-110 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-50 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
-1 αυγό
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
-50 gr. φυστίκι ανάλατο
-40 gr. κράνμπερις αποξηραμένα
-2 κάψουλες βανίλιας ή υγρή βανίλια
-1 βανίλια
-¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C Κελσίου. Κόβουμε τα φιστίκια, με ένα μαχαίρι, στην μέση. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό ελαφρά χτυπημένο, τις βανίλιες, τη βανίλια, το αλάτι και χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν καλά τα υλικά. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και το προσθέτουμε στο μείγμα, κοσκινισμένο. Τέλος ενσωματώνουμε τα φιστίκια και τα κράνμπερις και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και φτιάχνουμε ένα μικρό φρατζολάκι και το ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί για 40 λεπτά στους 170ο Κελσίου.
Βγάζουμε την ψημένη φρατζόλα από τον φούρνο και την κόβουμε σε φέτες περίπου ενός εκατοστού. Ξαναφουρνίζουμε τα μπισκότα από 10-20 λεπτά στους 170°C Κελσίου, στην λειτουργία του αερόθερμου, ανάλογα πόσο τραγανά τα θέλετε!
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε γυάλινο ή μεταλλικό βάζο!