Σχόλια 19/06/14

0
Καλοκαίρι: άρχισαν οι δροσερές πολιτικές σαλάτες!
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Είδες κάποιοι αξιωματικοί;
 Το άτιμο το χρήμα και τι δεν κάνει. Μέχρι και το Χριστό σταύρωσε αλλά και τις συνειδήσεις κάποιων αξιωματικών της χώρας. Οι οποίοι εμπλεκόμενοι στα διάφορα εξοπλιστικά προγράμματα, δεν μπόρεσαν ν’αντισταθούν στον πειρασμό και ενέδωσαν.
Άλλοι πήραν χιλιάδες ευρώ κι άλλοι εκατομμύρια. Η κάθε μίζα ανάλογα με το πόστο και τον ρόλο εκάστου. Μάλιστα κάποιοι αξιωματικοί συνέχιζαν το «έργο» τους μετά την αποστρατεία τους μέσω αντιπροσώπευσης εξοπλιστικών εταιρειών που προμήθευαν διάφορα είδη και ανταλλακτικά.
Μέσα στη γενική διάλυση και ρεμούλα, δυστυχώς, ενεπλάκησαν και αξιωματικοί του Στρατού. Οι οποίοι εντοπίστηκαν και τώρα θα λογοδοτήσουν κι αυτοί για τον μεγάλο πλουτισμό τους.
«Ε»


 
Οι κύριοι χωρίς όνομα και πρόσωπο
 Χίλια κιλά ηρωίνη είχαν φέρει στη χώρα, ποσότητα από τις μεγαλύτερες, με σκοπό να τη διοχετεύσουν προς την κεντρική Ευρώπη.
Κύκλωμα μεγάλο και πολυεθνικό. Ανάμεσά τους και κάποιοι της υψηλής κοινωνίας, εφοπλιστές, εμπόριο διαμαντιών κλπ. Όλοι αυτοί συνελήφθησαν μεν αλλά δεν έγινε γνωστό ποιοι είναι.
Βέβαια ακόμη δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες και ενοχές, όμως ήδη επικρατεί μια τάση να κρυφτούν και να μην εμφανιστούν ούτε τα πρόσωπά τους, πολλώ μάλλον να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους. Με το επιχείρημα των Προσωπικών Δεδομένων.
-Ελλάδα των δύο όψεων και συμπεριφορών.
«Ε»


 
 Θετική πρωτοβουλία
 Ιδιαίτερα θετική χαρακτηρίζεται η πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Ελλάδος (ΓΣΕΕ) σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, να δημιουργήσουν δομή (γραφείο) πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων.
Η δομή παρέχει τις υπηρεσίες της δωρεάν και στεγάζεται στο ισόγειο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου με τηλέφωνο 25410 84385.
-Το καλό και σωστό να λέγεται και να επαινείται. Μάλιστα στο γραφείο παρέχονται μια σειρά από πληροφορίες ιδιαίτερα χρήσιμες για τους εργαζόμενους.
«Ε»


 
Τι θέλουμε ως Έλληνες;
 Οι Βρυξέλλες ζήτησαν από την Ελλάδα να τηρήσει και υλοποιήσει τα 12 προαπαιτούμενα που έχει συμφωνήσει και μετά θα τα πούνε μαζί μας. Και τι θα πούμε; Την εκταμίευση την δόσεων, την ελάφρυνση του χρέους και άλλα.
Κι εμείς τι κάνουμε; Πετάμε αετό! Κάθε υπουργός φροντίζει πως θα διατηρήσει τα κεκτημένα του υπουργείου του, αγνοώντας τη γενική κυβερνητική πολιτική, όταν φυσικά υπάρχει.
Λίγοι υπουργοί, ελάχιστοι, έχουν πιστέψει ότι χρειάζονται αλλαγές, ρήξεις και συγκρούσεις με το λαϊκισμό και τη στασιμότητα. Οι περισσότεροι δεν θέλουν αλλαγές, κάνουν το ελάχιστο, λαϊκίζουν, σκέφτονται την επανεκλογή τους κι έτσι πορεύονται χωρίς πρόθεση συμπόρευσης με τα δεδομένα της εποχής.
Ένας υπουργός που ξεχωρίζει είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Προχωράει, συγκρούεται, αλλάζει τα παλιά, πάει μπροστά, αγνοεί το πολιτικό κόστος, κάνει τομές. Βέβαια σε κάποιους δεν αρέσουν αυτά γιατί τους αλλάζει όσα γνώριζαν και όσα έπρατταν μέχρι τώρα, δηλαδή την ακινησία και το μην ενοχλείτε, το δημόσιο ξεκουράζεται!
«Ε»


