Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καλτσόνε με σπανάκι

Καλτσόνε με σπανάκι

0
kaltsone spanaki
 
400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξηρή μαγιά
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι
2 κ.σ. γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
3 κ.σ. τυρί κρέμα
λίγη μοτσαρέλα τριμμένη
2 κ.σ. κουκουνάρι
 
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο, προσθέτοντας παράλληλα χλιαρό νερό όσο ζυμώνουμε. Όταν η ζύμη μας μαλακώσει και δεν κολλάει, την βάζουμε σε μια μικρή λεκάνη, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 270οC.
Σε μεσαία κατσαρόλα γεμάτη κατά τα 3/4 με νερό μαγειρεύουμε το σπανάκι σε μέτρια φωτιά. Όταν βράσει το νερό, στραγγίζουμε το σπανάκι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε το σπανάκι με το γιαούρτι και το τυρί κρέμα και αφήνουμε στην άκρη.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2 και με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα. Γεμίζουμε τη μισή πλευρά της ζύμης με το σπανάκι, ρίχνουμε την τριμμένη μοτσαρέλα, το κουκουνάρι και λίγο ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη ώστε να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο και με ένα πιρούνι πατάμε τις άκρες ώστε να κλείσει τελείως. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά στην κάτω σκάλα και σερβίρουμε αμέσως
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…