Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Μια απ’ τα ίδια» με τα πεπραγμένα…του δήμου Ξάνθης

«Μια απ’ τα ίδια» με τα πεπραγμένα…του δήμου Ξάνθης

0
pepragmena panel
 

  «Όλα πήγαν ρολόι…» υποστήριξε ο δήμαρχος. Άσκησαν κριτική Πούλιος – Ανταμπούφης

 

Έριξε το γάντι για ευρύτερες συναινέσεις ο Χ. Πούλιος…«Τάραξαν τα νερά» Βορίδης – Φωτιάδης

 
   pepragmena filadio
 
«Μια απ’ τα ίδια» και φέτος τα «πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής της Ξάνθης» και πλέον τείνει να γίνει θεσμός… η απαξίωση ενός κορυφαίου θεσμού όπως της λογοδοσίας του δημάρχου με προφανή αιτία την έλλειψη ενδιαφέροντος τόσο από τους πολίτες που απουσίασαν παντελώς από την ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Καπναποθήκη «Π» την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. όσο και από τους ίδιους του δημοτικούς συμβούλους που δεν είχαν συνολική συμμετοχή, ενώ την απουσία τους συμπλήρωσαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες!
 
Στυλιανίδης: Όλα πήγαν ρόλοι στο δήμο …
Η διαδικασία διεξήχθη κατά την πεπατημένη με τον δήμαρχο Ξάνθη κ. Μιχάλη Συτλιανίδη να φυλλομετρά το φυλλάδιο όπου απεικονίζοντας όλα τα έργα και οι δράσεις όλων των υπηρεσιών του δήμου για το 2012 και να επαναλαμβάνει ότι παρότι ήταν μια δύσκολη χρονιά μια χρονιά κρίσης, ο δήμος ανέπτυξε μια δυναμική και εκτέλεσε και έργα και στήριξε και τις κοινωνικές δομές του. Αναφέρθηκε στα έργα που εκτελεί η ,σης των Πολιτιστικών εκδηλώσεων (ΘΛΕ, Καρναβάλι, Γιορτές Π. Πόλης) και γενικότερα παρουσίασε μια εικόνα ότι όλα πήγαν ρόλοι στο δήμο Ξάνθης το 2012 προκαλώντας την αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρίστου Πούλιου που πήρε αμέσως το λόγο ασκώντας έντονη κριτική στα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής αλλά και παρουσιάζοντας τις δικές του προτάσεις «για το πού θέλουμε να πάμε το δήμο μας» όπως είπε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς την παρουσία του στις εκλογές.
 
Έριξε το γάντι για ευρύτερες συναινέσεις ο Χ. Πούλιος…
Ειδικότερα έκανε λόγο για ωραιοποίηση της εικόνας του δήμου που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα εξηγώντας πως ο δήμος υστέρησε στην κοινωνική μέριμνα και είχε ελάχιστες παρεμβάσεις στην καταπολέμηση της ανεργίας. Επέρριψε ευθύνες στη δημοτική αρχή για την μη λειτουργία του Κολυμβητηρίου αλλά άφησε και μομφές για παντελή υστέρηση στον τομέα της ανακύκλωσης. Παράλληλα ο κ. Πούλιος κατέθεσε μια σειρά από προτάσεις που εκφράζουν τις προγραμματικές θέσεις της παράταξής του σύμφωνα με τις οποίες ο δήμος πρέπει να είναι μια αυτοτελής οικονομική μονάδα και ότι αυτό που χρειάζεται η τοπική αυτοδιοίκηση είναι: «Συναινέσεις…είναι η λέξη κλειδί». Δεν μπορεί να πάει μπροστά ένας δήμος χωρίς ευρύτερες συναινέσεις σε επίπεδο προσώπων ιδεών και θεσμών».
Τέλος ανέφερε ότι ο δήμος θα πρέπει να παρέχει κίνητρα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για να κάνουν επενδύσεις και να απασχολήσουν ανέργους.
 
Επικριτικός ο Ανταμπούφης
Επικριτικός και ο επικεφαλής των «Πολιτών για την Ξάνθη» κ. Νίκος Ανταμπούφης ο οποίος ανέδειξε μια σειρά από τομείς που – κατά την γνώμη του υστερεί ο δήμος Ξάνθης. Υπ’ αριθμόν 1 θέμα: η Ανακύκλωση όπου επέρριψε ευθύνες στο δήμαρχο για παντελή έλλειψη «έστω και σαν λέξη στο φυλλάδιο των πεπραγμένων» όπως είπε καθώς και η κακοδιαχείριση των δημόσιων χώρων που όπως σχολίασε: «Η εικόνα της πόλης μας δεν τιμά κανένα. Επικρατεί ανοργανωσιά, ασυδοσία και πελατειακές σχέσεις». Ανέφερε επίσης ότι ο δήμος αδιαφορεί για τον μαζικό αθλητισμό και ότι έχει … «δυσανεξία σ’ οτιδήποτε αφορά δομές αλληλεγγύης».
 
Εύσημα Κολάρου στο δήμαρχο – Αντιπολίτευση στον Πούλιο…
Ο Γ. Κολλάρος επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ήταν πιο γενικόλογος. Η κριτική του επικεντρώθηκε κυρίως στην κεντρική πολιτική όπως με την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στους δήμους, στη Χ.Α όπου έδωσε τα εύσημα στον κ. Δήμαρχο για την άμεση καταδίκη του περιστατικού με τον σοβαρό ξυλοδαρμό του μουσουλμάνου στην Ξάνθη σημειώνοντας μάλιστα ότι «ήταν από τις πιο ηρωικές στιγμές του δημάρχου Ξάνθης». Ο κ. Κολάρος όμως έστρεψε τα πυρά του κατά του Χ. Πούλιου απορρίπτοντας την πρότασή του για συναινέσεις!
 
«Τάραξαν τα νερά» Βορίδης – Φωτιάδης
Τάραξε τα νερά της κατά τα άλλα ρουτινιάρικης συνεδρίασης ο Δ. Βορίδης ο οποίος στο τέλος της τοποθέτησής του είπε: «Αφού δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά καλύτερα πάρε δρόμο από τώρα…». Η φράση αυτή ενόχλησε και θεωρήθηκε προσβλητική ωστόσο ο κ. Μπένης αρνήθηκε με έντονο απαξιωτικό τόνο να τη σχολιάσει επειδή την είπε «ο γνωστός Δημήτρης Βορίδης». Ο κ. Νίκος Φωιτάδης όμως την σχολίασε με το δικό του τρόπο. Απευθυνόμενος στο δήμαρχο του είπε: ««Να μην πάρεις δρόμο, τόλμησε να πεις ότι είσαι ξανά υποψήφιος εδώ μέσα και θα γίνει τσουνάμι»
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…