 
 Ωραίο
 Το αντιγράφουμε από την αγαπητή «Γνώμη» του Έβρου, με την άδεια του Α.Κ. Γράφει:
Προς τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, Υπουργό Παιδείας.
Έμαθα ότι ο Πελεγρίνης θα σας τιμήσει στο επόμενο θεατρικό του για τον αγώνα σας υπέρ των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου του…
Μετά τιμής
Ο αφελής


 
«Είναι ξανά της μόδας να είσαι Έλληνας»
 «Η εικόνα για τους Έλληνες αλλάζει παγκοσμίως. Είναι ξανά της μόδας να είναι κάποιος Έλληνας». Αυτό υποστήριξε στη Μελβούρνη ο λεγόμενος γκουρού του μάρκετινγκ, ομογενής Peter Economides, που μίλησε σε εκδήλωση στη Μελβούρνη για το πώς θα βγει η Ελλάδα δυνατή από την κρίση και παρουσίασε το νέο της πρόσωπο.
«Δεν έχει υπάρξει καλύτερη στιγμή για να είναι κάποιος Έλληνας» υποστήριξε ο Πήτερ Οικονομίδης. Η κρίση, είπε, έδωσε την ευκαιρία σε μια άλλη Ελλάδα να εμφανιστεί στην παγκόσμια σκηνή, δημιουργική και με ανοιχτές ευκαιρίες για καινοτόμους επιχειρηματίες.
Το ίδιο τόνισε και για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, «Ο καθένας μας πρέπει να είναι πρεσβευτής της Ελλάδας» σημείωσε, προσθέτοντας πως ότι κάνει για την Ελλάδα το κάνει δωρεάν και αφιλοκερδώς αλλά δεν τον πλησίασε κανείς ποτέ από την πολιτεία για να ζητήσει την άποψή του ή την βοήθεια του.
Ο Πήτερ Οικονομίδης είναι ο δημιουργός της καμπάνιας «Δώστε μία ευκαιρία στην Ελλάδα» (Give Greece a Chance) που χρηματοδότησαν Έλληνες ομογενείς.


 
Στο μισό οι ακάλυπτες επιταγές
 Στην δημοσιότητα δόθηκαν από το Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων της «Τειρεσίας Α.Ε», τα στοιχεία για τις επιταγές που σφραγίσθηκαν από τις αρχές του χρόνου έως το τέλος Μαΐου. Οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν τον Μάιο του 2014, στα 160,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν στα 39,2 εκατ. ευρώ. Στα τέλη Μαΐου του 2013 η αξία των ακάλυπτων επιταγών ήταν στα 302 εκατ. ευρώ, ενώ των απλήρωτων συναλλαγματικών ανήλθαν στα 64 εκατ. ευρώ.
Συνολικά σφραγίσθηκαν στο διάστημα Ιανουάριο-Μαΐου 2014 10.284 τεμάχια, 57,30% λιγότερες σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε 24.891, καταγράφοντας μείωση 32,21% σε σύγκριση με τα τέλη Μαΐου 2013.


