Σχόλια 25/10/13

0
Τα’ πανε και τα συμφωνήσανε οι δύο αρχηγοί. Ούτε νέα μέτρα ούτε εκλογές κι ας λένε οι Ευρωπαίοι ότι θέλουν!


 
 
Επίθεση στο Γιαννακίδη
 Νάτα μας! Ο βουλευτής Καβάλας και β΄αντιπρόεδρος της βουλής, Γιώργος Καλαντζής ξεσπάθωσε. Έβγαλε το σπαθί και επιτίθεται κατά του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη.
Μάλιστα δηλώνει πως «όποιος στηρίξει υποψήφιο από Κομοτηνή θα εγκληματήσει κατά της Καβάλας».
Το ξέσπασμα Καλαντζή έγινε μέσω συνεντεύξεως στο ραδιοφωνικό σταθμό Άλφα και προξένησε μεγάλο ξάφνιασμα, διότι επρόκειτο για μια μετωπική επίθεση κατά των Κομοτηναίων πολιτικών, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. Βέβαια, για να μην κρυβόμαστε, ο κ. Καλαντζής με όσα είπε εννοούσε τον νυν Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και τις εξαγγελίες αυτού για έργα στην Καβάλα που τα θεωρεί υποκριτικά και απλές εξαγγελίες εν όψει των Περιφερειακών εκλογών.
Μάλιστα έφθασε στο σημείο ο κ. Καλαντζής να πει πως όποιος Καβαλιώτης ψηφίζει Κομοτηναίο εγκληματεί σε βάρος της Καβάλας! «Δεν υπάρχει περίπτωση εγώ στην Καβάλα να στηρίξω υποψηφιότητα Κομοτηναίου».
«Ε»


 
Περιφερειακή συνείδηση
 Από το ξέσπασμα του Καβαλιώτη βουλευτή Γιώργου Καλαντζή σε βάρος του Κομοτηναίου Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, βγαίνει ένα αβίαστο και δυσάρεστο συμπέρασμα.
Ότι θα περάσει πολύς χρόνος ακόμη, θα έρθουν κι άλλοι άνθρωποι στον τόπο αυτόν για να έχουν ενστερνισθεί απόλυτα την λεγόμενη Περιφερειακή Συνείδηση ως δημόσιοι λειτουργοί.
Από όσα δήλωσε ο Καλαντζής (και είναι κι άλλα πολλά που είπε) γίνεται φανερό πως τόσο τα κόμματα (όλα!) όσο και οι κομματικοί παράγοντες και βουλευτές, αυτοί πρώτοι θα πρέπει ν’αποκτήσουν την Περιφερειακή Συνείδηση λειτουργίας.
Δυστυχώς ακόμη είμαστε, είναι, περιχαρακωμένοι στην πόλη, το νομό, τον τόπο μας, τον τόπο σου, τον μικρόκοσμό σου και τίποτε άλλο. Έτσι όμως ανάπτυξη δεν γίνεται. Ούτε ένας τόπος πάει μπροστά.
Εμείς ως εφημερίδα την υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο την Περιφερειακή Συνείδηση και ανάπτυξη και είμαστε υπέρμαχοι να γίνει κάποτε πραγματικότητα.
«Ε»


 
Η αλήθεια
 Πρόσφατα κάποιοι συνδικαλιστές του δημοσίου έκαναν δηλώσεις για το ύψος των κρατήσεών τους. Και βέβαια έκρυβαν την αλήθεια για μια φορά ακόμη. Διότι όντως κρατήσεις μεγάλες είχαν οι…εργοδότες τους. Όχι οι ίδιοι.
Και εργοδότες ήταν οι διάφορες ΔΕΚΟ, δηλαδή το κράτος! Που πλήρωνε 35-36% εισφορές και ελάχιστες, πολύ μικρές, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Αυτή η αλήθεια, όπως και μια άλλη του παρελθόντος έστω μακρινού.
Τότε λοιπόν, οι εργαζόμενοι δεν πλήρωναν καμία εισφορά. Τα πλήρωνε όλα το δημόσιο.
«Ε»


 
 Μια ώρα πίσω τα ρολόγια
 Την Κυριακή γυρίζουμε πίσω τα ρολόγια μας κατά μία ώρα. Μπαίνουμε έτσι στη Χειμερινή ώρα και άρα σιγά-σιγά στη χειμερινή περίοδο που ελπίζουμε και ευχόμαστε να είναι το ίδιο καλή όπως και πέρυσι.
«Ε»


 
Βουλγαρικά Μέσα ανακάλυψαν την οικογένεια της Μαρίας
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της μικρής Μαρίας καθώς σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης οι βιολογικοί γονείς της εντοπίστηκαν στην πόλη Στάρα Ζαγκόρα. Σύμφωνα με τα μέσα αυτά, πρόκειται για τον Ατάνας και την Σάσα Ρουσέβι, οι οποίοι έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Η οικογένεια, σύμφωνα με την εφημερίδα Trud, έχει επτά με δέκα παιδιά, δύο εκ των οποίων έχουν ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια, όπως, δηλαδή, και η Μαρία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μητέρα της Μαρίας την αναγνώρισε όταν την είδε στην τηλεόραση και ζήτησε την επιστροφή του παιδιού της. Η μικρή γεννήθηκε στην Ελλάδα την περίοδο που οι γονείς της εργάζονταν σε χωράφια με ελιές και πορτοκάλια.
Όπως υποστηρίζουν συγγενείς του ζευγαριού, την παράτησαν στην Ελλάδα επειδή δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα έγγραφα για την μεταφορά της στη Βουλγαρία. Ωστόσο το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας δίνει άλλη μία εκδοχή, ότι οι γονείς του πήραν περίπου 250 ευρώ για να δώσουν την μικρή Μαρία…


