Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Η Πολιτική Ηγεσία αντιμέτωπη με την προτεσταντική ηθική -αλλαγή του πολιτικού σκηνικού-

Η Πολιτική Ηγεσία αντιμέτωπη με την προτεσταντική ηθική -αλλαγή του πολιτικού σκηνικού-

0
Από την έναρξη της κρίσης χρέους της χώρας μας έχει παραλειφθεί να επισημανθεί το πολιτισμικό υπόστρωμα, και μάλιστα θρησκευτικό, που καθορίζει τις συμπεριφορές των πρωταγωνιστών της κρίσης του ευρώ απέναντι της χώρας μας. Οι ειδικοί και οι προτεινόμενες πολιτικές δεν αξιολογούνε επαρκώς ένα παράγοντα: τον Θεό. Εντέλει δηλαδή την Θρησκεία και, σε αυτή την περίπτωση τον Λουθηρανικό Προτεσταντισμό. Κόρη προτεστάντη Πάστορα, η Ανγκελα Μέρκελ, φέρει έντονη την αίσθηση του αμαρτήματος, όπως και πολλοί συμπατριώτες της. Υπάρχει ένας γερμανικός τρόπος να μιλάει για το ευρώ ο οποίος αναδίδει έντονη μυρωδιά από προτεσταντικό ναό. Ο τρόπος αυτός προφανώς επηρεάζει τις λύσεις που προωθούνται για την διάσωση της Οικονομικής Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ), αλλά και για την λύση του ελληνικού προβλήματος.
Από το 1981 η συμπεριφορά των Πολιτικών Ηγεσιών και του πολιτικού συστήματος της χώρας μας ήταν και είναι όλως αντίθετη απέναντι των χωρών του αγγλοσαξονικού άξονα εντός του οποίου κυριαρχεί η αρχή της προτεσταντικής ηθικής και η σχέση της με το πνεύμα του καπιταλισμού. Το ισχυρό θεολογικό υπόβαθρο της «προτεσταντικής νοικοκυροσύνης» που ευνοεί την δημιουργία πλούτου, δηλαδή ισχυρές οικονομίες. Ο προτεστάντης πρέπει συνεχώς να εργάζεται για να επιβεβαιώνεται ότι ανήκει στους εκλεκτούς του Θεού. Η αιρετική διδασκαλία του απόλυτου προορισμού εξωθεί τους προτεστάντες στην ιερότητα της εργασίας και στην συλλογή πλούτου, ο οποίος θεωρούμενος ως ευλογία του Θεού, αποτελεί επιβεβαίωση της σωτηρίας. Ο αρθρογράφος Kevin Myers, σε ιρλανδική εφημερίδα, γράφει: «στην προτεσταντική ηθική, αν δεν δουλέψεις, σου αξίζει να πεινάσεις!».
Είναι γνωστό ότι η κρίση χρέους της χώρας μας είναι μοναδική περίπτωση εις τα παγκόσμια χρονικά. Δεν οφείλεται, ως εσφαλμένα εικάζεται, εις τον εκτροχιασμό των κρατικών δαπανών και σε λάθη των οικονομικών προϋπολογισμών όπως αυτό συμβαίνει π.χ. με την Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία Ιταλία. Αλλά κυρίως εις την διαφθορά του Πολιτικού Συστήματος της χώρας μας το οποίο εξέθρεψε μία άκρως καταναλωτική συμπεριφορά, η οποία στηρίζονταν αποκλειστικώς και μόνον σε κοινοτικές επιδοτήσεις και δάνεια τραπεζών, διαβρώνοντας και καταστρέφοντας με αυτόν τον τρόπο τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Από το 1981 η διασπάθιση όλων των τεράστιων αυτών κονδυλίων και δανείων, με αποκλειστική ευθύνη όλων των Πολιτικών Ηγεσιών και του πολιτικού συστήματος, δεν οφείλεται μόνον στην απευθείας κλοπή. Ήταν στην έμμεση, την νομότυπη, σε αυτή που τη βάφτιζαν κοινωνική πολιτική, η οποία δυστυχώς στηριζόταν κυρίως σε κοινοτικές επιχορηγήσεις και ξένα δάνεια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ και που ως ήταν αναμενόμενο, διέλυσε κυριολεκτικώς και την κοινωνία και την παραγωγή και την ηθική και το μέλλον μας.
Η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε πολλές φορές ότι για την κατάντια της Ελλάδος φταίνε οι διεφθαρμένοι Έλληνες Πολιτικοί. Δεν είναι όμως μόνη της, αλλά σε αυτό συνηγορούνε και όλοι οι άλλοι Ιθύνοντες της Ευρώπης. Εδώ όμως τίθεται τώρα το πρόβλημα της αποκατάστασης της ηθικής που έχει σχέση με την αντιμετώπιση της Ελλάδος. Ουδείς άνθρωπος της Ευρώπης αμφιβάλλει ότι ο Ελληνικός Λαός έχει υποστεί τεράστιες θυσίες και ότι τα έχει δώσει όλα, και δεν μπορεί άλλο πια. Όμως ο καθένας από εμάς διερωτάται, γιατί παρόλα αυτά η ΤΡΟΙΚΑ, αναμφισβήτητα ως εντολοδόχος του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, των Βρυξελλών, αλλά κυρίως του Βερολίνου, επιμένει κάθε τόσο και διαρκώς σε νέα επαχθή, οριζόντια μέτρα και προαπαιτούμενα, τα οποία εξαθλιώνουν κυριολεκτικά τον Ελληνικό Λαό;