 
Οι «ανθρωπιστές» του ΣΥΡΙΖΑ
 Κόντρες στη βουλή μεταξύ κυβερνητικών βουλευτών και των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν ως μάρτυρες στο δικαστήριο για να στηρίξουν την αίτηση αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού. Στο δικαστήριο, ως μάρτυρες παρέστησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης και Μαρία Κατριβάνου. Μετά την επίθεση που δέχτηκαν στη βουλή ο κ. Κουράκης αιτιολόγησε την πράξη τους ως πράξη ανθρωπισμού.
Είπε συγκεκριμένα: «Οποιοσδήποτε βουλευτής θα πρέπει να υπερασπίζεται το δικαίωμα όλων των ανθρώπων, για αξιοπρεπείς συνθήκες, για σεβασμό της προσωπικότητάς τους. Με την κυρία Κατριβάνου έχουμε πάει πολλές φορές σε διάφορες υποθέσεις. Κανένα φλερτ με την 17 Νοέμβρη… Θα μπορούσαμε να υπερασπιστούμε βιαστή, χουντικό. Θα πήγαινα και για τον Ιωαννίδη και για Χρυσαυγίτη και για Κασιδιάρη και για όλους τους ανθρώπους».
Είναι η πολλοστή φορά βέβαια που βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα τρομοκρατών και εγκληματιών. Πρόσφατο παράδειγμα ο κ. Βρούτσης που υπερασπίστηκε το δικαίωμα του τρομοκράτη Σακκά να αποφυλακιστεί με όρους. Και φυσικά μόλις κατάφερε να αποφυλακιστεί, εξαφανίστηκε για να συνεχίσει τη δράση του. Ανάλογα ανθρωπιστικά αισθήματα όμως δεν έχουν εκφράσει ποτέ οι Συριζαίοι βουλευτές για τα θύματα των τρομοκρατών. Ο ανθρωπισμός τους είναι επιλεκτικός…


 
Όχι ότι δεν ψεκάζουν για τα κουνούπια…ψεκάζουν …
 …και από γης και από αέρος όμως τα κουνούπια δεν λένε να μας αφήνουν χωρίς τσιμπήματα!!! Το πρόβλημα είναι εμφανές παρά τις προσπάθειες αντιμετώπισης που γίνεται από την περιφέρεια μέσω της αναδόχου εταιρείας. Και το θέμα είναι ότι δεν είναι μόνο εμφανές αλλά και το νοιώθουμε στο πετσί μας ιδιαίτερα στις παραλίες και στα παραλιακά χωριά όπου κάθε που έρχεται η ώρα των κουνουπιών εκεί κατά τις 8 το απόγευμα είναι κόλαση αφού ακόμη και με αντικουνουπικό τσιμπάνε τα άτιμα! Σίγουρα έφταιξαν οι πολλές βροχές και η υγρασία στην ανάπτυξή τους αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα κάτι πιο δραστικό πρέπει να κάνουν για να υπάρχει ένα απτό αποτέλεσμα….
Μ.Ξ.


 
Επικίνδυνο πεζοδρόμιο στη Δημοκρίτου…
 Μπορεί αυτή η δημοτική αρχή να αποχωρεί αλλά οι περισσότεροι αντιδήμαρχοι επανεκλέχθηκαν και το πιο πιθανό είναι να παραμείνουν στις θέσεις τους. Κι αυτό είναι ένας καλός λόγος να μην τα παρατήσουν γιατί ο αγώνας για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη απαιτεί καθημερινή ενασχόληση και όχι φόρτωμα …στον κόκορα! Σ’ αυτό το πλαίσιο καλό θα είναι να κοιτάξετε και λίγο κ. Θεοδωρίδη τα πεζοδρόμια! Εκεί στην Δημοκρίτου έχει ένα πεζοδρόμιο στο οποίο αυτοί που το έφτιαξαν ξέχασαν να βάλουν επίστρωση με πλάκες και όπως είναι φυσικό έχει δημιουργηθεί ένα αυτοσχέδιο …κηπάριο με αγριόχορτα! Μόνο που τα χόρτα έχουν μεγαλώσει τόσο πολύ που δεν μπορεί να περάσει κανείς από εκεί και βλέπεις γυναίκες με καροτσάκια να κατεβαίνουν στο δρόμο θέτοντας σε κίνδυνο το παιδί και τον εαυτό τους.
Μήπως πρέπει να το δείτε λιγάκι; Ή να στρώσετε πλακάκια ( η τεχνική υπηρεσία δηλαδή)ή εσείς ως αντιδήμαρχος πρασίνου και καθαριότητας να βάλετε να κόψουν τα χόρτα! Δηλαδή …απλά πράγματα όμως τόσο αναγκαία …γι αυτό που λέγαμε! Για την βελτίωση της καθημερινότητας τους πολίτη!
Μ.Ξ.


