Σχόλια 26/04/14

0
Με το «Ποτάμι» χρειάζεται η «Γέφυρα», αν στερέψει το ποτάμι;
Θωμάς Βουγιουκλής


 

 
Οι λίγοι Έλληνες της ξεφτίλας
 Οι ελεγκτές της φορολογικής Διοίκησης και του ΣΔΟΕ, αποκάλυψαν κάτι συγκλονιστικό με αφορμή το Κοινωνικό Μέρισμα που δίδεται σε αναξιοπαθούντες και με χαμηλό εισόδημα ή ανέργους συμπολίτες μας.
Συνολικά – μέχρι στιγμής – 1500 «Έλληνες» μεν αλλά χωρίς παιδεία ελληνική, ελεεινά άτομα, υπέβαλαν αίτηση για να τύχουν κι αυτά της οικονομικής ενίσχυσης. Και, εδώ είναι η ξεφτίλα, οι Έλληνες αυτοί, έχουν υψηλότατο εισόδημα και αρκετά μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Δηλαδή, με απλά ελληνικά, οι «άνθρωποι» αυτοί, ενώ έχουν γεμάτες τις τσέπες τους και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, έκαναν αίτηση για να πάρουν το βοήθημα των 500 ευρώ!
Ντροπή και αηδία για τους εύπορους αυτούς ανθρώπους. Που αν δεν τους εύρισκε η τσιμπίδα, θα στερούσαν το 500άρι από άλλον που το έχει πραγματική ανάγκη.
-Έλληνας, σου λέει μετά…
«Ε»


 
Αντίστροφη μέτρηση
 Ζυμώσεις τέλος μέχρι την Κυριακή το βράδυ. Τότε ολοκληρώνεται ο χρόνος για την κατάθεση των συνδυασμών και βέβαια όλα τελειώνουν ως προς τις μεταγραφές και συνενώσεις. Ό,τι έχουν να προσθέσουν στους συνδυασμούς τους οι επικεφαλής, θα το κάνουν και πάει τελείωσε.
Μετά αρχίζει ο άλλος αγώνας των ομιλιών, επισκέψεων και της ψηφοθηρίας, δηλαδή του σταυρού που αφορά τους υποψήφιους πλέον.
Δεν ξεχνάμε βέβαια πως οι τελευταίες αυτές ώρες πως έχουν τη δική τους βαρύτητα ως προς την κάλυψη των όποιων κενών ή την προσχώρηση κάποιων την τελευταία στιγμή, μέχρι και δώδεκα παρά πέντε!
Αυτοί που τους έχουν «κλείσει» ήδη θα πάνε νωρίς την Κυριακή για να κάνουν την κατάθεση στο πρωτοδικείο για να ξεμπερδεύουν. Όσοι πιθανόν έχουν κενά, θα αγωνιούν μέχρι την κάλυψή τους.
Αρχίζει πλέον η αντίστροφη μέτρηση των εκλογών.
«Ε»


 
 Έλεγχος στην αρχή
 Αφού είναι μόνον δύο οι περιπτώσεις των ατόμων που διορίστηκαν στο δήμο Ξάνθης κάνοντας χρήση μαϊμού απολυτηρίων, ε, λέμε πάλι καλά! Βέβαια εκκρεμούν οι έλεγχοι και στους υπόλοιπους τρεις δήμους για να βγουν τα τελικά συμπεράσματα.
Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, η χρήση πλαστών δικαιολογητικών για την κατάληψη θέσης, πέρα από το αξιόποινο της υπόθεσης, εμπεριέχει και στοιχεία ανήθικης λειτουργίας.
Πώς να το κάνουμε, το πλαστό και μη νόμιμο δημιουργεί άνιση αντιμετώπιση εις βάρος αυτού που έχει τα νόμιμα. Διότι στο πλαστό βάζεις ότι βαθμολογία θέλεις, συνήθως υψηλή, δίνεις δηλαδή στον εαυτό σου περισσότερα μόρια έναντι των άλλων.
Προσωπικά, και πιστεύουμε οι περισσότεροι να επικροτούν τον έλεγχο στον τομέα αυτόν έστω και με καθυστέρηση. Διότι ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται στην αρχή, με την κατάθεση των δικαιολογητικών, όχι 2, 3 ή και 4 χρόνια μετά.
«Ε»


