Σχόλια 12/11/13

0
Η δυσπιστία στην κυβέρνηση τελείωσε αλλά η δυστυχία του λαού παραμένει…


 
 
Γελάσαμε
 Να’ ναι καλά ο τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Γελάσαμε με τη δήλωσή του. είπε: «Επί Μεταξά δεν ζούσα, επί 7ετίας ήμουν μικρό παιδί. Επιτέλους ζω κι εγώ την καινούρια δικτατορία».
Το 1973 ο Β. Παπακωνσταντίνου ήταν 23 χρόνων. Ήταν παιδί και παραμένει και γι’αυτό και δεν θυμόταν. Γι’αυτό κι εμείς γελάσαμε.
Όσα είπε, ελέχθησαν για τη λήξη κατάληψης της ΕΡΤ. Και αποκάλεσε ο «Βασίλης» την σημερινή κυβέρνηση «Δικτατορική». Εκ του ασφαλούς. Διότι το 1973 έκανε το κορόιδο και δεν μιλούσε, κιχ δεν έβγαζε. Διότι ήταν τότε πραγματική δικτατορία Βασίλη.
-Εδώ ταιριάζει βέβαια το «ξύπνα Βασίλη…»
«Ε»


 
Παλαιοκομματικά τερτίπια
 Απαράδεκτα φαινόμενα παλαιοκομματισμού ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Κι όχι μόνον αυτό που είναι καταδικαστέο, αλλά και μια λειτουργία που θίγει τον οποιοδήποτε πολίτη που κατέχει τα προσόντα και θέλει να τα θέσει στην υπηρεσία του τόπου του.
Συγκεκριμένα, πώς μπορούμε να δεχτούμε μια κυβέρνηση που διορίζει αποτυχόντες φίλους και πολιτευτές στα δημόσια νοσοκομεία; Πώς πρέπει να την ονομάσουμε;
Και μια απορία: Τόσο αναίσθητοι είναι κάποιοι κυβερνητικοί που δεν αντιλαμβάνονται ότι τέτοιες ενέργειες εξοργίζουν τον κόσμο; Δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτού του είδους τα ρουσφέτια θα πρέπει να σταματήσουν; Διότι θίγουν και προσβάλουν καίρια όλους τους άλλους;
Όταν μάλιστα επιλέγει να διορίσει έναν συνταξιούχο; Και αγνοεί και δεν δίνει το δικαίωμα σε τόσους νέους με ικανότητες και προσόντα να προσφέρουν τις γνώσεις και το μεράκι τους για να κάνουν αυτό που έμαθαν, αυτό που σπούδασαν, για να έχουν ένα μέλλον, μια προοπτική.
Τέτοιες αποφάσεις κόβουν τα φτερά των νέων, απαξιώνουν το πολιτικό σύστημα και δημιουργούν ακραίες αντιδράσεις.
-Τι κρίμα αλήθεια και τι παλαιοκομματισμός…
«Ε»


 
 Προσοχή στις αναπάντητες κλήσεις από αυτούς τους αριθμούς
 Μια απάτη για να κερδίζουν λεφτά έχουν βρει απατεώνες που χρεώνουν χρήστες στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Οι απατεώνες κάνουν μια αναπάντητη από έναν αριθμό υψηλής χρέωσης σε κινητά στην Ελλάδα.
Όταν ο χρήστης βλέπει την αναπάντητη, συνηθίζει να καλεί πίσω για να δεις ποιος είναι. Τον τελευταίο καιρό γίνονται όλο και περισσότερες οι κλήσεις από τους αριθμούς που ξεκινούν από 375 και 371.
Οι αριθμοί αυτοί είναι εξαιρετικά υψηλής χρέωσης και λίγα δευτερόλεπτα αρκούν για να σας χρεώσουν από 10 έως 25 ευρώ. Όταν δεχθείτε μια κλήση από έναν τέτοιο αριθμό πρέπει να διαγράψετε τον αριθμό και να μην απαντήσετε.
Το 375 είναι ο κωδικός από τη Λευκορωσία και το Αφγανιστάν ενώ 371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία.


