Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Ζεστή» θα είναι η σχολική χρονιά για τους Ξανθιώτες μαθητές

«Ζεστή» θα είναι η σχολική χρονιά για τους Ξανθιώτες μαθητές

0
thermansh
 

 Αυτό επιβεβαιώνουν οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 

Συνεχίζουν ωστόσο να είναι απρόθυμοι οι βενζινοπώλες να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς

 
 
Τα ίδια ποσά που αποδόθηκαν το 2013, προβλέπεται να αποδοθούν και το 2014, για να καλυφθούν οι ανάγκες θέρμανσης των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.
 
12.000.000 αποκλειστικά για δαπάνες θέρμανσης σχολικών μονάδων
Ο υπουργός Εσωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάντζα, αναφέρει ότι με την επιχορήγηση μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) των δήμων για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων της χωρικής τους αρμοδιότητας, δόθηκαν 66.400.000 ευρώ, εκ των οποίων 5.000.000 ευρώ αφορούσαν αποκλειστικά την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης των Σχολικών Μονάδων της Α΄ και Β΄ Ζώνης, όπως αυτές είχαν προσδιοριστεί από το υπουργείο Οικονομικών.
Επίσης με υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από μεταβίβαση του ποσού στο υπουργείο Εσωτερικών από το υπουργείο Οικονομικών ,κατανεμήθηκαν επιπλέον 7.000.000 ευρώ αποκλειστικά για δαπάνες θέρμανσης σχολικών μονάδων.
Τέλος, ο κ. Μιχελάκης διαβεβαιώνει ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση «Παροχή οδηγιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των δήμων, οικονομικού έτους 2014» που εκδόθηκε τον περασμένο Αύγουστο, προβλέπεται να αποδοθούν τα ίδια ποσά και το 2013, διαβεβαιώνει.
 
Αλ. Κυριακίδης: «Είναι όλα εξασφαλισμένα για τη φετινή σχολική χρονιά»
Για ένα ζεστό μαθητικό χειμώνα μιλούν, τόσο ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αλέκος Κυριακίδης, όσο και της Δευτεροβάθμιας, Γιάννης Δρεμσίζης.
«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όλα είναι εξασφαλισμένα για την φετινή σχολική χρονιά. Πρωταρχικό μέλημα, τόσο δικό μου προσωπικά, όσο και της διοίκησης μου είναι η θέρμανση. Πέρα από το απόθεμα που υπάρχει από την περσινή χρονιά, φρόντισα να προμηθευτώ πετρέλαιο το καλοκαίρι, που η τιμή του είναι χαμηλότερη» αναφέρει στο «Ε» ο κ. Κυριακίδης.
Από την μεριά του ο κ. Δρεμσίζης αναφέρει «Υπάρχει ακόμα απόθεμα από πέρσι. Ταυτόχρονα τρέχει ένας διαγωνισμός για τον 1,5 μήνα που απομένει μέχρι την νέα χρονιά. Από 1 Ιανουαρίου του 2014 το διαγωνισμό θα αναλάβει όπως κάθε χρόνο ο Δήμος. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι υπάρχουν λεφτά».
 
Απροθυμία από την πλευρά των βενζινοπωλών να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς
Απροθυμία ωστόσο παρουσιάζεται από την πλευρά των βενζινοπωλών να λάβουν μέρος στους εν λόγω διαγωνισμούς. «Δεν ξέρω τι διάθεση έχουν οι υπόλοιποι συνάδελφοι, αλλά εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να συμμετάσχω. Ακόμα και οι πληρωμές να γίνονται κανονικά υπάρχουν επιβαρύνσεις που καθιστούν μια τέτοια ενέργεια αποτρεπτική. Πέρα από την κράτηση 1% που επιβάλλεται από το κράτος, υπάρχει η επιβάρυνση του μετοχικού ταμείου ύψους 3% επί του τιμολογίου για κάθε σχολείο. Οι παραπάνω επιβαρύνσεις σε συνδυασμό με την υψηλή τιμή του πετρελαίου, έχουν σαν αποτέλεσμα να υπάρχει μηδαμινό κέρδος για εμάς» αναφέρει στο «Ε» ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Ξάνθης, Γιάννης Σιούτας και συμπληρώνει «μπορεί βέβαια να υπάρχουν συνάδελφοι που να είναι διατεθειμένοι παρόλα αυτά να συμμετέχουν».
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…