Σχόλια 22/11/13

0
Μερικοί γνωρίζουν τον Πελεγκρίνη απ’ τις καταλήψεις όπως τον Σωκράτη απ’ την παιδεραστία!
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Σίγουρη είσπραξη
 Εκεί στο δήμο Ξάνθης αλλά και με την ευκαιρία και στους υπόλοιπους δήμους, θα πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους μια βασική αρχή που λέει ο λαός μας όπως: «κάλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρι».
Και θυμηθήκαμε τη λαϊκή ρήση με αφορμή την πρόθεση του δήμου να νοικιάσει το κλειστό δημοτικό πάρκινγκ. Ε, λοιπόν, θα πρέπει να σκέφτονται λογικά. Όχι να δοθεί τζάμπα ποτέ. Ούτε όμως να πιστεύουν ότι θα βγάλουν μεγάλο κέρδος από την ενοικίαση ενός ακινήτου.
Ας είναι ρεαλιστές. Καλύτερα μικρό ενοίκιο και σίγουρη πληρωμή του ενοικίου. Γιατί διαφορετικά, με τα υψηλά ενοίκια που ονειρεύονται κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, θα έχουν να παίρνουν…
«Ε»


 
Υδατοδρόμια
 Τέσσερα υδατοδρόμια θα αποκτήσει η Περιφέρειά μας για να μπορούν να προθαλασσώνονται υδροπλάνα. Δύο θα γίνουν στο νομό Καβάλας και δύο στο νομό Αλεξανδρούπολης. και πιο συγκεκριμένα, από ένα στα λιμάνια Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και στα νησιά Θάσος-Σαμοθράκη τα άλλα.
Έτσι, θα καλυφθεί πλήρως η θαλάσσια συγκοινωνία μεταξύ των τουριστικών σημείων που κυρίως το καλοκαίρι παρουσιάζουν μεγάλη κίνηση. Είναι προφανές ότι με υδροπλάνα καλύπτονται όλα τα γνωστά νησιωτικά σημεία της χώρας.
«Ε»


 
Το λάδι μας
Το ελληνικό ελαιόλαδο υπερέχει εγνωσμένα, μετά από ελέγχους σε όρους ποιότητας, διότι τα ¾ της ελληνικής παραγωγής είναι χαρακτηρισμένο ως εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
Έτσι, ενώ η Ισπανία είναι πρώτη σε όγκο παραγωγής ελαιολάδου και η Ιταλία δεύτερη, με τρίτη την Ελλάδα, στο θέμα της ποιότητας η χώρα μας είναι πρώτη με διαφορά, και μεγάλη μάλιστα, με δεύτερο το ιταλικό και τρίτο το ισπανικό λάδι.
-Έχουμε λοιπόν ποιοτικό λάδι και καταναλώστε το όσο μπορείτε περισσότερο!
«Ε»


 
 Πρόσωπα
 Η μικρή μας πόλη έχει ανάγκη και τον σοβαρό κ. Μπένη και τον δραστήριο κ. Φανουράκη και τον δυναμικό κ. Τσέπελη και τον έμπειρο επιχειρηματία κ. Τσιακίρογλου.
Το μόνο που απομένει είναι να το κατανοήσουν πρώτα οι ίδιοι.
V.K. (Βενέτης Καρτσίδης)


 
Αλλαγή πολιτικής;
 Για να το καταλάβουμε: Ο αγαπητός κατά τ’ άλλα κ. Κουβέλης αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ το 2010 μαζί με άλλους συντρόφους διότι διαφωνούσε με ιδέες και απόψεις που θεωρούσε μη ρεαλιστικές στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και αντιευρωπαϊκές.
Τώρα, λίγα, ελάχιστα χρόνια μετά, τι άλλαξε στον ΣΥΡΙΖΑ για να δηλώνει ο κ. Κουβέλης ότι είναι πιθανή μετεκλογική συνεργασία;
Προφανώς και γνωρίζει περισσότερα όλων υμών ο κ. Κουβέλης, όπως είναι δικαίωμά του ως αρχηγός να αλλάζει σημεία της πολιτικής στρατηγικής του. Σημεία, προφανώς, όχι όλο το εύρος. Ίσως δε γι’ αυτό υπήρξαν αντιδράσεις και θα υπάρξουν κι άλλα γ’ αυτήν τη δήλωση του αρχηγού.
«Ε»