Η επώδυνη εσωστρέφεια μας, η οποία και αυτή επιδεινώθηκε, λόγω της κρίσης που αντιμετωπίζουμε, μας εμποδίζει να παρακολουθήσουμε τι συμβαίνει πράγματι εις τα παρασκήνια των μυστικών συζητήσεων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, των Βρυξελλών και του Βερολίνου π.χ. της Ανγκελα Μέρκελ, και να εξηγήσουμε από μόνοι μας που οφείλεται η τόσο αρνητική π.χ. για εμάς τους Έλληνες «εχθρική» συμπεριφορά απέναντι της Ελλάδος. Δεν χρειάζεται να αναζητήσει κανείς τον χρησμό της Ιέρειας του Μαντείου των Δελφών. Ενώ τα πράγματα είναι τόσο απλά, εμείς δυστυχώς αδυνατούμε να ερμηνεύσουμε και να καταλάβουμε την στάση των Εταίρων μας.
Όλοι πια στην Ευρώπη γνωρίζουν για την τεράστια ευθύνη των Πολιτικών Ηγεσιών και του πολιτικού συστήματος που με την διαφθορά και με την ανεπάρκεια τους κατέστρεψαν την Ελλάδα. Επίσης είναι γνωστόν σε όλους, ότι εν γνώσει του πολιτικού κατεστημένου, δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές αυτού διασπάθισαν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, εις βάρος της πλειονότητας των Ελλήνων, τα οποία μετέφεραν σε καταθέσεις και επενδύσεις εις το Εξωτερικό. Η πολιτική των Ευρωπαίων Εταίρων, για την αντιμετώπιση του τεράστιου χρέους, αλλά και της όλης γενικώς κατάστασης εις την Ελλάδα, συνίσταται τώρα σε ένα σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει τις κάτωθι δράσεις: Ανατροπή όλου του πολιτικού σκηνικού εις την Ελλάδα με παράλληλη ριζική αναδιάρθρωση της χώρας. Αυτό βέβαια σε πρότερες εποχές γινόταν μόνο μέσω εξωτερικών επεμβάσεων π.χ. πραξικοπημάτων. Από την έναρξη της κρίσης χρέους εις την Ελλάδα, τώρα μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των εντολοδόχων αυτών, δηλαδή της ΤΡΟΙΚΑ, γίνεται επίπονη προσπάθεια εξυπηρέτησης του χρέους με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της εισφοροκλοπής, αλλά και της επιστροφής όλων των διαφυγόντων κεφαλαίων εις το Εξωτερικό.
Όμως όσο περισσότερο η Πολιτική Ηγεσία και το πολιτικό κατεστημένο, με αλλεπάλληλα προσχήματα, αντιστέκεται σε όλα τα προαναφερθέντα, αλλά και στις διαθρωτικές αλλαγές, την δραστική μείωση της Δημόσιας Διοίκησης του στενού και ευρύτερου τομέα και ΔΕΚΟ, την κατάργηση προνομίων και συντεχνιών, την καταπολέμηση της τεράστιας διαφθοράς και των Offshore Εταιρειών, την χρησιμοποίηση των διαφόρων λιστών π.χ. της Λαγκάρντ, του Λουξεμβούργου, του Λιχτενστάιν, τόσο περισσότερο αυξάνονται τα επαχθή μέτρα και τα προαπαιτούμενα της ΤΡΟΙΚΑ. Τα οποία, λόγω του δυσβάστακτου τώρα βάρους, κάποια στιγμή θα εξωθήσουν τους χειμαζόμενους και λιμοκτονούντες Έλληνες σε αποτίναξη του πολιτικού κατεστημένου, εις την εκ βάθρων αναγέννηση της Ελλάδος, την πλήρη επάνοδό της εις την ευρωπαϊκή οντότητα, την αποκατάσταση της ηθικής και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων, με παράλληλη τότε διαγραφή του χρέους.            
 
Γεώργιος Εμ.Δημητράκης
 
Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος κρητικής καταγωγής διαμένει εις την Ξάνθη. Σπούδασε εις την Βόννη Πολιτικές, Οικονομικές   Επιστήμες και Κοινωνιολογία. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας και έζησε πολλά χρόνια σε αυτήν. Επέστρεψε εις την Αθήνα και σπούδασε για 2η φορά Ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά της οποίας τυγχάνει άριστος γνώστης    
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Γεώργιος Εμ. Δηµητράκης
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…