Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Στα «σκαριά» 6 νέες επενδύσεις στο νομό μας με 350 θέσεις εργασίας

Στα «σκαριά» 6 νέες επενδύσεις στο νομό μας με 350 θέσεις εργασίας

0
syskeyastistio eas

Με την στήριξη του Α. Κοντού: Μονάδα παραγωγής Βιοαερίου στο Μαγικό – Επέκταση συσκευαστηρίου και νέο χυμοποιείο ροδιών στον δήμο Τοπείρου

Πτηνοτροφική Μονάδα – Επένδυση αλουμινίου – Θερμοκήπιο του Ευθυμιάδη στην Κεσσάνη- .Πλαστικά Θράκης

kondosΠαράθυρο ελπίδας ανοίγουν στο νομό μας οι 6 νέες επενδύσεις που βρίσκονται στα σκαριά. Σε μια εποχή που ο νομός μας μαστίζεται από υψηλή ανεργία που ξεπερνά το 35% οι νέες αυτές επενδύσεις και οι 350 νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσουν, αποτελούν μια ανάσα ενώ παράλληλα δημιουργούν προσδοκία και προοπτική καθώς και προστιθέμενη αξία στο νομό. Να σημειώσουμε ότι και οι 6 αυτές νέες επενδυτικές προσπάθειες ιδιωτών έτυχαν της αμέριστης αρωγής του βουλευτή της ΝΔ Ξάνθης κ. Αλέξανδρου Κοντού, σε θέματα αδειοδότησης και απεμπλοκής από γραφειοκρατικές διαδικασίες αλλά και πολιτικής προώθησης. Όπως ο ίδιος ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Ε» οι νέες αυτές επενδύσεις θα τονώσουν σημαντικά την ανάπτυξη και θα συμβάλλουν στη μείωση της ανεργίας στο νομό μας και ο ίδιος στηρίζει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια.

Ποιες είναι οι 6 νέες επενδύσεις στο νομό μας

1)Μονάδα παραγωγής Βιοαερίου στο Μαγικό: Πρόκειται για μια Μονάδα δυναμικότητας 1,5 ΜW της εταιρείας Euroenergy, θυγατρική της Libra Group, ιδιοκτησίας των Αδελφών Λογοθέτη που έχουν αγοράσει και μεγάλο πακέτο μετοχών της Cocomat. Η εταιρεία έχει άλλες 5 Μονάδες παραγωγής Βιοαερίου και συγκεκριμένα στις Σέρρες, στην Βέροια και στην Θεσσαλονίκη. Στο Μαγικό η Μονάδα θα κατασκευαστεί σε μια έκταση 60 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις όπου θα γίνει η παραγωγή βιοαερίου με καύση ζωικών περιττωμάτων (κοπριάς) απ’ όπου θα παράγεται μεθάνιο και στη συνέχεια βιοαέριο και ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο και θα πωλείται στη ΔΕΗ. Πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση δεδομένου ότι 1 MW παράγει 8 εκ. κιλοβατώρες το χρόνο και είναι της τάξης των 6.5 εκ. ευρώ που θα απασχολήσει σε πρώτη φάση 20 – 25 άτομα. Επίσης πρόκειται για ένα έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα και φιλοπεριβαλλοντικού καθώς θα απαλλάξει την περιοχή από τις κοπριές και τα συνακόλουθά τους ενώ θα παρέχει δωρεάν βιολογικό λίπασμα από τα υπολείμματα της καύσης στους κτηνοτρόφους που θα συνεργάζεται .

2)Πτηνοτροφική Μονάδα: Πρόκειται για μια νέα επένδυση του Ζούρα Γιάννη που έχει αγοράσει τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Γεννάδιος». Εκτιμάται ότι η επένδυση θα απασχολήσει 50 άτομα.

3)Επέκταση συσκευαστηρίου και νέο χυμοποιείο ροδιών στο Εύλαλο: Πρόκειται για επέκταση της υφιστάμενης επένδυσης διαλογητηρίου – συσκευαστηρίου της ΕΑΣ. Σε συνεργασία της ΕΑΣ με την ΣΕΚΕ θα γίνουν πρόσθετες εγκαταστάσεις και θα τριπλασιαστεί η δυναμικότητα της υφιστάμενης επένδυσης αλλά και θα κατασκευαστεί ένα χυμοποιείο ροδιών καθότι η καλλιέργεια ροδιού παρουσιάζει μεγάλη δυναμική στην περιοχή μας και προσφέρει εξαγωγική προοπτική.

4)Επένδυση αλουμινίου: Πρόκειται για μια νέα επένδυση αλουμινίου από τον κ. Αλέκο Καραμιτσίδη στις εγκαταστάσεις της Aloumil του επιχειρηματία Γιάννη Μυλωνά ο οποίος και μετέφερε τις δραστηριότητες της εταιρείας του στην Θεσσαλονίκη.

5)Θερμοκήπιο του Ευθυμιάδη στην Κεσσάνη: Πρόκειται για την γνωστή επένδυση του θερμοκηπίου υδροπονικής τεχνολογίας από την εταιρεία του επιχειρηματία Νίκου Ευθυμιάδη στην Κεσσάνη κοντά στο γεωθερμικό πεδίο. Η επένδυση βρίσκεται στο στάδιο της αδειοδότησης αφού έχουν ξεπεραστεί τα θέματα με την χωροθέτηση των ζωνών του γεωθερμικού πεδίου. Η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει πάνω από 150 θέσεις εργασίας.

6.Πλαστικά Θράκης: Μια μεγάλη επένδυση της τάξης των 15 εκ. ευρώ ετοιμάζουν τα Πλαστικά Θράκης. Πρόκειται για μια δυναμική εταιρεία που αποτελεί μεγάλο επιχειρηματικό κεφάλαιο για την περιοχή μας.

Επίσης η ΣΕΚΕ ετοιμάζει μια νέα επένδυση ανάλογη μ’ αυτή της Σταυρούπολης με τα καπνά Βιρτζίνια στην περιοχή του Νέστου. Η προσπάθεια βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο. Πρόκειται για καλλιέργεια 500 στρεμμάτων καπνών αυτής της ποικιλίας με συμβολαιακή γεωργία.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λογαριασμοί ρεύματος: Πτώση έως 12% στα πράσινα τιμολόγια για τον Μάιο

Μετά τις αυξήσεις του Απριλίου οι πάροχοι προχώρησαν σε μειώσεις Ελάφρυνση στους λογαριασμ…