 
22 Νοεμβρίου 1963
 Σαν σήμερα 22 Νοεμβρίου το 1963 (για κάποιους νέους μακρινή ημερομηνία…), δολοφονήθηκε ο τότε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Φιτζέραλντ Κέννεντι.
Η δολοφονική ενέδρα είχε στηθεί στο Ντάλλας του Τέξας κι ο δολοφόνος Λη Όσβαλντ εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Πέρα βέβαια από αυτό καθεαυτό το γεγονός, εκείνο που έχει τη δική του αξία και βαρύτητα είναι ότι ο Τζον Κέννεντι είχε αποτελέσει ελπίδα για την παγκόσμια ειρήνη σε μια δύσκολη περίοδο για όλον τον κόσμο.
Η δολοφονία του έβαλε τέλος σε μια προσπάθεια να ισορροπήσουν τα πράγματα με διάλογο και συναίνεση αντί των όπλων.
«Ε»


 
Οι 12 ανεξάρτητοι της βουλής
 Σε λίγο, έτσι όπως πάνε, θα κάνουν δικό τους κόμμα (!) οι ανεξάρτητοι βουλευτές στη βουλή. Ήδη ζήτησαν την συνολική τους εκπροσώπηση και το δικαίωμα να έχουν επικεφαλής και να μιλούν ως συνολική παράταξη. Και το αίτημά τους έγινε δεκτό από τον πρόεδρο της βουλής. Επικεφαλή τώρα στην αρχή ορίστηκε ο Θ. Παραστατίδης τελικά.
Τώρα, οι 12 ανεξάρτητοι είναι: Α. Λοβέρδος, Μ.Ανδρουλάκης, Π.Μουτσινάς, Μ.Μπόλαρης, Ν.Σταυρογιάννης, Γ.Κασαπίδης, Οδ.Βουδούρης, Γ.Κουράκος, Χρ.Αηδόνης, Ν.Νικολόπουλος, Θ.Παραστατίδης και Θ.Τζάκρη η τελευταία μέχρι στιγμής…
«Ε»


 
Σήμερα η συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ
 Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσε, λίγες ώρες πριν τη σημερινή τους συνάντηση στο Βερολίνο, στον Α. Σαμαρά η Άνγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα Καγκελάριος έσπευσε να μιλήσει θετικά για την Ελλάδα, πριν την έλευση του πρωθυπουργού στο Βερολίνο, ομολογώντας την… έκπληξή της για το γεγονός ότι η χώρα μας κατάφερε να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, έναν εξαιρετικά σημαντικό στόχο, που προφανώς δεν πίστευαν πολλοί ότι θα μπορούσε να υλοποιήσει.
Επανέλαβε ότι η Γερμανία επιθυμεί να βοηθήσει ώστε η Ελλάδα να καταφέρει να ξανασταθεί στα πόδια της, επισημαίνοντας ότι παρόλο που οι Έλληνες πρέπει να δουλέψουν ακόμη αρκετά ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους και η ίδια έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση.
Για πρώτη φορά η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε σε λάθη που έγιναν όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από την τρόικα, τα οποία οδήγησαν στη καθυστέρηση απόδοσης των μέτρων που έχουν ληφθεί. Η αναγνώριση ευθύνης της τρόικας από τη γερμανική πλευρά ίσως αφήνει ένα παραθυράκι, για λιγότερη πίεση στην ελληνική πλευρά….


 
 Είναι λίγα τα λεφτά αλλά…
 Στο περίμενε τους είχε τόσο καιρό τους δημάρχους ο Μιχελάκης και επιτέλους είπε να τους δώσει ένα μέρος από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για να κάνουν κανένα εργάκι…Έτσι ο δήμοι της Ξάνθης θα πάρουν: ΑΒΔΗΡΩΝ 65.740 ευρώ, ΜΥΚΗΣ 63.840 ευρώ, ΞΑΝΘΗΣ 180.810, ΤΟΠΕΙΡΟΥ 47.080 ευρώ. Τώρα βέβαια τα λεφτά είναι λίγα και μόνο για κανένα μερεμέτι επαρκούν. Και δεν είναι τίποτε… είναι και χρονιά προεκλογική…αλλά απ’ το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα…
Μ.Ξ.


