Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Στρούντελ με πατάτα και δεντρολίβανο

Στρούντελ με πατάτα και δεντρολίβανο

0
stroundel
 
1 φύλλο σφολιάτας
2 πατάτες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι γιαούρτι 10 % λιπαρά
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
φρέσκο τριμμένο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κρόκο αυγού
1 κουταλιά γάλα
 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγουμε φύλλο σφολιάτας σε ένα φύλλο λαδόκολλα και το ανοίγουμε. Μεταφέρετε το φύλλο σε λαδόκολλα. Στη συνέχεια κόβετε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες στο μαντολίνο λαχανικών. Στη συνέχεια ανακατεύετε το γιαούρτι μαζί με τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, το δεντρολίβανο και το σκόρδο.
Στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα στο κέντρο του φύλου και διπλώνετε το στρούντελ και από τις δυο μεριές. Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με το γάλα και βουρτσίστε το στρούντελ. Πασπαλίστε με αλάτι και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά. Περιστρέφοντας το ταψί 2 φορές για ψηθεί ομοιόμορφα.
 
  • Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

    -1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…
  • Ελιόπιτα

    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κ.γ. baking powder 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 φλ. ελιές μ…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα

    2 μήλα Χυμό από μισό λεμόνι Για την κρέμα 500 γρ. γάλα 100 γρ. ζάχαρη 30 γρ. αλεύρι 30 γρ.…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…