Σχόλια 21/8/13

0
Ο Σταυρίδης και η Γυναίκα του Καίσαρα: Άντε να βρεις Καίσαρα!
Θωμάς Βουγιουκλής
 
 
Θερινό
 Η Αυγουστιάτικη ραστώνη συνεχίζεται στο πολιτικό πεδίο σε τοπικό επίπεδο κυρίως. Έτσι, οι πολιτικοί μας παραμένουν σε φάση «αργής κίνησης», περιμένοντας να δροσίσει ο καιρός.
Κάποιοι βέβαια ανησυχούν και προβληματίζονται για πιθανότητα βουλευτικών εκλογών το φθινόπωρο, όμως κανένα από τα κόμματα δεν θέλει εκλογές εκτός του ΣΥΡΙΖΑ που περιμένει εκλογικά οφέλη…
«Ε»
 
Στα Ιμαλάια
Τέσσερις Έλληνες ορειβάτες βρέθηκαν στη Στέγη του Κόσμου, τα Ιμαλάια. Κατέκτησαν μια απάτητη κορυφή, αψηφώντας το κρύο, τη δυνατή βροχή και τον αέρα και έφθασαν στο υψηλότερο σημείο, την κορυφή στα 6.243 μέτρα.
Το σημαντικό; Ανάμεσά τους και ένας γνώριμός μας, ο Νίκος Τρούπης, ο οποίος υπήρξε αθλητής του ΕΟΣ Ξάνθης και σε μια ανεξάρτητη ανάβασή του στις Άνδεις, η εφημερίδα μας στήριξε την προσπάθειά του εκείνη.
Πρόκειται για ένα σεμνό αθλητή της ορειβασίας, ιδιαίτερα ικανό και με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του (δεξιά στη φωτό).
«Ε»
 
Προκάλεσε αίσθηση
Το χθεσινό πρωτοσέλιδό μας για τον τοπικό τουρισμό, πως είναι «περαστικός» δημιούργησε εντύπωση προκαλώντας αίσθηση τόσο σ’ αυτούς που ασχολούνται με τον τουρισμό, όσο και στους απλούς Ξανθιώτες.
Είναι δε ένα ολοκληρωμένο ρεπορτάζ, θέτοντας παράλληλα διαπιστώσεις αλλά και προβληματισμούς για το παρόν αλλά και το μέλλον του τουρισμού στην Ξάνθη.
«Ε»
 
Είναι σοβαρό θέμα
Η υπόθεση «Τουρισμός» είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους.
Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό απ’όλους, εμπλεκόμενους και απλό λαό. Εάν δεν γίνει αυτό, τότε το παιγνίδι θα χαθεί και θα είναι κρίμα για το νομό μας. Θα χαθεί άλλη μια ευκαιρία απασχόλησης και απώλειας εισοδημάτων, τόσο στο βουνό όσο και στη θάλασσα.
Ελπίζουμε με αφορμή το χθεσινό ρεπορτάζ, αλλά κα το σημερινό, «κάτι» να ξεκινήσει στον τόπο μας για να γίνει πλέον μόνιμος ο τουρίστας κι όχι απλά περαστικός.
«Ε»
 
Χρειάζεται ομοφωνία
Θα μείνουμε στο τουριστικό θέμα. Το οποίο για να μπει στη βάση μιας σοβαρής συζήτησης θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με ομοψυχία και ομοφωνία. Δηλαδή, να γίνει μια δουλειά συνόλου από όλους!
Όλοι μαζί να σπρώξουν το θέμα «τουρισμός» μπροστά. Χωρίς μικρότητες και μιζέριες. Γιατί αν συνολικά δουλέψουν όλοι (από τη θέση του ο καθένας και με τις δυνάμεις του) τότε είναι βέβαιο ότι θα κερδίσουν όλοι!
Διαφορετικά, με τη μιζέρια του ατομικισμού, δεν πρόκειται ν’ αλλάξει κάτι σύντομα και σε σοβαρό επίπεδο.
Δυστυχώς, οι Ξανθιώτες επιχειρηματίες δεν έχουν ακόμη αναλύσει και δουλέψει όσο πρέπει την υπόθεση «Τουρισμός».
«Ε»
 
Για τα ΕΛΤΑ
Σε πολλές περιοχές της χώρας τα ΕΛΤΑ έχουν τοποθετήσει ειδικά γραμματοκιβώτια μεταλλικά, για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Κυρίως αυτό γίνεται σε περιοχές που δεν πηγαίνει ο ταχυδρόμος διανομέας ή δεν κάνει τη διανομή στα σπίτια και για ταχύτητα και ευκολία βάζει την αλληλογραφία στα γραμματοκιβώτια αυτά.
Στο νομό μας παρόμοια γραμματοκιβώτια δεν υπάρχουν και κακώς. Γι’αυτό προτείνουμε να μπουν. Από το να αφήνει στα καφενεία των χωριών ο διανομέας την αλληλογραφία είναι προτιμότερος ο τρόπος αυτός. Ο οποίος ήδη εφαρμόζεται με επιτυχία αλλού.
«Ε»
 