 
 Έρχεται η ώρα τις μεγάλης απόφασης
 Πλησιάζει η ώρα της μεγάλης απόφασης για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι οποίοι θα κληθούν στις αρχές Ιουλίου να δηλώσουν την σειρά προτίμησης τους των σχολών της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα παιδιά θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά και καλό θα είναι να συμβουλευτούν τους γονείς και τους καθηγητές τους. Ωστόσο θα πρέπει να είναι μια ώριμη και συνειδητοποιημένη απόφαση που θα ανταποκρίνεται στα δικά τους θέλω και στις δικές τους φιλοδοξίες και όχι σε απωθημένα και όνειρα των γονιών τους.
Καλό θα είναι λοιπόν, πριν αποφασίσουν, να επισκεφτούν τις ιστοσελίδες των Σχολών που τους αρέσουν, αλλά και αυτών που τους προτείνονται, προκειμένου να εξετάσουν αν όντως ανταποκρίνονται σε αυτά που έχουν ονειρευτεί για το μέλλον τους.
Γ.Τ.


 
 Πολλοί ενοχλούνται!
 Δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες σκύλων που θα ήθελαν να απολαύσουν τον καυτό ήλιο δίπλα στο κύμα και να κάνουν ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα τους συντροφιά με τον τετράποδο φίλο τους. Δυστυχώς όμως, πολλές φορές έρχονται αντιμέτωποι με φωνές και βρισιές από άλλους λουόμενους, οι οποίοι μάλιστα απαιτούν από τον ιδιοκτήτη του καφέ μπαρ (όταν το συμβάν λαμβάνει χώρα σε οργανωμένη παραλία) να τον διώξει. Ένα δικαίωμα, όμως, που δεν έχει κανένας, αν ο ιδιοκτήτης του οικόσιτου ζώου έχει μαζί του τα πιστοποιητικά υγείας του σκύλου.
Ωστόσο, αν και ο ιδιοκτήτης του σκύλου έχει το δικαίωμα να έχει μαζί του τον τετράποδο φίλο του θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και διακριτικός. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να έχει δεμένο το σκύλο του, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μπει στην θάλασσα πολύ κοντά σε άλλους λουόμενους, αλλά και να μην ανέβει σε ξαπλώστρα αν δεν έχει στρωθεί πρώτα κάποια πετσέτα.
Και για όσους ακόμα δεν έχουν πιστεί ας αναλογιστούν πόσο λογικό είναι να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται για έναν οικόσιτο σκύλο, όταν πολύ συχνά συναντάμε στις θάλασσες πάνες, σερβιέτες, σύριγγες, γόπες, σκουπίδια και προφυλακτικά.
Γ.Τ.


 
Υπόθεση στο στρατοδικείο Ξάνθης
 Εξόχως σοβαρή είναι η είδηση που κυκλοφόρησε χθες πανελλαδικά στα ΜΜΕ για την περίπτωση άσκησης βίας σε τρίχρονο αγοράκι από γυναίκα ανθυπολοχαγό σε στρατιωτικό παιδικό σταθμό των Φερών Έβρου.
Η είδηση κάνει λόγο για βασανισμό του μικρού παιδιού με χτυπήματα στο πρόσωπο, δέσιμο των χεριών στα κάγκελα και κλείσιμο στην ντουλάπα, ωστόσο δεν έχει διαπιστωθεί αν κάτι τέτοιο ισχύει, έστω και σαν περιεχόμενο της δικογραφίας. Η υπόθεση βγήκε στο φως όταν οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη μέσω μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσαν οι γονείς. Η εκδίκαση σε πρώτο βαθμό ανεβλήθη και πρόκειται να εκδικαστεί τον προσεχή Νοέμβριο, στις 19 του μήνα, από το Στρατοδικείο Ξάνθης.
Πάντως, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, Νίκος Αργυρίου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9.84 τόνισε πως επί δύο χρόνια μετά το περιστατικό οι γονείς του παιδιού αντιμετωπίζουν εχθρική συμπεριφορά από τους ανωτέρους τους, δυσμενείς αποσπάσεις και απειλές απόλυσης.
Ε.Δ.


 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Πάσχα στο χωριό; Συνήθως λέμε και κάνουμε «επιστροφή στο χωριό» τώρα τις γιορτινές ημέρες …