Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πίτσα με πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα

Πίτσα με πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα

0
pitsa pralina
 
Για τη ζύμη
400 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια σιμιγδάλι
10 γραμμάρια μαγιά
10 γραμμάρια αλάτι
50 ml λάδι
375 ml νερό
 
Για την πραλίνα φουντουκιού
4-5 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100 γραμμάρια κουβερτούρα
1 φλιτζάνι τριμμένο φουντούκι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
50 γραμμάρια μαραγαρίνη
3 μπανάνες
 
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε το νερό με το λάδι και την μαγιά και το ρίχνουμε στο μείγμα αλευριού. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία και μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε στην άκρη μισή ώρα να φουσκώσει. Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και απλώνουμε το ζυμάρι μας. Το αφήνουμε στο ψυγείο άλλα 30 λεπτά.
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε μαζί με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί για να λιώσουν. Σε ένα μπολ βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά ώστε να γίνουν ένα ενιαίο σύνολο. Αφήνουμε την κουβερτούρα να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και συμπληρώνουμε το μείγμα με το τριμμένο φουντούκι. Αφού βάλουμε το φουντούκι συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα. Το συντηρούμε στο ψυγείο σε ένα γυάλινο δοχείο. Απλώνουμε τη σοκολάτα πάνω στη ζύμη και ροδέλες από τις μπανάνες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

-½ κιλό φύλλο κρούστας -1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο -σουσάμι Για τη γέμιση -175 γρ. ταχίνι -½ …