Σχόλια 9/10/13

0
Μιλάμε για τόσα αδικήματα των χρυσαυγιτών βουλευτών που η άρση της ασυλίας θέλει γερανό


 
 
Μεγάλες ποινές
 Κάθειρξη 20 ετών στον Άκη Τσοχατζόπουλο, 12 χρόνια στη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη και άλλους δεκαπέντε συγκατηγορούμενους.
Ο πέλεκυς έπεσε βαρύς για όλους σχεδόν όσους εμπλέκονταν στη γνωστή υπόθεση των μιζών από τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Τι να πει αλήθεια κανείς, τι να πρωτοθυμηθεί σ’ αυτήν την υπόθεση που τάραξε συθέμελα τη χώρα και δημιούργησε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ διόγκωσε το κύμα αγανάκτησης εις βάρος του ΠΑΣΟΚ.
Ας ελπίσουμε ότι η δίκη αυτή και οι ποινές που επεβλήθησαν ν’ αποτελέσουν αφορμή για συμπεριφορές των πολιτικών που δεν θα προκαλούν και κυρίως δεν θα βρίσκονται στο χώρο της παραοικονομίας και της ποινικής δίωξης.
« Ε»


 
Καλώς τον!
 Καλώς να τον δεχτούμε τον Τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Εγκεμέν Μπαγίς. Ο οποίος βέβαια έρχεται κι αυτός για ιδιωτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη (χθες Τρίτη) και ακολούθως θα περάσει, ιδιωτικώς πάντα…, από Κομοτηνή και Ξάνθη.
Πράγματα γνωστά και συνηθισμένα. Όπως συνηθισμένο σε μας είναι και το πού θα πάει όταν έρθει στην πόλη μας. Πρώτα θα δει τον ψευτομουφτή και στη συνέχεια την Τουρκική Ένωση Ξάνθης.
-Καλώς να τον δεχτούμε λοιπόν…
«Ε»


 
Είδαν τη φρίκη του Ναζισμού
 Μεγάλη εμπειρία, εμπειρία ζωής θα λέγαμε να βρεθεί κανείς στα κολαστήρια του Άουσβιτς και του Μπίρκεναου.
Αυτή λοιπόν την ευκαιρία είχαν οι δύο Ξανθιώτισσες κυρίες Δήμητρα Κατάκη-Μουσοπούλου και Κατερίνα Σταυροπούλου-Βλάχου. Και την μετέφεραν στην εφημερίδα μας χθες, παραστατικά μεν, αληθινή δε για πέρα ως πέρα. Η φρίκη του Ναζισμού αποτυπώθηκε για άλλη μια φορά με λόγια μεστά, με δηλώσεις για Ειρήνη και ποτέ Φασισμό.
Είναι δε όλα αυτά επίκαιρα για τη χώρα μας που έζησε τη δολοφονική μανία μελών της Χρυσής Αυγής και που η δράση της οργάνωσης αυτής βγαίνει στη δημοσιότητα προκαλώντας ανατριχίλα και δυσφορία.
«Ε»


 
Άγρια πράγματα
 Στα άκρα μάλλον θα οδηγηθεί η κόντρα Σωκράτη Ξυνίδη και Στέλιου Μωραΐτη. Το συμπέρασμα δεν είναι μόνο δικό μας, είναι και Νομικών που καταλαβαίνουν ότι η υπόθεση που ξεκίνησε εδώ και λίγο καιρό, θα έχει συνέχεια με δυσάρεστες πιθανόν εξελίξεις.
Ήδη ο Ξυνίδης υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης για μη σύννομες ενέργειες που προέκυψαν από το πόρισμα των Επιθεωρητών της Δημόσιας Διοίκησης για την υπόθεση της «Πολιτείας».
Από την πλευρά του ο Μωραΐτης απειλεί με αποκαλύψεις που θα κάνει σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Νατάσα στις 12 το μεσημέρι.
Γερή προβλέπεται η κόντρα και μάλλον θα έχει συνέχεια όπως όλα δείχνουν.
-Ίδωμεν λοιπόν και αναμένομεν.
«Ε»


 
Ενοικιάζει γραφεία το ΕΒΕ
 Στη φάση δημοσίευσης πρόσκλησης προς κάθε ενδιαφερόμενο βρίσκεται το Επιμελητήριο Ξάνθης για την ενοικίαση γραφείων που διαθέτει στο κτίριο του, αφού είναι πλέον άδεια.
Βέβαια η περίοδος δεν είναι και ιδιαίτερα καλή για τέτοιες κινήσεις, όμως όλα είναι πιθανά και μπορεί να βρεθούν ενδιαφερόμενοι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κτίριο του ΕΒΕ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, έχει μέτωπο στην Κεντρική Πλατεία και από άποψη θέσης και προβολής είναι φιλέτο.
Για να δούμε εάν υπάρξουν ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές.
«Ε»