 
Εμπειρία Εξωτερικού
 Πρόσφατα ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης βρέθηκε στην Βαρκελώνη. Το ίδιο σε ταξίδι είναι και ο αντιδήμαρχος Δημ. Μπένης στο εξωτερικό.
Μεταξύ μας, πολύ καλά πράττουν. Βλέπουν και ακούν για νέα πράγματα που ελπίζουμε να τους προβληματίσουν και να μεταφέρουν ως εμπειρίες και εφαρμογές στη δική μας μικρή πόλη.
Δεν είμαστε βέβαια απαιτητικοί κι ούτε μπορούμε να συγκριθούμε με την Βαρκελώνη. Όμως μια εμπειρία, κάτι τις επιτέλους, περιμένουμε να μας μεταφέρουν.
«Ε»


 
Τα δύο όχι του Βενιζέλου
 Δυο μεγάλα πολιτικά “όχι” είπε εχθές ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, καθώς εμφανίστηκε και πάλι κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων, αλλά και σε εκείνο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
“Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Στήνεται ένα άδικο επικοινωνιακό σκηνικό με το δήθεν επιχείρημα ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα. Η Ελλάδα και η κυβερνητική πολιτική έχουν ανάγκη από χρόνο. Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει ήδη ακριβά”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος συνέχισε. ”Υπάρχει ένα μεσοπρόθεσμο πλαίσιο, ένα προσχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής από το υπουργείο Οικονομικών, και ένα σταθερό πλαίσιο που έχουμε διαμορφώσει ως κυβέρνηση. Νέα μέτρα είναι υπονομευτικά για την οικονομία και την ανάπτυξη. Δεν έχει νόημα να εξυπηρετείς δημοσιονομικούς στόχους που δρουν υπονομευτικά για το ΑΕΠ”.


 
Ο κ. Μπηρόλ και ο μειονοτικός συνδυασμό για το Δήμο Αβδήρων
 Αθωώθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Μπηρόλ σε δίκη για παράβαση καθήκοντος τον καιρό που ήταν δήμαρχος Σελέρου από το Εφετείο Κομοτηνής. Η δίκη αφορούσε την υπόθεση με τα Κοτόπουλα Θεοδωρίδη για την οποία είχε αθωωθεί και πρωτόδικα. Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης.
– Κατά συνέπεια δεν κινδυνεύει η υποψηφιότητά του για τις εκλογές. Αν και οι πληροφορίες για τον κ. Μπηρόλ λένε ότι έχει χάσει μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του γι αυτό και σε περίπτωση που τελεσφορήσουν οι κινήσεις για μειονοτικό συνδυασμό αναζητείται άλλος επικεφαλής. Προβλέπω ότι σύντομα θα έχουμε πάλι συνελεύσεις παραγόντων της μειονότητας στην γνωστή ταβέρνα στο Ν. Ζυγό!
Μ.Ξ.


 
Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η περίφραξη του λιμανιού στο Πόρτο Λάγος
 Πήρε απόφαση ένταξης το έργο της περίφραξης στο Λιμάνι του Πόρτο Λάγος. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ με 250.000 ευρώ. Επίσης από το δήμο Αβδήρων γίνονται προσπάθειες να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και το έργο αποχέτευσης στα Άβδηρα
Κούτσου…κούτσου κάτι καταφέρνει η δημοτική αρχή…
Μ.Ξ.


 
Μ
 Το ζήτημα δεν είναι το τι θέλουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τελικά, όσον αφορά το ζήτημα των εφτά Κυριακών, καθώς ο νόμος είναι νόμος και δεν αλλάζει. Το άνοιγμα των καταστημάτων είναι προαιρετικό, όπως έχουμε αναφέρει, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος επιθυμεί έχει τη δυνατότητα να ανοίξει, χωρίς να μπορεί κάποιος να τον εμποδίσει. Όσο και να αντιδρούν δηλαδή οι καταστηματάρχες οι αλυσίδες καταστημάτων θα ανοίξουν «κανονικότατα», πράγμα που έχουν ήδη ανακοινώσει.
Γ.Τ.


 
 Καταδικάστηκαν Θεοδωρίδης- Καραγιαννίδου
 Για την υπόθεση της πτώσης δέντρου στην περιοχή του Λιμνίου που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο μικροπωλητή από την Καβάλα την περίοδο των ΘΛΕ του 2009, κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Θράκης ο Τάσος Θεοδωρίδης και η Σοφία Καραγιαννίδου, ως διαδοχικοί αντιδήμαρχοι. Σε 18 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο Τάσος Θεοδωρίδης και σε 15 η έτερη δημοτική σύμβουλος. Το ζήτημα που πρέπει να διερευνηθεί σε αυτή τη φάση είναι κατά πόσο θα έχουν τη δυνατότητα, με δεδομένη την τελεσίδικη απόφαση, να συμμετάσχουν, εφόσον το επιθυμούν στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…