Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τσιζ κέικ με μέλι

Τσιζ κέικ με μέλι

0
cheese cake
300 γρ. τυρί κρέμα light
60 γρ. μέλι
40 γρ. αλεύρι
3 αυγά
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
5 – 6 φράουλες
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο ενός ταψιού διαμέτρου 20εκ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη το τυρί κρέμα με το μέλι ώστε να διαλυθεί το μέλι όσο το δυνατόν καλύτερα, προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το ξύσμα και το αλεύρι κοσκινίζοντάς το. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι. Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες και τις ακουμπάμε απαλά στην επιφάνεια. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 40-45’ περίπου. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο θα είναι φουσκωμένο, αλλά στη συνέχεια θα «καθίσει». Αυτό είναι φυσιολογικό. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3-4 ώρες και σερβίρουμε κρύο. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
  • Μπισκότα με μέλι και ταχίνι

    -200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150γρ μέλι -150γρ ταχίνι -1 βανίλια -1/3 κουτ γλυκού α…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλιας

    Για τη βάση: -125 gr βούτυρο αγελάδας  σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουταλάκι -1 μέτριο αυγ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

-½ κιλό φύλλο κρούστας -1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο -σουσάμι Για τη γέμιση -175 γρ. ταχίνι -½ …