 
Δεν φταίνε τα ΜΜΕ
Κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί ν’ αποδώσει ευθύνες στα Μέσα Ενημέρωσης για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Κι αυτή η παράταξη όπως όλες, όταν κάνουν κάτι στραβό και τους ασκηθεί κριτική, την αποδίδουν…στις Εφημερίδες, την τηλεόραση, παντού τέλος πάντων εκτός του εαυτού τους!
Συνηθίσαμε πλέον. Για όλα φταίνε οι κακοί δημοσιογράφοι…Ας σοβαρευτούν όμως γιατί και τα παραμύθια έχουν κι αυτά κάποιο τέλος.
Επί της ουσίας τώρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε αυτογκόλ, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός με την υπόθεση της Σαμπιχά Σουλεϊμάνογλου. Και με αυτογκόλ δεύτερο προσπάθησε να βρει λύση, ενώ με δηλώσεις στελεχών του διεύρυνε τα λάθη, εμπλέκοντας πρόσωπα και πράγματα που καμία σχέση δεν είχαν με την αποπομπή της Σαμπιχά. Ήρθε καπάκι και η δήλωση του Χριστόπουλου και το κερασάκι μπήκε στην τούρτα!
Λανθασμένες αποφάσεις και ενέργειες, λανθασμένες δηλώσεις επανόρθωσης, δηλώσεις εκτός τόπου και χρόνου με δήθεν αριστερή αντιμετώπιση.
Σύνολο; Τουρλουμπούκι που λέει ο λαός και το κακό βέβαια έγινε και η μειονότητα αλλά και η πλειονότητα είναι άνω-κάτω και τα έχει με την έλλειψη σοβαρότητας από ένα μεγάλο κόμμα που φιλοδοξεί να γίνει και κυβέρνηση.
Μ’ αυτά και με κείνα όμως οι επικείμενες εκλογές θα έχουν εκπλήξεις για το ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.
«Ε»


 
Αξιολόγηση
 Κατά σειρά αξιολόγησης έχουμε τον πολιτικό λόγο, τον λαϊκισμό, τις ύβρεις, την προβοκάτσια, και προπαντός την εγκληματική δράση.
VEN.KAR.


 
Ο Μανώλης Γλέζος ως φάρμακο για τη Σαμπιχά
 Τη «σημαία» του κόμματος, τον Μανώλη Γλέζο, επιστράτευσε τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψει τα σοβαρότατα λάθη του στην κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου. Ο ντόρος δε λέει να κοπάσει για τον τρόπο που χειρίστηκε το κόμμα το ζήτημα της Σαμπιχά, την ασχετοσύνη που επέδειξαν τα κορυφαία του στελέχη για τα μειονοτικά ζητήματα, αλλά και άλλες άστοχες επιλογές σε περιφερειακό επίπεδο.
Για άλλη μια φορά ο Τσίπρας βάζει το Μανώλη Γλέζο μπροστά, έναν άνθρωπο 92 χρόνων, και αναρωτιέται κανείς: Πώς θα μπορέσει βιολογικά να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του ευρωβουλευτή; Και τι μπορεί αλήθεια να προσφέρει στην ευρωβουλή;
Μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρει στο πρόσωπο του Μανώλη Γλέζου το φάρμακο δια πάσα νόσο και πάσα…αστοχία. Και το χρησιμοποιεί για να καλύψει τις πολλές αδυναμίες του…


 
Τα φαβορί και το …αουτσάιντερ
 Φαβορί για την β΄ Κυριακή θεωρείται στο δήμο Μύκης ο Τζεμήλ Καπζά. Έτσι λένε οι πληροφορίες μου και μάλιστα από συνυποψήφιους του. Πράγμα που σημαίνει ότι ο συνδυασμός έχει αποκτήσει μια αξιοσημείωτη δυναμική. Δυνατά πάει και ο Γιώργος Τσιτιρίδης στα Άβδηρα ο οποίος επίσης θεωρείται φαβορί για τη δεύτερη Κυριακή. Ο δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης είναι αποδυναμωμένος στους οικισμούς των Αβδήρων της Μάνδρα και γενικά στον πρώην δήμο Αβδήρων αλλά και στο Σέλερο μετά την αποχώρηση Μπηρόλ αλλά είναι δυνατός στους οικισμούς της Βιστονίδας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο Νίκος Καλιαμπάκας που πλασάρονταν ως αουτσάιντερ δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 15%. Έχει μεγάλες δυσκολίες στους οικισμούς του πρώην δήμου Βιστονίδας ενώ τα πάει καλά στο Σέλερο.
Μ.Ξ.


