Σχόλια 7/2/2014

0
Βενιζέλος: «Πίσω από κάθε ελληνικό σκάνδαλο υπάρχει μια γερμανική εταιρεία». Κι ένας Έλληνας πολιτικός, θα προσθέταμε…


 
 
Έχουν σαλτάρει
 Οι Καβαλιώτες υποψήφιοι κάθε μορφής και κατηγορίας, ή έχουν σαλτάρει ή δεν γνωρίζουν τι λένε και τι θέλουν. Θεωρούν δε ότι όλοι είναι εναντίον τους, εναντίον ειδικότερα της Καβάλας! Και βέβαια στολίζουν ανάλογα όσους θεωρούν «εχθρούς και αντιπάλους», κυρίως εμάς τους Ξανθιώτες και Κομοτηναίους.
Για Περιφερειακή συνείδηση δεν γίνεται κουβέντα βέβαια και μένει να δούμε σε πόσες δεκαετίες το ζητούμενο θα γίνει αυτονόητο και εφικτό. Είναι δε ανόητο στη βάση του και πολιτικά ανώριμο να τροφοδοτείται μια τέτοια αντίληψη αρρωστημένου τοπικισμού από κάποιους πολιτικούς και υποψηφίους.
-Έχουμε δρόμο να διανύσουμε ακόμη ως κάτοικοι της Περιφέρειας.
«Ε»


 
Άσχημο κτίριο
 Η αλήθεια είναι ότι το γνωστό κτίριο ιδιοκτησίας του δήμου Ξάνθης στην κεντρική πλατεία ότι είναι ένα πολύ άσχημο κτίριο. Πέρα από την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα, η γενική αισθητική του κτιρίου είναι για να ντρέπεται κανείς το πόσο άσχημα κτίρια κάνουν οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί μερικές φορές.
Προφανώς το κτίριο δεν θα κατεδαφιστεί αν και για μπάζα είναι, αλλά χρήματα δεν υπάρχουν. Τέλος πάντων, θα γίνουν παρεμβάσεις τόσο εξωτερικά –κυρίως –αλλά και εσωτερικά και γενικώς θα γίνει ένα ουσιαστικό λίφτινγκ στο κτίριο για ν’αποκτήσει την πρέπουσα εμφάνιση γιατί ακριβώς βρίσκεται στην κεντρική πλατεία και απέναντι από το νέο Δημαρχείο!
Ούτως εχόντων των πραγμάτων λοιπόν, περιμένουμε από τη νέα δημοτική αρχή που θα προέλθει από τις εκλογές του Μαΐου να θέσει το θέμα στις προτεραιότητές της και μάλιστα με τη στέγαση υπηρεσιών για εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως δήλωσε σχετικά χθες και ο αντιδήμαρχος Δημ. Μπένης.
«Ε»


 
Στην Ελιά ο Λοβέρδος
 Η αναμενόμενη προσχώρηση έγινε από τη «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» του Λοβέρδου στην Ελιά. Έτσι όλα δείχνουν ότι στις Ευρωεκλογές θα πορευτεί συμμετοχικά μεν στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς (Ελιά) αλλά αυτόνομα, ισότιμα, διακριτά και με πλήρη αυτονομία.
Δεν πηγαίνουμε στο ΠΑΣΟΚ δήλωσε, ούτε στους 58. Παραμένουμε ως έχουμε συμμετέχοντας.
«Ε»


 
Ψάχνουν πρόσωπα
 Στην πλέον κρίσιμη φάση βρίσκονται οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Δηλαδή στη συγκρότηση των συνδυασμών τους. Πράγμα δύσκολο όπως δείχνουν τα πράγματα για δύο λόγους. Πρώτος ότι χρειάζονται αρκετοί ανά ψηφοδέλτιο και δεύτερο η οικονομική συγκυρία και δυσκολίες κάνει επιφυλακτικούς κάποιους.
Έτσι οι υποψήφιοι δήμαρχοι τρέχουν, κάνουν επαφές, συζητούν, εκθέτουν τα επιχειρήματά τους και ζητούν τη συμπόρευση για να υπηρετήσουν όλοι μαζί το Δήμο Ξάνθης κυρίως, αλλά και τους υπόλοιπους τρεις.
Βέβαια ο δήμος Ξάνθης ως Μητροπολιτικός δήμος έχει τα πρωτεία, ηγείται των υπολοίπων λόγω και του ότι είναι ο πολυπληθέστερος όλων, αλλά έχει και τα περισσότερα προβλήματα διότι έχει και τους περισσότερους υποψηφίους.
-Πάντως το ψάξιμο συνεχίζεται και θα κρατήσει μέρες όπως όλα δείχνουν.
«Ε»


