ούτε λίγο ούτε πολύ προέτρεψε τους θερμόαιμους οπαδούς του να κάψουν τον ΣΚΑΙ, όπως παλιότερα είχε προτρέψει τους Χαλκιδικιώτες να λιντσάρουν τον Πάχτα. Κι αν τότε ήταν απλά ένας ακόμη γραφικός βουλευτής και η συμπεριφορά του να προκάλεσε θυμηδία, σήμερα είναι επικεφαλής του ελληνικού στρατού!
Αν θέλει βέβαια, ο πλήρως εκτροχιασθείς των προεκλογικών σιδηροδρομικών ραγών Καμμένος, ας δώσει το παράδειγμα. Ας κλειστεί ο ίδιος και η οικογένειά του αν θέλει στο πολυτελές σκάφος του κι ας τιναχτεί ως άλλος Σαμούλ στον αέρα, έτσι για να δείξει στους Ευρωπαίους την αλύγιστη λεβεντιά του ψεκασμένου νεοέλληνα κι μας αφήσει χώρα στην ησυχία μας.
Άραγε ο κ.πρωθυπουργός είναι ικανοποιημένος από τον υπουργό του που απειλεί να μας τινάξει στον αέρα, έχοντας μάλιστα στον έλεγχο του και όλο τον οπλισμό της χώρας; Η υπερευαίσθητη και λαλίστατη σε θέματα υπεράσπισης της δημοκρατίας και τήρησης του Συντάγματος κυρία πρόεδρος της βουλής έχει να πει κάτι; Εμείς οι απλοί πολίτες τι να πούμε μ’ αυτό που μας έλαχε. Ας κρατήσουμε την ψυχραιμία μας έχοντας στο μυαλό μας τα λόγια του εξαίρετου Κύπριου υπουργού Οικονομικών: «την αξιοπρέπεια και την προοπτική ενός κράτους ή ενός λαού ή ενός έθνους δεν την εξασφαλίζεις με τα εύηχα λόγια, με τα συνθήματα ή με την άρνηση, αλλά με τις δύσκολες, αλλά αναγκαίες και σωστές αποφάσεις»…


Όλοι καταλάβαμε Αλέξη
Τι έκανε ο κ. Τσίπρας με την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ;
Πούλησε αριστερή επανάσταση και έδωσε “τυράκια” στους βουλευτές του για να πάνε στις οργανώσεις τους στις Περιφέρειες (πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, 100 δόσεις, δικαίωμα διαπραγμάτευσης στις εργασιακές σχέσεις, … αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης) και πλάσαρε το κυρίως γεύμα: Προκόπης Παυλόπουλος για Πρόεδρος Δημοκρατίας. Μια ομιλία που μόνο στόχο είχε να εξασφαλίσει την αποφυγή εκδήλωσης διαφωνιών. Το τι συμπεράσματα έβγαλαν οι Ευρωπαίοι εταίροι (που φυσικά παρακολουθούν τα πάντα) καλύτερα να μην το συζητήσουμε. Γι’ αυτό λίγο μετά ήρθε η διαρροή για αίτημα εξάμηνης παράτασης του προγράμματος.
ΥΓ. Αυτή την ταύτιση στις ομιλίες του, της αριστερής επαναστατικής γυμναστικής με την εθνική περηφάνεια, μήπως πρέπει να την προσέξει ο κ. Τσίπρας; στην ανάγκη ας μην κάνει για λίγο καιρό τόσο παρέα με τον κ. Καμμένο … επηρεάζεται.
Σωκράτης Ξυνίδης


Άριες στην Δημοτική Αγορά
Μπορεί να μην γίνει το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης της Δημοτικής Αγοράς λόγω έλλειψης χρημάτων (είναι γνωστό ότι απεντάχθηκε) όμως ξεκίνησε η …πολιτισμική αναβάθμιση της Δημοτικής Αγοράς με πρωτοβουλία του προέδρου της ΟΕΒΕ Ξάνθης και του σωματείου κρεοπωλών κ. Γιώργου Μπατζακίδη. Ο κ. Μπατζακίδης, γνωστός για την ενασχόληση του με τα πολιτιστικά δρώμενα, ανέλαβε πρωτοβουλία να δώσει ένα άλλου επιπέδου μουσικό τόνο στην Δημοτική Αγορά αναβαθμίζοντας τα ακούσματα των συναδέλφων του αλλά και των επισκεπτών της και παρέχοντας την δυνατότητα να μυηθούν στο χώρο του κλασσικού ρεπερτορίου. Έτσι από χθες το πρωί η Δημοτική Αγορά πλημμύρισε με …άριες! Και δεν είναι μόνο αυτό! Στο κρεοπωλείο του διατηρεί βιβλιοθήκη! Είναι προφανές ότι ο κ. Μπατζακίδης σπάει τα στερεότυπα του κλασσικού κρεοπώλη και ανοίγει νέους ορίζοντες στην κατεύθυνση της αξιοποίησης της Δημοτικής Αγοράς με μια άλλη αισθητική και πολιτιστική προσέγγιση. Το ζητούμενο είναι βέβαια πόσοι θα το συμμεριστούν αυτό!
Μ.Ξ.


 Άλλο ΣΕΚΕ άλλο ΣΕΚΑΠ
 Ντόρος έγινε από δημοσίευμα σε αθηναϊκό Μέσο που αναπαράχθηκε από άλλα πολλά και τοπικά ότι η ΣΕΚΑΠ βάζει πλώρη για Βουλγαρία. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Στέργιος Γιαλάογλου το διέψευσε όμως με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και προεκλογικά και τώρα έχει πει ότι θα εξετάσει τα συμβόλαια πώλησης της ΣΕΚΑΠ στον Ιβάν Σαββίδη δεν μπορεί να μη θεωρηθεί πιθανό το ενδεχόμενο ότι αυτά τα σενάρια τα διακινεί η ίδια η εταιρεία για να ασκήσει πίεση. Αλλά ο βουλευτής Α. Κοντός που έχει εργαστεί για την επίτευξη αυτής της εξαγοράς δίνει άλλη εξήγηση. Συγκεκριμένα μας είπε ότι η ΣΕΚΕ είναι αυτή που αγόρασε μια έκταση 30 στρεμμάτων στο Κίρκοβο της Βουλγαρίας για να κατασκευάσει αποθήκες όπου θα αποθηκεύει καπνά που αγοράζει από την Βουλγαρία και θα τα μεταφέρει στην Ξάνθη για επεξεργασία στο εργοστάσιό της. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η σύνδεση αυτής της αγοράς οικοπέδου με την ΣΕΚΑΠ οφείλεται σε λάθος και σε παρανόηση του δημοσιογράφου που έγραψε το ρεπορτάζ μιας και ΣΕΚΕ και ΣΕΚΑΠ έχουν και ονοματολογικά σχέση και είναι εύκολο να γίνει μπέρδεμα. Πειστικό ακούγεται αλλά έτσι κι αλλιώς αν απ’ τη ΣΕΚΑΠ έχουν τέτοια σχέδια αυτό θα φανεί και άμεσα κιόλας!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…