 
Το εκκρεμές Βαρουφάκη
 Τον μέγιστο οικονομολόγο Γιάνη (με ένα «ν» παρακαλώ, έτσι το γράφει ο άνθρωπος) τον γνωρίζετε προφανώς. Θα τον έχετε δει σε κάποια κανάλια να μιλάει για την οικονομική κρίση.
Πριν ένα-δυο χρόνια από δω, τώρα από Αμερική, μας στέλνει τις οικονομικές ιδέες του, μόνο που δεν είναι ίδιες. Άλλα έλεγε στο Γιώργο Παπανδρέου που ήταν σύμβουλός του (κι αυτός!), άλλα αργότερα και άλλα τώρα στον Τσίπρα όπου μετακόμισε ως σύμβουλος πάλι!
Ο άνθρωπος μιλούσε παλιά για χρεοκοπία της Ελλάδος, για την ανάγκη επιστροφής στη δραχμή, ενώ τώρα τα ξέχασε αυτά και μιλάει μέσα στην Ευρώπη και με ευρώ αλλά αν χρειαστεί και χωρίς ευρώ! Δηλαδή ένα τουρλουμπούκι που είναι να απορεί κανείς πως τον ανέχονται ακόμη.
Πάντως ξέρει καλά να ελίσσεται και να προσαρμόζεται χωρίς καθυστέρηση. Χαμαιλέοντες οικονομολόγοι, αρκεί να είναι στην επικαιρότητα. Αυτά όλα τα τερτίπια κάπως τα λέει ο λαός μας αλλά ας τ’ αφήσω τώρα…
«Ε»


 
Για την Σάνλαιτ
 Γνωρίζετε ίσως ότι η μικρή Ελλάδα έχει έναν από τους πιο ισχυρούς στόλους υποβρυχίων στον κόσμο – προφανώς λόγω τnς… ανήσυχης γειτονιάς μας. Σίγουρα δεν γνωρίζετε όμως ότι εδώ και μερικά χρόνια τα υποβρύχια μας είναι (σχεδόν) εκτός λειτουργίας. Γιατί; Διότι δεν έχουν μπαταρίες! Ή, για την ακρίβεια, έχουν ληγμένες προ πολλού μπαταρίες που βάζουν σε κίνδυνο τόσο τα ίδια τα σκάφη όσο και τα πληρώματά τους.
Και γιατί δεν έχουν μπαταρίες, το μοναδικό σημειωτέον μέσο ενέργειας για να κινούνται; Διότι το υπουργείο Άμυνας καθυστερεί αδικαιολόγητα (και περίεργα…) την προμήθεια έξι μπαταριών από την ελληνικών συμφερόντων, με εργοστάσιο στη Θράκη, εταιρεία Sunlight, μία από τις καλύτερες του είδους παγκοσμίως.
Έχουν προηγηθεί, από τον Φεβρουάριο του 2009 (!) δύο διαγωνισμοί, η Sunlight επελέγη και στις δύο περιπτώσεις υποσκελίζοντας την αμερικανική Hawker, αποφάνθηκαν θετικά το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αλλά…
Αλλά το υπουργείο Άμυνας δεν παίρνει την τελική απόφαση ωε όφειλε. Αποτέλεσμα: η Sunlight έχει πρόβλημα λειτουργίας, τα υποβρύχια «κουτσαίνουν» και ο διαγωνισμός κηρύσσεται οσονούπω άκυρος προς… μεγάλη χαρά των αμερικανών ανταγωνιστών της ελληνικής εταιρείας. Κοντολογίς, υπάρχει κάτι που δεν πάει καθόλου, μα καθόλου καλά…