 
Ένα μικρό λαθάκι…
 Ένα μικρό λαθάκι έκανε ο άνθρωπος, ξέχασε να δηλώσει 45.000 ευρώ, πώς κάνετε έτσι; Κάτι τέτοια λαθάκια άλλωστε είναι τόσο συνηθισμένα, μπορούν να συμβούν και στον καθένα από μας. Είναι μικρά καθημερινά λάθη.
Ο λόγος για τον γνωστό ηθοποιό και βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ Παύλο Χαϊκάλη, ο οποίος ελέγχεται από το ΣΔΟΕ για φορολογική παρέμβαση ύψους 45.000 από το 2007 και ο αθεόφοβος παραδέχτηκε μεν τις ευθύνες του, όμως τις απέδωσε σε ένα απλό λάθος! Μάλιστα δήλωσε ότι προτίθεται να επανορθώσει αυτό το μικρό του…παράπτωμα, να πληρώσει το πρόστιμο και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Και έτσι θα συνεχίσει ο βουλευτής να κατακεραυνώνει με το γνωστό του χυδαίο πολιτικό λόγο από το βήμα της βουλής τους κυβερνώντες, θα καταγγέλλει τις αδικίες σε βάρος του λαού και θα οδύρεται για τα πάθη που έχουν πλήξει τον φτωχό Έλληνα λόγω του Μνημονίου. Θα συνεχίσει να μιλάει σαν να απευθύνεται σε λωτοφάγους.
Δε ντρεπόμαστε λιγάκι!


 
Πρόταση για το κτίριο της πλατείας
 Ας ελπίσουμε ότι ο δήμος δεν θα δελεαστεί από το υψηλό τίμημα και δεν θα νοικιάσει το ισόγειο του κτιρίου όπου στεγαζόταν η Εμπορική τράπεζα για να γίνει άλλο ένα καφέ.
Έχουμε πήξει στα καφέ σ’ αυτή την πόλη. Όποιο κατάστημα ανοίγει είναι καφέ ή πρατήριο φούρνου. Πόσα πια να αντέξει η πόλη;
Θα μπορούσε στο ισόγειο να μεταφερθεί το ΚΕΠ του Δήμου, από την οδό Αγ. Ελευθερίου. Θα ήταν πολύ πιο πρακτικό για τους πολίτες να διεκπεραιώνουν σε χρόνο μηδέν τις υποθέσεις τους. Όλες οι υπηρεσίες στην πλατεία.


 
Για τον κ. Γιαντζόγλου
 Μας παραπονέθηκε και μάλιστα μ’ ένα επιθετικό τόνο ο κ. Κώστας Γιαντζόγλου ότι τον θυμηθήκαμε – λέει – τώρα που εκλέχθηκε πρόεδρος στο ΣΔΑΝ Ξάνθης υπονοώντας ότι τον είχαμε ξεχασμένο όλα τα χρόνια της θητείας του! Και για να μας «εκδικηθεί» – όπως καταλάβαμε –γι αυτό αλλά και να «εκδικηθεί» – και μέσω εμάς κάποιο δημοσιογράφο που του έδωσε τηλεφωνική συνέντευξη και διαστρέβλωσε – όπως ισχυρίστηκε – τα όσα του είπε, αρνήθηκε να μας πληροφορήσει κάτι σχετικό με τον Σύνδεσμο που τον ρωτήσαμε. Σ’ ότι αφορά το πρώτο: Του απαντάμε ότι το «Ε» και η υπογράφουσα παρουσιάζει πρόσωπα και γεγονότα που πρωταγωνιστούν στην καθημερινότητα του νομού και της πόλης και το γεγονός ότι ο κ. Γιαντζόγλου απουσιάζει απ’ αυτά είναι δική του ευθύνη και όχι δική μας (κοινώς έλαμψε δια της απραξίας του!). Σ’ ότι αφορά το δεύτερο του απαντάμε: Οι λογικές του μηδενισμού και του «τσουβαλιάσματος» (του τύπου όλοι ίδιοι είστε) δεν μας αφορούν κι ούτε θ’ απολογηθούμε εμείς για τους άλλους. Όμως με τέτοιες λογικές και συμπεριφορές ο κ. Γιαντζόγλου το μόνο που καταφέρνει είναι να αποδεικνύει τη φυσιογνωμία του συνδυασμού που διοικεί τόσα χρόνια το δήμο Ξάνθης!
Μ.Ξ. 


