Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μαρμελάδα ρόδι

Μαρμελάδα ρόδι

0
marmelada rodi
 
4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 λεμόνια τον χυμό τους
4 φλιτζάνια χυμό από ρόδι
Τα σπόρια από 2 ρόδια
 
Αρχικά, ρίχνουμε χλιαρό νερό σε ένα μπολ, κόβουμε το ρόδι στα δύο και τα βάζουμε στο μπολ, το αφήνουμε να μαλακώσει λίγο και σιγά – σιγά σπάμε με τα δάχτυλα μα τη σκληρή φλούδα του ροδιού. Αφού το καθαρίσουμε όλο, πετάμε τα ότι περιττό υπάρχει μέσα στο μπολ μας και στραγγίζουμε το ρόδι!
Στη συνέχεια και αφού έχουμε καθαρίσει το ρόδι μας ζουλάμε τα ρόδια να βγάλουν 3 1/2 φλιτζάνια χυμό. Βράζουμε τον χυμό σ’ ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα σπόρια και το χυμό του λεμονιού. Βράζουμε για άλλα 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας (μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ώρα). Βράζουμε για να αποστειρώσουμε ένα βάζο και μεταφέρουμε τη μαρμελάδα μας. Τη βάζουμε στο ψυγείο.
 
  • Γαλακτομπακλαβάς

    Για σιρόπι: 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη, 3 ½ φλιτζάνια νερό, ½ ένα λεμόνι ημι πρεσκέζ, 1 κ. σούπα…
  • Kέικ μπακλαβά

    -100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα (Για τη γέμιση) -4 φύλλα κρούστας -2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο…
  • Ξεροτήγανα νηστίσιμα

    Για τα ξεροτήγανα -4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. -2 μικρά ακέρωτα πορτοκάλια (το χυμό και το ξύσμα τ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμαράκια μεθυσμένα

-1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα -1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής -1 κρεμ…