Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σουφλέ τυριών και αλλαντικών

Σουφλέ τυριών και αλλαντικών

0
soufle allantika
 
 
-150 γρ. βούτυρο λιωμένο
-350 ml κρέμα γάλακτος
-4 αυγά
-100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
-100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
-360 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
-10 κ. σ. κοφτές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-Αλάτι και πιπέρι
-2 μεγάλες πατάτες
-1 κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
 
Βράζουμε τις πατάτες και μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε μέτριες φέτες. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε δυνατά προσθέτοντας λίγο – λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι, το μισό τριμμένο τυρί και το λιωμένο βούτυρο. Τα ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αλλαντικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το χέρι ή με μια σπάτουλα. Στρώνουμε τις πατάτες σε αλειμμένο ταψί με βούτυρο και αλευρωμένο ελαφρά. Ρίχνουμε το μίγμα του σουφλέ πάνω στις πατάτες και τις καλύπτουμε καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί πάνω από το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ˚C για 25-30’.
 
  • Πιπερόπιτες φωλιές

    -1 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 11 φύλλα) -1 κούπα λάδι ή βούτυρο ή μισό μισό Γέμιση -1 …
  • Ελιόπιτα κέικ

      -4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 ποτήρι ελαιόλαδο -3 κ.γ. baking powder -1…
  • Ελιόπιτα κέικ

      -4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 ποτήρι ελαιόλαδο -3 κ.γ. baking powder -1…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τάρτα πανακότα με φράουλες

Για την κρέμα -750 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά -250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες -80 γρ. ζάχα…