4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 λεμόνια τον χυμό τους
4 φλιτζάνια χυμό από ρόδι
Τα σπόρια από 2 ρόδια
2 λεμόνια τον χυμό τους
4 φλιτζάνια χυμό από ρόδι
Τα σπόρια από 2 ρόδια
Αρχικά, ρίχνουμε χλιαρό νερό σε ένα μπολ, κόβουμε το ρόδι στα δύο και τα βάζουμε στο μπολ, το αφήνουμε να μαλακώσει λίγο και σιγά – σιγά σπάμε με τα δάχτυλα μα τη σκληρή φλούδα του ροδιού. Αφού το καθαρίσουμε όλο, πετάμε τα ότι περιττό υπάρχει μέσα στο μπολ μας και στραγγίζουμε το ρόδι!
Στη συνέχεια και αφού έχουμε καθαρίσει το ρόδι μας ζουλάμε τα ρόδια να βγάλουν 3 1/2 φλιτζάνια χυμό. Βράζουμε τον χυμό σ’ ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα σπόρια και το χυμό του λεμονιού. Βράζουμε για άλλα 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας (μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ώρα). Βράζουμε για να αποστειρώσουμε ένα βάζο και μεταφέρουμε τη μαρμελάδα μας. Τη βάζουμε στο ψυγείο.