 
Σε διαβούλευση οι «Πολίτες για την Ξάνθη»
 Συναντήθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα σε καφέ της πόλης και σε στενό κύκλο τα μέλη που απαρτίζουν την γραμματεία της Δημοτικής κίνησης «Πολίτες για την Ξάνθη» για μια πρώτη συζήτηση για το πώς θα κινηθούν στις εκλογές. Υπενθυμίζουμε ότι την Δημοτική Κίνηση στην οποία επικεφαλής είναι ο Νίκος Ανταμπούφης ιδρυτικά μέλη είναι στελέχη της ΔΗΜΑΡ όπως ο Κώστας Δέλκος, Κώστα Γούναρης, Χρήστος Γκαρμπούνης κ. α. αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Νίκος Ανταμπούφης κ. ά. Απ’ την πρώτη αυτή συνάντηση δεν προέκυψε κάποιο αποτέλεσμα όχι για ότι δεν υπάρχει καλή πρόθεση και απ’ τις δυο πλευρές για συνέχιση της συνεργασίας αλλά επειδή ένα θλιβερό γεγονός διέκοψε οποιαδήποτε συζήτηση για εκλογικά. Σύμφωνα με πληροφορίες μας απεβίωσε ο πεθερός του Χρήστου Γκαρμπούνη, στον οποίο εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας.
Τα μέλη της δημοτικής κίνησης θα έχουν την ευκαιρία να τα ξαναπούν τις επόμενες μέρες οπότε και όρισαν νέο ραντεβού.
Μ.Ξ.


 
Αυτό είναι το σκληρό πρόσωπο της κρίσης
 Ένα ακόμα ανθρώπινο δράμα εκτυλίσσεται εν καιρώ οικονομικής κρίσης στο Ηράκλειο Κρήτης. Ένας πατέρας που παραμένει άνεργος εδώ και 2,5 χρόνια έφτασε στο σημείο να αφήσει σημείωμα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, στο οποίο γνωστοποιούσε την πρόθεση του να πουλήσει το νεφρό του προκειμένου να ζήσει τα παιδιά του.
Ο άνεργος πατέρας, ο οποίος αρνείται να αποκαλύψει την ταυτότητα του, δήλωσε ότι αφού έχει πουλήσει τα πάντα από έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές, αποφάσισε να προβεί στην εν λόγω πράξη λόγω της αγάπης του για τα παιδιά του. «Θα μπορούσα να πουλήσω και το κεφάλι μου αν κάποιος το αγόραζε. Ζω για τα παιδιά μου αλλά δεν μπορώ να τους προσφέρω τα στοιχειώδη. Θα μπορούσα να πεθάνω γι αυτά. Το ένα μου παιδί δίνει Πανελλήνιες και πρέπει να κάνει φροντιστήρια, το άλλο πάει Δημοτικό. Αλλά εγώ δεν μπορώ να τους προσφέρω πια ούτε τα στοιχειώδη» αναφέρει ο ίδιος.
Γ.Τ.


 
Εκεί φτάνει η κακομοιριά και η μιζέρια κάποιων
 Ακόμα και μια απλή κίνηση προσφοράς και ανιδιοτέλειας μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με την παραξενιά ορισμένων πολιτών. Μια ομάδα νέων που πήραν τις μπογιές τους και αποφάσισαν να γεμίσουν με χρώμα τη γκρίζα πρωτεύουσα και συγκεκριμένα τα 170 σκαλιά της οδού Μαρασλή, που ξεκινούν από το ύψος της οδού Σουηδίας και φτάνουν μέχρι τον περιφερειακό του Λυκαβηττού βρέθηκαν αντιμέτωποι με το νόμο έπειτα από αίτημα ορισμένων κατοίκων. Οι νεαροί ακολούθησαν τις αρχές στο τμήμα καθώς δεν είχαν γραπτή άδεια, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από μια σειρά απαραίτητων τηλεφωνημάτων και την επίκληση προφορικής άδειας. Αν και το συμβάν πραγματοποιήθηκε περίπου 800 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη μας δείχνει την κακή «συνήθεια» ορισμένων να ενοχλούνται με ενέργειές των νέων που ομορφαίνουν την πόλη και όχι με τα χρόνια κακώς κείμενα ασυνείδητων που παρκάρουν σε ράμπες, που πετάνε σκουπίδια στα παρτέρια και που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν να κάνουν κάτι για τον τόπο τους.
Μπορεί αφενός να τίθεται το θέμα της τήρησης κάποιας διαδικασίας, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι νέοι ψάχνουν τρόπο έκφρασης μέσα στην πόλη τους για να τη νιώθουν δική τους.
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…