Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ψηφίζει… παραμονή η Skoda Ξάνθη

Ψηφίζει… παραμονή η Skoda Ξάνθη

0
calvo goutas

«Ανεβασμένη» παρά τα προβλήματα τραυματισμών ενόψει του αγώνα μπαράζ

 

Γούτας: «Αν είμαστε αυτοί που πρέπει ο αντίπαλος μας είναι αδιάφορος»

 
 
Με ανεβασμένη ψυχολογία θα κατέβει στον αγώνα μπαράζ για την παραμονή της στη Super League η Skoda Ξάνθη. Η εικόνα της ξανθιώτικης ομάδας στα τελευταία φιλικά, με πιο πρόσφατη τη φιλική νίκη με 0-6 επί της Πιρίν στη Βουλγαρία, είναι πολύ θετική, με το ξανθιώτικο σύνολο να παρουσιάζεται «ετοιμοπόλεμο» ενόψει του μπαράζ που θα διεξαχθεί σε περίπου δύο εβδομάδες. Να υπενθυμίσουμε ότι τα πλέι – οφ της Β’ Εθνικής ολοκληρώνονται την 1η Ιουνίου, ενώ αναμένεται η ανακοίνωση από την ΕΠΟ σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα μπαράζ στον οποίο εμπλέκεται η Skoda Ξάνθη. Πιθανότερο ¨σενάριο¨ είναι να διεξαχθεί στις 7 ή 8 Ιουνίου, σε ουδέτερη έδρα, ανάλογα με τον αντίπαλο που θα προκύψει από τα πλέι –οφ.
Με τα τωρινά δεδομένα, οι πιθανότεροι αντίπαλοι της Ξάνθης για το μπαράζ είναι κατά σειρά οι Ολυμπιακός Βόλου, Χανιά, Ηρακλής Ψαχνών, ενώ πιο κοντά στην απευθείας άνοδο είναι οι Κέρκυρα και Νίκη Βόλου, με τους Ηρακλή Θεσ/νίκης, Αιγινιακό και Φωστήρα να έχουν χάσει το «τρένο» της ανόδου.
 
Φιλική «εξάρα» επί της Πιρίν
Με εντυπωσιακή εμφάνιση η Skoda Ξάνθη πέτυχε μία άνετη νίκη με σκορ 0-6 στο φιλικό με την Πιρίν. Η φιλική αναμέτρηση έγινε στο Γκότσε Ντέλτσεφ που είναι ο 2ος οικισμός μέσα στη Βουλγαρία, μετά το φυλάκιο Εξοχής.
Στο 4ο κατά σειρά φιλικό, η ξανθιώτικη ομάδα αν και είχε να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο κατώτερου επιπέδου, παρουσιάστηκε συγκεντρωμένη στο στόχο της και κατάφερε να φτάσει στο ευρύ σκορ χάρη στις ενέργειες και τη διάθεση αρκετών παικτών της.
Το σκορ άνοιξε στο 37 ο Πέτρος Μάνταλος με σουτ, ενώ ο ίδιος παίκτης ανατράπηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή κερδίζοντας πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μαρίν που δεν αστόχησε και έκανε το 0-2, σκορ ημιχρόνου. Η απόδοση της ξανθιώτικης ομάδας αυξήθηκε κατακόρυφα στο Β’ ημίχρονο παρά τις πολλές αλλαγές από πλευράς Ν. Κεχαγιά.
Ο Ράνος που αντικατέστησε στο ημίχρονο τον Σολτάνι ήταν… ορεξάτος για γκολ και κατάφερε να πετύχει τρία. Συγκεκριμένα στο 60’ ο Ξανθιώτης επιθετικός εκμεταλλεύτηκε μπαλιά του Μαρίν και με προβολή την έσπρωξε στα δίχτυα, ενώ και στο 75’ δεν αστόχησε εκμεταλλευόμενος ωραία ομαδική ενέργεια.
Ο Ράνος επιβεβαίωσε πως η βραδιά ήταν δική του μόλις ένα λεπτό αργότερα όταν με ένα πολύ ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Πιρίν για πέμπτη φορά, για να έρθει ο Μάνταλος να ολοκληρώσει τον θρίαμβο της ομάδας του με την συμπλήρωση 90’ λεπτών γράφοντας το τελικό 0-6.
Οι συνθέσεις:
ΠΙΡΙΝ ΓΚΟΤΣΕ ΝΤΕΛΤΣΕΦ: Αμπντίκοφ(46’ Γιάννεφ), Κατούντσεφ, Σαμουκίσεφ(62’ Κρασόφσκι), Γκούτσεφ, Μπασόφ(57’ Μάρκες Λίμα), Μπορίσοφ, Βιτάμοφ, Γουαπάντοφ(46’ Γουόφκοφ), Παναγιώτοφ(63’ Μπραζντάνοφ), Ιμπραήμ(63’ Στεφάνοφ), Μπλιζάνκοφ.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης(63’Ζαρόπουλος), Μπέρτος(77’ Ορφανίδης), Χοσέμι(46’ Βάλλας), Γούτας, Τσαμούρης, Μάνταλος, Φλίσκας(78’ Παπαδημητρίου), Βασιλακάκης(46’ Νάκκα), Μαρίν(63’ Ρούμπεν), Τριάδης(46’ Κάλβο), Σολτάνι(46’ Ράνος).
 
