Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σπανακόπιτα με σιμιγδάλι

Σπανακόπιτα με σιμιγδάλι

0
spanakopita xfillo
 
500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλ. σιμιγδάλι
2 φλ. γάλα
200 γρ. φέτα
1 κ.σ. βούτυρο
 
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το σπανάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχόμενα και προσθέτουμε το σκόρδο και το τυρί. Μόλις λιώσει το τυρί αποσύρομε από τη φωτιά. Αν το μίγμα πήξει αρκετά, προσθέτουμε λίγο γάλα για να αραιώσει το μίγμα. Προσθέτουμε το σπανάκι στο μίγμα και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε σε ένα πυρέξ το μίγμα και ψήνουμε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μίγμα και σερβίρουμε.
 
  • Γιαουρτοτυρόπιτα

    -2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι -2 κεσεδάκια φέτα σε τρίμματα -1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα -1 …
  • Κασεροκούλουρα

    -1 φακελάκι ξερή μαγιά, -200 ml χλιαρό γάλα, -100 ml χλιαρό νερό, -100 ml χλιαρό σπορέλαιο…
  • taxinobourekakia

    Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

    -½ κιλό φύλλο κρούστας -1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο -σουσάμι Για τη γέμιση -175 γρ. ταχίνι -½ …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…