-1 κιλό πράσα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
-300γρ. χυλοπίτες χωριάτικες
-1/4 φλιτζανιού νερό
-400γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
-500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-250γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
-½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
-1 κουτ. γλυκού δυόσμο αποξηραμένο
-1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
-3 αβγά
-αλάτι, πιπέρι
Βράζετε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τις σουρώνετε και στρώνετε τις μισές σε λαδωμένο στενόμακρο ταψί. Τις πασπαλίζετε με το μισό κεφαλοτύρι. Σοτάρετε τα πράσα στο μισό ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτετε ένα τέταρτο φλιτζανιού νερό και τα σιγοβράζετε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά. Σουρώνετε τα πράσα και τα στρώνετε πάνω από τις χυλοπίτες. Ανακατεύετε το γιαούρτι με το λιωμένο σκόρδο και το ρίχνετε πάνω από τα πράσα ώστε να καλυφθούν. Σοτάρετε τον κιμά στο υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτετε την ντομάτα, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε τον κιμά μέχρι να σωθούν τα υγρά του. Τον απλώνετε πάνω στο γιαούρτι και από πάνω απλώνετε τις υπόλοιπες χυλοπίτες. Χτυπάτε τα αβγά και το λιωμένο βούτυρο και ρίχνετε το μίγμα πάνω από τις χυλοπίτες. Τις πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.
Τέλος, ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά του.