 
Στα κάγκελα
 Στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων των απολυμένων της ΕΡΤ, βρέθηκαν δύο βουλευτίνες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ και η Ραχήλ Μακρή των ΑΝΕΛ.
Η κυρία Μακρή έβγαλε τα ταγιεράκια, έβαλε το τζιν και τα σπορτέξ της και αναρριχήθηκε στην καγκελόπορτα της ΕΡΤ. Η δε κυρία Κωνσταντοπούλου πήρε το μικρόφωνο και άρχισε να στολίζει με ύβρεις και απειλές τους αστυνομικούς. Και οι δύο εντυπωσίασαν με τον ακτιβισμό τους, όμως τελικά τη μάχη των εντυπώσεων κέρδισε η κα Κωνσταντοπούλου με τις απόκοσμες κραυγές της για βοήθεια όταν τα ΜΑΤ επιχείρησαν να απωθήσουν όλους τους συγκεντρωμένους έξω από τον περίβολο του ραδιομεγάρου.
Τέτοιο πάθος και τέτοια σκληρή πλειοδοσία για τις εντυπώσεις πρώτη φορά βλέπουμε! Με τους υπόλοιπους άνεργους, εκεί που δεν υπάρχουν κάμερες, βέβαια δεν ασχολούνται οι επαναστάτριες κυρίες της βουλής. Αυτοί είπαμε, είναι άλλου θεού παιδιά…


 
Όλα για τη Τζάκρη!
 Τελικά όλο αυτό το τριήμερο νταβαντούρι στη βουλή έγινε για να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα καίριο χτύπημα στο ΠΑΣΟΚ, την απώλεια της κυρίας Τζάκρη! Γιατί αυτό ήταν το κέρδος του από την πρόταση μομφής.
Η βουλευτής Πέλλας βρήκε την καλύτερη ευκαιρία ώστε να κάνει μια θεαματική έξοδο που είχε προαποφασίσει. Ετοιμάζεται ήδη να κατέβει υποψήφια στον Δήμο Γιαννιτσών και φυσικά με το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε να πάει πουθενά. Μάζεψε λοιπόν τα δωδεκάποντά της, τις loui vitton τσάντες της και έπλευσε προς ανεξάρτητα πελάγη.
Όπου, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ που ελπίζει ότι κέρδισε με το «ναι» που είπε στην πρόταση μομφής, ίσως και να έχει ελπίδες να γίνει και δήμαρχος Γιαννιτσών!
Αν ξεχάσουν βέβαια οι δημότες των Γιαννιτσών ότι ψήφιζε αβλεπή υπέρ μέτρων και μνημονίων επί Παπανδρέου…


 
Αυτό δεν είναι εθελοντισμός
 Από τα δύσκολα χρόνια της ίδρυσης και λειτουργίας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης υπήρξε η αντίδρασή μας ότι η εθελοντική αιμοδοσία δεν θα πρέπει να έχει ανταπόδοση σε άδειες από τη δουλειά για τους δημοσίους υπαλλήλους και άλλους.
Με τα χρόνια και αφού εμπεδώθηκε η Αιμοδοσία, άρχισε να σταματά η ανταπόδοση. Να όμως που την επανέφερε ο Υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου. Πρότεινε να δίδεται δικαίωμα απουσίας στους μαθητές όταν δίνουν αίμα. Ανάλογα δε, μία ή δύο ημέρες.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι. Αυτό δεν είναι εθελοντισμός, είναι αλισβερίσι. Τα ιδεώδη και οι αρχές του Εθελοντισμού είναι η βασική αρχή: Προσφέρω στον συνάνθρωπό μου χωρίς να περιμένω ανταμοιβή, χωρίς να γνωρίζω ποιος είναι, τι χρώμα έχει, ποια θρησκεία πιστεύει.
Όλα τα υπόλοιπα είναι κάτι άλλο, όχι Εθελοντισμός.
«Ε»


 
Αναβολή για Δεκέμβρη
 Αν και είχε οριστεί για χθες από το δικαστήριο η δίκη του 19χρονού που επιτέθηκε σε μέλη του ΚΚΕ, σύμφωνα με μαρτυρίες των τελευταίων, αυτή
αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο, καθώς κρίθηκε η υπόθεση να εκδικαστεί στο μονομελές πλημμελειοδικείο σε τακτική δικάσιμο. Την ίδια ώρα, έξω από το δικαστήριο είχε συγκεντρωθεί ομάδα του ΚΚΕ, η οποία φώναζε σχετικά συνθήματα. Να σημειώσουμε ότι το ΚΚΕ έχει δεχθεί κριτική για την δημοσιοποίηση του ονόματος του 19χρονου σε ανακοινώσεις του. Εμείς θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της υπόθεσης.
Γ.Τ.


 
Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη ΣΕΚΑΠ
 Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 2 εκ. ευρώ συζητά η ΣΕΚΑΠ στη Γενική Συνέλευση που σχεδιάζει για την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι. Το θέμα τέθηκε από την αρχή της αγοράς της καπνοβιομηχανίας από τον Ιβάν Σαββίδη, όπως είχε συμφωνηθεί, όμως στη συνέχεια αναβλήθηκε εξαιτίας της αναβολής της γενικής συνέλευσης κι έτσι φτάνει να συζητηθεί τώρα με ακέραιο το ενδιαφέρον για την έκβαση.
Ε.Δ.


 

Τα πάνω κάτω με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις διαθήκες στην μειονότητα
 Αίσθηση και αναστάτωση κυρίως στην μειονότητα έχει προκαλέσει η απόφαση του Αρείου Πάγου να ταχθεί υπέρ της εφαρμογής της Σαρία ακυρώνοντας πρωτόδικες και εφετειακές αποφάσεις κάτι που στην πλειοψηφία τους δεν το θέλουν οι μουσουλμάνοι…ίσως μόνο όταν τους βολεύει. Όπως για παράδειγμα την αδελφή θανόντα μουσουλμάνου που έκανε διαθήκη αφήνοντας την περιουσία του στην γυναίκα του και η αδελφή του βρήκε «πάτημα» στην Σαρία για να διεκδικήσει και εκείνη μερίδιο της περιουσίας καθώς η σαρία δεν επιτρέπει διαθήκες. Όπως εξηγούν νομικοί κύκλοι ο Άρειος Πάγος βασίστηκε στην Συνθήκη της Λωζάνης που ορίζει την εφαρμογή της Σαρία για τους μουσουλμάνους της Θράκης. Ωστόσο χιλιάδες μουσουλμάνοι έχουν κάνει διαθήκες. Τι θα γίνουν όλες αυτές; Θα ακυρωθούν; Πράγματι δημιουργείται ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Έρχονται τα πάνω κάτω μ’ αυτή την απόφαση γι’ αυτό και αυτός ο προβληματισμός.
Μ.Ξ.


 
 Η υπόθεση της ΤΕΞ
 Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Άρειος Πάγος για μια απόφασή του βασίζεται στην Συνθήκη της Λωζάννης. Για παράδειγμα στην περίπτωση της ΤΕΞ. Με απόφασή του όριζε τη διάλυση του σωματείου καθώς στην επωνυμία του φέρει τη λέξη τουρκικός που συνιστά εθνικό προσδιορισμό της μειονότητας ενώ η συνθήκη της Λωζάννης αναγνωρίζει θρησκευτική μειονότητα στη Θράκη. Ειρήσθω εν παρόδω: Η υπόθεση της ΤΕΞ είναι για δεύτερη φορά στο ΕΔΑΔ μετά την προσφυγή που κατατέθηκε τον Αύγουστο του 2012 και αναμένεται η εκδίκασή της. Η πρώτη απόφαση ήταν καταδικαστική για τη χώρα μας.
Μ.Ξ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…