Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 67.000 ψηφιακούς μετρητές θα εγκαταστήσει η ΔΕΗ στο νομό μας

67.000 ψηφιακούς μετρητές θα εγκαταστήσει η ΔΕΗ στο νομό μας

0
deh metrites

Ο νόμος μας ένας από τους τρεις που θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα

 

Οφέλη για την ΔΕΗ και τους καταναλωτές αλλά και φρένο στις λαθροσυνδεσεις

 
 
Ποιοτική Αναβάθμιση των υπηρεσιών της με τη συνδρομή της ψηφιακής τεχνολογίας επιχειρεί η ΔΕΗ προκηρύσσοντας πρόγραμμα αντικατάστασης των αναλογικών μετρητών της κατανάλωσης ρεύματος με ψηφιακούς! Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε τρεις νομούς της χώρας μεταξύ των όποιων επιλέχθηκε και ο νομός μας.
 
67.000 ψηφιακοί μετρητές θα εγκαταστήσει η ΔΕΗ στο νομό μας
Το πιλοτικό πρόγραμμα σε πρώτη φάση συνολικά περιλαμβάνει αντικατάσταση 160. 000 αναλογικών μετρητών με αντίστοιχους ψηφιακούς εκ των οποίων στο νομό μας η ΔΕΗ θα εγκαταστήσει 67.000. Ειδοποιός διαφορά των ψηφιακών μετρητών σε σχέση με τους αναλογικούς είναι η τηλεμέτρηση. Δηλαδή ενώ για τους αναλογικούς η καταμέτρηση της κατανάλωσης απαιτούσε προσωπικό που οι κατά τόπους ΔΕΗ απασχολούσε με κόστος 170.000 – 180.000 σε ετήσια βάση για την Ξάνθη – σύμφωνα με στοιχεία από την ΔΕΗ Ξάνθης τώρα αυτό θα γίνεται αυτόματα! Δηλαδή τα στοιχεία των ενδείξεων θ αποστέλλονται σε ημερήσια βάση στη ΔΕΗ ηλεκτρονικά μέσω κάρτας sim ή μέσω των δικτύων της. Παράλληλα δε ο πελάτης μέσω internet και ενός κωδικού που θα του δίδεται από τη ΔΕΗ θα μπορεί να παρακολουθεί πόσο ρεύμα καταναλώνει και να αναπροσαρμόζεται αναλόγως.
 
Οφέλη για την ΔΕΗ και τους καταναλωτές αλλά και φρένο στις λαθροσυνδεσεις
Μ’ αυτό το τρόπο και η ΔΕΗ έχει όφελος από το κόστος της αναλογικής καταμέτρησης αλλά και μπαίνει φρένο στις λαθροσυνδέσεις ρεύματος, ένα φαινόμενο που άνθησε ειδικά στα χρόνια της κρίσης. Υπενθυμίζουμε ότι η ΔΕΗ έκλεινε το ρεύμα σε όσους δεν πλήρωναν και αίφνης διάφορες ευρεσιτεχνίες εμφανίζονταν που επανέφεραν, έστω και προσωρινά, το ρεύμα σε κατοικίες. Ωφελημένος επίσης είναι
και ο καταναλωτής που μπορεί να ξέρει ανά πάσα ώρα και στιγμή τι καταναλώνει. Επιπρόσθετα δε με την πληθώρα τιμολογίων της ΔΕΗ ανάλογα με τις ώρες θα μπορεί να προγραμματίζει τις καταναλώσεις του ώστε να μειώσει το κόστος του τιμολογίου του. Το πιλοτικό πρόγραμμα πρόκειται να προκηρυχθεί τον Ιούλιο και έχει εγκεκριμένες πιστώσεις 1.2 δις ευρώ για 3 χρόνι.
 
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εντός Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις στον Κοινωνικό Τουρισμό

Έως τέλος Ιουνίου θα πρέπει να ενεργοποιήσουν την επιταγή τους οι δικαιούχοι του 2023 &nbs…