 
 Ξεφτίλα ολκής
 Η είδηση έσκασε σαν βόμβα: Συνδικαλιστής συνελήφθη με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που απαίτησε και πήρε από τη διοικήτρια του νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ».
Η ταρίφα του προέδρου του σωματείου ήταν 50.000 ευρώ και τα ζήτησε για να…σπάσει την απεργία! Το δε ποσό, έλεγε πως θα το μοίραζε στα υπόλοιπα μέλη του σωματείου.
Τι να σκεφτεί κανείς, τι να υποθέσει και τι να πει για τον πρόεδρο-συνδικαλιστή και την παρέα του. Είχε μάθει ο άνθρωπος κατά το παρελθόν να κάνει συνδικαλισμό με το αζημίωτο.
Οι δε απεργίες ήταν μεθοδευμένες και άρχιζαν και σταματούσαν ανάλογα με τα συμφέροντα της ομάδας των συνδικαλιστών. Έχει που έχει προβλήματα ο χώρος των συνδικαλιστών, ήρθε τώρα αυτό το γεγονός και μπήκε ως κερασάκι στην τούρτα.
-Μία είναι η αλήθεια: ξεφτίλα και ντροπή!
«Ε»


 
Κορυφώνεται η κόντρα
 Με όλες του τις ιδιότητες (επιχειρηματίας, πρόεδρος ΕΒΕ και δημοτικός σύμβουλος δήμου Τοπείρου) δίνει σήμερα συνέντευξη Τύπου, όπως γράψαμε, ο Στέλιος Μωραΐτης, που στο κάλεσμά του χρησιμοποιεί εξίσου σκληρές εκφράσεις με τον Σωκράτη Ξυνίδη, ενώ εξαπολύει και κατηγορίες με υπονοούμενα για πολιτικές «συμμορίες» και συνεργάτες επίορκων υπαλλήλων».
Η «αλήθεια θα λάμψει» λέει ο κ. Μωραΐτης που δεν έχει αποκαλύψει ακόμη σε τι θα αναφερθεί, ωστόσο, μετά τις εξελίξεις και στη δίκη του Στέλιου Χατζηευαγγέλου, ποιος ξέρει μέχρι πού είναι διατεθειμένη να φτάσει και η άλλη πλευρά;
Πάντως, η κόντρα είναι βέβαιο πια ότι έχει φτάσει σε νέο επίπεδο.


 
«Φωτιά» το πετρέλαιο…
 Σε στάση αναμονής είναι οι βενζινοπώλες του νομού μας και δεν έχουν πάρει ακόμη απόφαση να μην διανείμουν καύσιμα από τις 15 Οκτωβρίου όπως αποφάσισε η Ομοσπονδία τους. Όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρός τους κ. Γιάννης Σιούτας περιμένουν να δουν τι θα αποφασίσει το υπουργείο σχετικά με το επίδομα θέρμανσης και μετά θ’ αποφασίσουν τι θα κάνουν. Μην φανταστείτε βέβαια ότι άρχισαν οι παραγγελίες πετρελαίου …οπότε δεν υπάρχει ταλαιπωρία των πολιτών. Το πετρέλαιο παραμένει στο 1,30 €, το επίδομα ακόμη δεν ξέρουμε πόσο θα είναι και ποιοι θα το δικαιούνται καθώς το ύψος του ποσού και τα κριτήρια αλλάζουν κάθε μέρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μας περιμένει ένας κρύος χειμώνας…
Μ.Ξ.


 
Και πάλι 48ωρη απεργία στη ΣΕΚΑΠ
 Νέα 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή προκήρυξαν οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ. Η απόφαση ελήφθη κατά την γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες κατά τη διάρκεια 4ωρης στάσης εργασίας. Όπως λένε οι συνδικαλιστές οι λόγοι που τους οδηγούν στην απεργία είναι η στάση της διοίκησης απ’ την οποία αναζητούν να σταματήσει να πιέζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. Επίσης διαμαρτύρονται και για το πάγωμα της εθελούσιας ενώ επίσης δηλώνουν και τη συμπαράστασή τους στους 17 εργαζόμενους, αυτούς που με απόφασή της η διοίκηση τους στέλνει πίσω στη ΒΙΟ η οποία και τους προσέλαβε όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του «Ε» στο φύλλο της Δευτέρας.
Η κατάσταση ολοένα και περιπλέκεται στη ΣΕΚΑΠ και κανείς δεν φτάνεται διατεθειμένος να βάλει νερό στο κρασί του, τα πράγματα εξωθούνται στα άκρα και το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό για κανένα!
Μήπως να το πάρουν αλλιώς και οι δυο πλευρές και να βρουν κοινό τόπο γιατί έτσι όπως πάει …μαύρα θα ‘ναι τα μαντάτα για τη ΣΕΚΑΠ και για τους εργαζόμενους και μακάρι να διαψευστώ!
Μ.Ξ.


 
Επιβάλλεται παραπάνω προσοχή
 Θα πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικοί οι εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, καθώς μια απροσεξία τους μπορεί να βάλει σε μπελάδες κάποιους πολίτες ή να τους στερήσει δικαιώματα τους. Η παρατήρηση αυτή γίνεται με αφορμή την απροσεξία μιας υπαλλήλου του ΟΑΕΔ, η οποία «ξέχασε» να αποθηκεύσει την ανανέωση της κάρτας ανεργίας συμπολίτη μας με τον κίνδυνο να τον «πετάξει» εκτός προγράμματος του ΕΣΠΑ που συμμετέχει. Ευτυχώς, ο προϊστάμενος μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα χωρίς καθυστερήσεις.
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …