Σχόλια 6/11/13

0
κ. πρωθυπουργέ άσε τα wifi και δώσε στο λαό να φάει…


 
 
Υποβαθμίζεται
 Οι επιθέσεις επί προσώπων σε ένα θεσμικό όργανο δεν μειώνουν τα πρόσωπα, αλλά αυτούς αρχικά που χρησιμοποιούν τη μέθοδο αυτή όμως πιο σημαντικά, την υποβάθμιση του θεσμικού οργάνου.
Βάσκανος μοίρα δυστυχώς έχει εγκατασταθεί χρόνια στο Επιμελητήριο Ξάνθης. Θυμίζουμε πρόσφατες αρνητικές λειτουργίες Μπαλαφούτη, Ανδρικόπουλου, για να μην πάμε πίσω.
Στα βήματα αυτών βαδίζει σήμερα και η πλειοψηφία που αντί διαλόγου ενστερνίζεται τις απειλές για μηνύσεις, την ειρωνεία, τις απαράδεκτες δηλώσεις σε βάρος εκλεγμένων μελών του οργάνου.
Είναι λυπηρή αυτή η πορεία. Και ακόμη χειρότερο, αδιέξοδη αλλά και μειωτική για όσους την ακολουθούν. Το ΕΒΕ υποβαθμίζεται πάλι, γυρνάει πίσω και δεν μπορεί να δεχθεί την «άλλη άποψη, τον άλλο λόγο».
Γυρίζει πίσω, όταν για να πάει μπροστά σαν διοίκηση απαιτείται κοινή δράση και αγώνας με ενωμένες τις δυνάμεις ΟΛΩΝ!
«Ε»


 
Κρουαζιερόπλοια
 Ακόμη συνεχίζουν να έρχονται τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Καβάλας, γεγονός που πιστοποιεί ότι η τουριστική περίοδος συνεχίζεται ακόμη.
Προχθές κατέπλευσε το RIVIERA με 1200 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους Αμερικανούς, οι περισσότεροι των οποίων παρέμειναν στην Καβάλα και κάποιοι πήγαν Φιλίππους και άλλοι Νέστο.
Αυτά τα οφέλη για τους γείτονες Καβαλιώτες εξαιτίας της ύπαρξης του μεγάλου λιμανιού τους. Ο τουρισμός τους αποφέρει τεράστια κέρδη. Γι’ αυτό ας σταματήσουν να γκρινιάζουν εις βάρος της Ξάνθης και της Θράκης γενικώς.
«Ε»


 
Θετικό μήνυμα
 Οι θέσεις, έστω και συνοπτικά της ΔΗΜΑΡ Ξάνθης για τις αυτοδιοκητικές εκλογές σηματοδοτούν, εκτός όλων των άλλων μια σοβαρή παράμετρο, αυτή της ενωτικής προσέγγισης του όλου θέματος.
Η ΔΗΜΑΡ Ξάνθης προτάσσει την απαίτηση νέου ρόλου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δίνει βαρύτητα στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών και δράσεων, αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών για να καταστεί σταδιακά οικονομικά αυτοδύναμη η Αυτοδιοίκηση και να απαγγιστρωθεί από την εξάρτηση της Κεντρικής Διοίκησης.
-Θέσεις σωστές και απόλυτα ρεαλιστικές.
«Ε»


 
Φθινόπωρο πλέον
 Τα πρωτοβρόχια μας ήρθαν και είναι καλοδεχούμενα λίγο-πολύ απ’ όλους γιατί είναι απαραίτητα σε μεγάλο μέρος των κατοίκων του νομού.
Διότι δεν πρέπει να ξεχνούμε πως μεγάλο μέρος της οικονομίας του νομού προέρχεται από τη γεωργία και κτηνοτροφία. Και σ’αυτούς όλους οι βροχές είναι απαραίτητες και ιδιαίτερα χρειαζούμενες.
Φθινόπωρο πλέον λοιπόν. Μόνο που το νοιώθει κανείς καλύτερα στο βουνό, με τις ποικιλίες των χρωμάτων των φύλλων, τη μυρωδιά της βρεγμένης γης, της ηρεμίας της φύσης.
«Ε»


 
Τα γραπτά μένουν κύριοι του ΕΒΕ
 Η οικονομική διαχείριση ενός οργάνου για το χρόνο που έχουν κάποιοι την ευθύνη, είναι ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση και δεν είναι θέμα αντιπολίτευσης ή οτιδήποτε άλλο.
Το Επιμελητήριο Ξάνθης πέρασε πριν λίγα χρόνια μια τρομακτική εμπειρία με την υπόθεση Βασιλειάδου που καταχράστηκε εκατομμύρια δραχμές.
Ως εκ τούτου είναι λογικό η αντιπολίτευση σήμερα να θέλει να προστατευθεί από την όποια πιθανή ατασθαλία. Γι’αυτό έχει δικαίωμα στην ενημέρωση για τα χρήματα που διαχειρίζεται το ΕΒΕ. Και μάλιστα γραπτή ενημέρωση όπως σωστά είπε ο Μωραΐτης στην Κίτσου ότι τα γραπτά έχουν αξία.
Γι’ αυτό και απορούμε από την αντίδραση του προέδρου του ΕΒΕ. Επικαλείται τη διαφάνεια και τον πιστεύουμε απόλυτα. Για να το αποδείξει όμως χρειάζονται τα χαρτιά. Κι αυτό διότι οι ευθύνες είναι συλλογικές, δεν είναι μόνον του Οικονομικού Επόπτη.
Ξέχασαν τόσο γρήγορα το «μάθημα» με τη Βασιλειάδου;
«Ε»


 
«Εκεί που μας χρωστούσαν…
 …μας πήραν και το βόδι» λέει ο λαός και ισχύει απόλυτα στην περίπτωση των παρακολουθήσεων με τους αμερικάνους. Δε φτάνει που παρακολουθούν όλον τον πλανήτη, δε φτάνει που έστησαν ολόκληρο κέντρο κατασκοπείας στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν τώρα ελέω Πάγκαλου και σε ρόλο θύματος! Ο οποίος τους έδωσε απλόχερα επιχειρήματα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, τη στιγμή που ήταν με την πλάτη στον τοίχο, κατηγορούμενοι από όλους τους Ευρωπαίους για την κατασκοπική τους δράση.
Άξιος φίλος των αμερικανών ο Πάγκαλος, δεν ξεχνά την παρέμβασή τους στα Ίμια, που κάλυψε τα τραγικά του λάθη ως υπουργού Εξωτερικών της εποχής. Η υποχρέωση είναι μεγάλη, δεν φτάνει ένα «ευχαριστώ» που είπε τότε ο Σημίτης, είναι διαρκής…
Μάλιστα ο Πάγκαλος επανήλθε, υποτίθεται για να δώσει εξηγήσεις μετά τη θύελλα που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του, κατά τη συνήθη πρακτική του, και όπως πάντα τα έκανε χειρότερα, εκτοξεύοντας και απειλές του τύπου: «Αν ανοίξω το στόμα μου, θα γίνει κόλαση στην Αθήνα».
Τον ξέρουμε όμως όλοι πλέον τον ρόλο του κ. Πάγκαλου τριάντα χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου, το πότε και το γιατί ανοίγει το στόμα του. Ας μείνει στο περιθώριο όπου ανήκει πια και ας μασάει καλύτερα παρά να μιλάει…


