Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σουφλέ τυριών και αλλαντικών

Σουφλέ τυριών και αλλαντικών

0
soufle allantika
 
 
-150 γρ. βούτυρο λιωμένο
-350 ml κρέμα γάλακτος
-4 αυγά
-100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
-100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
-360 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
-10 κ. σ. κοφτές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-Αλάτι και πιπέρι
-2 μεγάλες πατάτες
-1 κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
 
Βράζουμε τις πατάτες και μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε μέτριες φέτες. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε δυνατά προσθέτοντας λίγο – λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι, το μισό τριμμένο τυρί και το λιωμένο βούτυρο. Τα ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αλλαντικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το χέρι ή με μια σπάτουλα. Στρώνουμε τις πατάτες σε αλειμμένο ταψί με βούτυρο και αλευρωμένο ελαφρά. Ρίχνουμε το μίγμα του σουφλέ πάνω στις πατάτες και τις καλύπτουμε καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί πάνω από το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ˚C για 25-30’.
 
  • Φοκάτσια με μαύρα σταφύλια

    για την ζύμη 350 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 185 ml. χλιαρό νερό 6 gr. μαγιά στιγμής 1…
  • Τάρτα με Μπέικον και Σύκα

    6 φύλλα κρούστας ή Βηρυτού 150 γρ. βούτυρο αγελάδος 1 κ.σ. ελαιόλαδο 2 μεγάλα κρεμμύδια σε…
  • Τάρτα light ολικής άλεσης με τυριά

    Για το φύλλο -250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης -125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -100 ml ελ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μαυρομάτικα με πέστο μυρωδικών και τόνο

300 γρ. μαυρομάτικα φασόλια 1 φύλλο δάφνης 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ 7 – …