 
Ετοιμάζει come back ο Γιώργος Παπανδρέου
 Αυτό δείχνουν όλες οι κινήσεις, οι παρεμβάσεις του και οι πολιτικές του πρωτοβουλίες οι οποίες και προκαλούν σοβαρές αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση στην Ελιά. Η τελευταία απ’ αυτές είναι η παρουσία του την Δευτέρα μαζί με τον Φώτη Κουβέλη στην παρουσίαση του βιβλίου της υποψηφίου ευρωβουλευτή με τη ΔΗΜΑΡ, Μαριλένας Κοππά η οποία ήταν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Η από κοινού εμφάνιση με τον Φώτη Κουβέλη προκαλεί στα πράσινα στελέχη έντονο προβληματισμό για τη σκοπιμότητα και τον πολιτικό συμβολισμό της. Όπως έχουμε ξαναγράψει και στην Ξάνθη υπάρχουν ανάλογες κινήσεις στελεχών που πρόσκεινται στον Γιώργο Παπανδρέου…
Μ.Ξ.


 
 Ραντεβού ζωής
 Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί, πλέον, ένα από τα 10 είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς. Περίπου 130.000 μελανώματα εμφανίζονται παγκοσμίως και περίπου 37.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς, το 90% των μελανωμάτων, εάν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να θεραπευτούν.
Έτσι, στο πλαίσιο της ελληνικής εβδομάδος κατά του καρκίνου, δερματολόγοι της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ), θα δέχονται, από τις 5 έως τις 9 Μαΐου στα ιατρεία τους και σε νοσοκομειακά ιδρύματα το κοινό και θα εξετάζουν δωρεάν για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος.
Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού. Καλό θα είναι να μην αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη…
Γ.Τ.


 
Δε τα παρατάν οι μικροομολογιούχοι
 Κρατώντας την ελπίδα «με νύχια και με δόντια» με κάθε μέσο πίεσης προσπαθούν να ακουστούν οι μικροομολογιούχοι φυσικά πρόσωπα, που έχουν συνασπιστεί σε σύλλογο προκειμένου να διεκδικήσουν το αίτημά τους, να αποζημιωθούν δηλαδή για το άνισο «κούρεμα» που υπέστησαν οι αποταμιεύσεις μιας ζωής που είχαν κάνει.
Δελτίο Τύπου για το θέμα καταδικάζοντας τη στάση της κυβέρνησης εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και οι ΑΝΕΛ, μέσω του Νότη Μαριά, κατέθεσαν πρόταση για τροπολογία που θα δικαιώνει τους μικροομολογιούχους. Οι τελευταίοι είναι αποφασισμένοι να μη το βάλουν κάτω. Ειδικά στην Ξάνθη παραμένουν ιδιαίτερα δραστήριοι, αν λάβουμε υπόψη ότι πρώτο πανελλαδικά αντέδρασε το Επιμελητήριο, πρώτη η Μητρόπολη Ξάνθης και έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό και οι τέσσερεις δήμοι.
Ε.Δ.


 
Τώρα σιωπή
 Πλούσιο αρχειακό υλικό για συναντήσεις με μηνύματα από το παρελθόν, με μειονοτικούς και μεγαλοστελέχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής δημοσιεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ της Ξάνθης στο facebook, όπως η συνάντηση Ευριπίδη Στυλιανίδη και Μπακογιάννη με τη Σαμπιχά και η κοινή εμφάνιση της Σιμπέλ Μουσταφάογλου (υποψήφια με τον νυν δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη) με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί και τον αρχηγό του DEP, αλλά τα αθηναϊκά ΜΜΕ έχουν… χάσει πια το ενδιαφέρον τους για την υπόθεση. Το μήνυμα ξεκάθαρο: «κοιτάξτε τι κάνουν και οι δικοί σας» ή «απαντάμε με το ίδιο νόμισμα».
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά ο φάκελος «μειονότητα» ανοίχτηκε ευκαιριακά από κεντρικά ΜΜΕ και στελέχη κομμάτων, αλλά και συνεχίζει να γίνεται σημείο κομματική διαμάχης με επιπολαιότητα και αποτυχημένες συνταγές.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Πάσχα στο χωριό; Συνήθως λέμε και κάνουμε «επιστροφή στο χωριό» τώρα τις γιορτινές ημέρες …