 
 Δεν θέλουμε άλλους τουρίστες από Τουρκία;
 Αρνητικά απάντησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στο αίτημα των τουρκικών αερογραμμών για δρομολόγηση και δεύτερης καθημερινής πτήσης Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, επικαλούμενη τους περιορισμούς που θέτει η σχετική διακρατική συμφωνία.
Η διακρατική συμφωνία προβλέπει την πραγματοποίηση 31 πτήσεων την εβδομάδα. Η τουρκική πλευρά βέβαια έχει υπερβεί κατά πολύ τη συμφωνία αυτή, καθώς έχει 41 πτήσεις προς Ελλάδα, έναντι 20 που ήταν η συμφωνία.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αντέδρασε στη απόφαση αυτή προαναγγέλλοντας πρωτοβουλίες. «Πρόκειται για μια απόφαση που στερεί τη Θεσσαλονίκη από τη φυσική δεξαμενή επισκεπτών της αλλά και από έσοδα εκατομμυρίων σε μια κρίσιμη για τη χώρα εποχή» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου. Σύμφωνα με τους ξενοδόχους της πόλης, οι διανυκτερεύσεις τούρκων από 25.000 το 2010 έφτασαν τις 49.000 το 2012 και η πρόβλεψη για το 2013 είναι ότι θα ξεπεράσουν και τις 75.000.
Αλλά προς θεού, πάνω απ’ όλα η διακρατική συμφωνία! Μη τυχόν και την παραβιάσουμε και έρθουν περισσότεροι Τούρκοι!


 
 Το πιστόλι στον κρόταφο…
 …βάζει το υπουργείο Οικονομικών στις επιχειρήσεις πετώντας τες έξω από το ΙΚΑ – καθώς δεν θα μπορούν να υποβάλουν Ανακεφαλαιωτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) για την ασφάλιση του προσωπικού τους- αυτές που έχουν οφειλές και δεν τις ρυθμίζουν εντός δέκα ημερών από την παραλαβή των ηλεκτρονικών ειδοποιήσεων (e-mail ή και sms) που αρχίζει να αποστέλλει το Ταμείο. Να σημειώσουμε ότι το Ταμείο έχει βεβαιώσει «μαύρη τρύπα» 1 δισ. μεταξύ των εισφορών που δηλώθηκαν και εκείνων που πληρώθηκαν γι αυτό και το υπουργείο παίρνει δραστικά μέτρα
στο πλαίσιο της απόφασης (και δέσμευσης απέναντι στην τρόικα) για «χτύπημα» της εισφοροδιαφυγής και «κάλυψη» μέρους του χρηματοδοτικού κενού από τις απλήρωτες εισφορές.
Μ.Ξ.


 
42.000 ευρώ στο νομό για διατροφικό επίδομα
 5.537.793,82 ευρώ κατανέμονται στις περιφέρειες από τον λογαριασμό του ΥΠΕΣ αποκλειστικά και μόνο για να καταβάλλουν το διατροφικό επίδομα στους κατά Νοµό δικαιούχους νεφροπαθείς, στους µεταµοσχευµένους νεφροπαθείς, στους µεταµοσχευµένους καρδιάς, ήπατος, πνευµόνων και µυελού των οστών καθώς και σε αλλοδαπούς και οµογενείς νεφροπαθείς, για το µήνα Οκτώβριο έτους 2013.
Στην περίπτωση της Περιφέρειας ΑΜΘ κατανέμονται συνολικά 319.000 ευρώ, εκ των οποίων 42.000 ευρώ στους Δήμους της Ξάνθης.
Μ.Ξ.


 
Γρήγορες μηχανές…για παρκάρισμα
 Τι και αν απαγορεύεται η στάθμευση μοτοσικλετών στην Πλατεία Αντίκα; Με το που κάποιος πιο τολμηρός κάνει την αρχή σε ελάχιστο χρόνο γεμίζει ολόκληρη σειρά. Έτσι, η απουσία της δημοτικής αστυνομίας γίνεται μέρα με την μέρα όλο και πιο αισθητή.
Βέβαια, καμιά φορά, όπως ας πούμε το Σάββατο το βράδυ, η τροχαία έχει κέφια και περνάει και αρχίζει να… «ζωγραφίζει».
Γ.Τ.


 
Αναβλήθηκε η δίκη λόγω χειρουργείου…
 Αναβάλλεται για την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου η δίκη για την υπόθεση του ξυλοδαρμού μελών της ΚΝΕ από μέλος της Χρυσής Αυγής. Την απόφαση αυτή έλαβε το Δικαστήριο Ξάνθης όταν διαπίστωσε ότι το θύμα δεν είχε μαζί του την Ιατρική Γνωμάτευση, καθώς η γιατρός που τον εξέτασε ήταν σε χειρουργείο και δεν μπόρεσε να του την προσκομίσει.
Γ.Τ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…