 
Ούτε ν’ ακούσουν
 Δε θέλουν ούτε ν’ ακούσουν οι καρναβαλικοί σύλλογοι για την υπαγωγή τους σε φορολογικό καθεστώς, στάση που έχει δεχθεί κριτική πολλές φορές τόσο από επαγγελματίες, όσο και από άλλους ξανθιώτες που εγείρουν θέματα διαφάνειας στη διαχείριση των εισπράξεων από την πλευρά των συλλόγων.
Η αλήθεια είναι ότι οι σύλλογοι πρέπει να έχουν κάποιες εισπράξεις προκειμένου με όρεξη και μεράκι να αναλαμβάνουν το πιο «ζωηρό» κομμάτι του καρναβαλιού και των γιορτών παλιάς πόλης, ωστόσο και αυτοί θα πρέπει να προσαρμοστούν με τις ανάγκες των καιρών και με την απαραίτητη εποπτεία των χρημάτων που διαχειρίζονται.
Η Εφορία πράγματι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, ωστόσο αν μείνουμε με τις αντιδράσεις, όταν θα έρθει το ΣΔΟΕ, θα είναι αργά για τους ίδιους τους συλλόγους.
Ε.Δ.


 
Στολές από… Δευτέρα
 Από Δευτέρα και άμα θα μπορούν να προμηθευτούν στολές οι επίδοξοι καρναβαλιστές καθώς εξαιτίας του κωλύματος που υπάρχει με την άρση της φοροαπαλλαγής των συλλόγων, ο Αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης απαγόρευσε να πουληθούν οι στολές μέχρι να δουν τι μέλλει γενέσθαι με το ζήτημα την ερχόμενη Δευτέρα. Βέβαια, αυτό δεν είναι τελείως κακό, καθώς οι παρέες θα έχουν περισσότερο χρόνο να αποφασίσουν για το που θα ενταχθούν, χωρίς να ανησυχούν ότι λόγω βιασύνης μπορεί να χάσουν κάποια καλύτερη ευκαιρία. Να σημειώσουμε ότι η ανάρτηση των στολών θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ οι σύλλογοι ήδη ξεκίνησαν να κάνουν κρατήσεις.
Γ.Τ.


 
Στο στόχαστρο η ενδοσχολική βία
 Την πάταξη της ενδοσχολικής βίας και την δημιουργία ενός ήρεμου σχολικού περιβάλλοντος έχουν βάλει στο στόχαστρο όσοι εμπλέκονται με τις σχολικές κοινότητες της περιφέρειας μας. Με το περιστατικό στην Γοργόνα, το φαινόμενο δείχνει ότι δεν «αστειεύεται» και εξελίσσεται σε μάστιγα με θύματα μικρά παιδιά που είτε αντιδρούν απρόβλεπτα είτε φέρουν βαριά ψυχολογικά τραύματα για την υπόλοιπη ζωή τους. Οι προσπάθειες όμως δεν πρόκειται να αποδώσουν καρπούς αν δεν αλλάξει η νοοτροπία απόκρυψης των περιστατικών υπό τον φόβο μήπως κακοχαρακτηριστεί η σχολική μονάδα ή η οικογένεια. Το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας είναι κάτι που αφορά όλους μας, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρουμε όλοι μέρος στην αντιμετώπισή του και να μην μένουμε απλοί θεατές.
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…