Τέλος στη μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ από την EBU
Από αύριο Τετάρτη στις 9 το πρωί, η EBU ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τη μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ μέσω του δορυφόρου της και της ιστοσελίδα της.
Η απόφαση αυτή της Ευρωπαϊκής Τηλεοπτικής Ένωσης ελήφθη διότι από την εβδομάδα αυτή, όπως ανακοινώθηκε, η νέα Δημόσια Τηλεόραση θα αρχίσει τη μετάδοση των ειδήσεων, συνεπώς δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης η καταργημένη πια ΕΡΤ.
Υπενθυμίζουμε ότι από τις 12 Ιουνίου, που η κυβέρνηση διέκοψε τη λειτουργία της ΕΡΤ, η EBU έχει παράσχει 4,4 εκατομμύρια ώρες συνολικής τηλεθέασης. Την απόφασή της αυτή η EBU τη συνόδεψε με έκκληση προς την κυβέρνηση για αποκατάσταση των δημοσίων ΜΜΕ στην Ελλάδα, την οποία θεωρεί ζωτικής σημασίας για τον πολιτισμό, τη δημοκρατία και την κοινωνία.
Έτσι από αύριο, θα σιγήσουν οι «πειρατικές» εκπομπές των εργαζομένων της ΕΡΤ οριστικά, αν και σύντομα θα δούμε τους περισσότερους από αυτούς στη νέα τηλεόραση…
 
Προς ακύρωση ο διορισμός Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα
Οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η είδηση για τον διορισμό του Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα, φαίνεται πως οδηγεί την κυβέρνηση στο να αναστείλει την απόφασή της και είναι πολύ πιθανό να μη δούμε τον πρώην υπουργό στην Ουάσινγκτον.
Σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων», ο διορισμός του Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα θα ματαιωθεί λόγω αντιδράσεων στην κομματική βάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, οι άνθρωποι που χειρίζονται το θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν μείνει έκπληκτοι από τις αντιδράσεις και στα δύο κόμματα.
-Είναι δυνατόν να τοποθετούν έναν αποτυχημένο πρώην υπουργό, έναν πολιτικό που δεν έχει τίποτε να επιδείξει πέρα από τις κομματικές του περγαμηνές, ο οποίος καταψηφίστηκε από τον κόσμο στις εκλογές, σε μία τόσο σημαντική τεχνοκρατική θέση και μετά να απορούν και με τις αντιδράσεις; Έλεος πια, αλλάξτε πρακτικές, πριν σηκωθούν και οι πέτρες!
 
Αυστηρά πρόστιμα για τη μαύρη εργασία
Στο 18πλάσιο του κατώτατου μισθού, δηλαδή στα 10.550 ευρώ ανέβασε το υπουργείο Οικονομικών το πρόστιμο για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο.
Έτσι, η αδήλωτη εργασία γίνεται ιδιαίτερα ασύμφορη και ριψοκίνδυνη για τις επιχειρήσεις, που πρέπει πλέον να το σκεφτούν πολύ προσεκτικά αν σκοπεύουν να συνεχίσουν αυτή την πρακτική.
Οι εξοντωτικές αυτές ποινές όμως είναι αναγκαίες προκειμένου να ανακοπεί το φαινόμενο που έχει φτάσει σε μη ανεκτά επίπεδα, σε μια χώρα που η ανεργία των νέων αγγίζει το 65% και το ασφαλιστικό σύστημα κινδυνεύει με κατάρρευση.
 
Αλλαγές στα δικαστικά πόστα
Οι κρίσεις δικαστών φέρνουν αλλαγές και στα δικαστήρια της Ξάνθης. Στην πόλη μας έρχεται νέος Εισαγγελέας, ενώ παραμένει η αντιεισαγγελέας, ενώ αλλαγή έχουμε και στη θέση της προέδρου των Πρωτοδικών Ξάνθης.
Ε.Δ.
 
7 μήνες απλήρωτοι είναι οι 10 εργαζόμενοι στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης…
 … και όπως είναι φυσικό είναι στα πρόθυρα ν’ αποκτήσουν …ψυχολογικά προβλήματα αφού – όπως μας πληροφορούν – υπάρχουν περιπτώσεις οικογενειών στις οποίες έχουν ένα μόνο εργαζόμενο και αυτόν απλήρωτο τόσους μήνες! Διαμαρτυρήθηκαν, ρώτησαν και τους είπαν …ότι τα λεφτά έχουν έρθει στα εντελλόμενα στην περιφέρεια αλλά όταν πήγε η λογίστρια να πάρει την επιταγή της είπαν ότι δεν έχουν υπογραφή του Στουρνάρα και ότι πρέπει ν περιμένουν να υπογράψει! (Κύριος οίδε πότε θα υπογράψει ο κ. Στουρνάρας ειδικά τώρα που περιμένει την τρόικα!). Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι ας τσιγαρίζονται…
Μήπως Σεβασμιώτατε και κ. αντιπεριφερειάρχα πρέπει να κάνετε κάτι;
Μ.Ξ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…