Δεν λείπουν τα προβλήματα
Εκτός «μάχης» παραμένουν τέσσερις παίκτες της Skoda οι οποίοι απουσιάζουν από τα φιλικά παιχνίδια και τις προπονήσεις. Πρόκειται για τους Σολάρι, Κομεσίδη, Μπαξεβανίδη και Παΐτο, με τους δύο πρώτους (Σολάρι, Κομεσίδη) να είναι οριστικά ¨off¨ για τον αγώνα μπαράζ και τους Μπαξεβανίδη, Παΐτο να συγκεντρώνουν αρκετές πιθανότητες για να είναι έτοιμοι ώστε να αγωνιστούν. Η εξέλιξη των τραυματισμών τους παρακολουθείται από το ιατρικό επιτελείο και όπως όλα δείχνουν τις επόμενες ημέρες θα επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις.
Να σημειώσουμε ότι επόμενο και τελικό τεστ για την Ξάνθη θα είναι αυτό απέναντι στην Εθνική Ενόπλων την Παρασκευή 30 Μαΐου στης 17:30.
 
Γούτας: «Αν παρουσιαστούμε όπως πρέπει ο αντίπαλος μας είναι αδιάφορος»
«Η Ξάνθη για εμένα είναι μέρος της ζωής μου και κυριολεκτικά οικογένειά μου. Είμαι εδώ από τα 14 και χάρη στην φροντίδα των ανθρώπων της ομάδας δεν ένοιωσα ποτέ δύσκολα όντας μακριά από την βιολογική μου οικογένεια» ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη του στην ιστοσελίδα της Super League o Δημήτρης Γούτας.
Ο αμυντικός της Ξάνθης αναφέρθηκε στις ακαδημίες της ΠΑΕ που έχουν αναδείξει αρκετούς ποδοσφαιριστές λέγοντας πως: «θα μου επιτρέψετε να πω ότι η ομάδα μου πρωτοστατεί σε αυτόν τον τομέα», ενώ όσο αφορά τον αντίπαλο στον αγώνα μπαράζ για την παραμονή στην κατηγορία τονίζει πως: «Αν είμαστε αυτοί που πρέπει ο αντίπαλος είναι αδιάφορος». Αναλυτικά η συνέντευξη:
ΕΡ: Τον Ιούνιο δίνετε έναν από τους πιο καθοριστικούς αγώνες της ιστορίας σας. Υπάρχει άγχος για το συγκεκριμένο παιχνίδι; Πως το αντιμετωπίζετε;
Δ.Γ.: «Το γεγονός πως η ομάδα έχει μπροστά της έναν τόσο καθοριστικό αγώνα σίγουρα προσθέτει λίγο άγχος σε αυτό που πάντα υπάρχει, είναι λογικό και θεμιτό. Το βασικό όμως είναι ότι η σημασία του αγώνα μας κρατάει σε προσήλωση και μας οπλίζει με πείσμα και πάθος να πετύχουμε τον ένα και μοναδικό στόχο. Δουλεύουμε στην ένταση που πρέπει και ορίζουν οι προπονητές μας με σκοπό να είμαστε 100% έτοιμοι σε όλα τα επίπεδα.
ΕΡ: Υπάρχει προτίμηση όσο αφορά στον αντίπαλο;
Δ.Γ.: «Ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ασχολείσαι με το ποιος είναι ο αντίπαλος αλλά με το πως θα είσαι εσύ (δηλαδή εμείς ως ομάδα) εκείνη την ημέρα. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει ο αντίπαλος είναι αδιάφορος».
ΕΡ: Τι σημαίνει Skoda Ξάνθη για σένα;
Δ.Γ.: «Η Skoda Ξάνθη για εμένα είναι μέρος της ζωής μου και κυριολεκτικά οικογένεια μου. Είμαι εδώ από τα 14 και χάρη στην φροντίδα των ανθρώπων της ομάδας δεν ένοιωσα ποτέ δύσκολα όντας μακριά από την βιολογική μου οικογένεια. Εδώ εξελίχθηκα και βελτιώθηκα χάρη στην πληρότητα των συνθηκών εργασίας που προσφέρει η ομάδα και το γεγονός πως αγωνίζομαι ως επαγγελματίας στον σύλλογο είναι πολύ σημαντικό μια και ήταν ο στόχος μου από την 1η ημέρα που βρέθηκα εδώ».
ΕΡ: Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή της καριέρας σου με την φανέλα της Skoda Ξάνθης;
Δ.Γ.: «Καλύτερη στιγμή η ευρωπαϊκή συμμετοχή, χωρίς καμία αμφιβολία και χειρότερη η τωρινή που καλούμαστε να βγάλουμε την ομάδα από την δύσκολη θέση που και εμείς φέρουμε μερίδιο ευθύνης».
ΕΡ: Εδώ και αρκετούς μήνες υπάρχει μια φήμη που σε θέλει να είσαι πολύ κοντά σε μια μεταγραφή στην ΑΕK. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Δ.Γ.: «Δεν γνωρίζω τίποτα από αυτά και ακόμα και αν υπήρχε κάτι είναι θέματα που τα χειρίζεται ο μάνατζερ μου ο κ. Γλυκός. Ανήκω στην Skoda Ξάνθη άλλωστε με συμβόλαιο που δεν λήγει και όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να μιλήσει με την διοίκηση της ομάδας πρώτα από όλους. Κάθε ενδιαφέρον πάντως αν υπάρχει με τιμά και στο μέλλον ποτέ δεν ξέρεις… Δεν σας κρύβω όμως ότι θέλω να ζήσω την εμπειρία του εξωτερικού, σε μια χώρα και ομάδα που θα εξελιχθώ και αναδειχθώ ακόμα περισσότερο ώστε να ωφεληθεί και η Ξάνθη αλλά και εγώ».¨
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …