Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Στρούντελ με πατάτα και δεντρολίβανο

Στρούντελ με πατάτα και δεντρολίβανο

0
stroundel
 
1 φύλλο σφολιάτας
2 πατάτες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι γιαούρτι 10 % λιπαρά
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
φρέσκο τριμμένο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κρόκο αυγού
1 κουταλιά γάλα
 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγουμε φύλλο σφολιάτας σε ένα φύλλο λαδόκολλα και το ανοίγουμε. Μεταφέρετε το φύλλο σε λαδόκολλα. Στη συνέχεια κόβετε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες στο μαντολίνο λαχανικών. Στη συνέχεια ανακατεύετε το γιαούρτι μαζί με τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, το δεντρολίβανο και το σκόρδο.
Στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα στο κέντρο του φύλου και διπλώνετε το στρούντελ και από τις δυο μεριές. Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με το γάλα και βουρτσίστε το στρούντελ. Πασπαλίστε με αλάτι και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά. Περιστρέφοντας το ταψί 2 φορές για ψηθεί ομοιόμορφα.
 
  • Γιαουρτοτυρόπιτα

    -2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι -2 κεσεδάκια φέτα σε τρίμματα -1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα -1 …
  • Κασεροκούλουρα

    -1 φακελάκι ξερή μαγιά, -200 ml χλιαρό γάλα, -100 ml χλιαρό νερό, -100 ml χλιαρό σπορέλαιο…
  • taxinobourekakia

    Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

    -½ κιλό φύλλο κρούστας -1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο -σουσάμι Για τη γέμιση -175 γρ. ταχίνι -½ …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…