Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τριφτόπιτα με τυριά

Τριφτόπιτα με τυριά

0
triftopita
 -125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-1/2 φλ. ελαιόλαδο
-1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
-1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
-1/2 φλ. φέτα τρίμματα
-2 κ. γ. αλάτι
-1 1/2 κ.γ. baking powder
-3 1/ 2 φλ. αλεύρι.
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Κοσκινίζουμε το baking powder και το αλεύρι. Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνες. Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο στο μίξερ για 5′-6′ να αφρατέψει καλά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μισό αλεύρι και με κουτάλι ανακατεύουμε. Όταν αρχίσει να παίρνει μορφή ζύμης τη βάζουμε στον πάγκο και ζυμώνουμε προσθέτοντας αλεύρι έως ότου έχουμε μια εύπλαστη μαλακή ζύμη όπως του κουραμπιέ. Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο με χοντρό πλάστη σε πάχος 0,5 εκ. Κόβουμε μπακλαβαδωτά κομμάτια 2 εκ. Τα αραδιάζουμε στις λαμαρίνες. Ψήνουμε για 20 ‘ περίπου μέχρι να ροδίσουν.
 
  • Γιαουρτοτυρόπιτα

    -2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι -2 κεσεδάκια φέτα σε τρίμματα -1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα -1 …
  • Κασεροκούλουρα

    -1 φακελάκι ξερή μαγιά, -200 ml χλιαρό γάλα, -100 ml χλιαρό νερό, -100 ml χλιαρό σπορέλαιο…
  • taxinobourekakia

    Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

    -½ κιλό φύλλο κρούστας -1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο -σουσάμι Για τη γέμιση -175 γρ. ταχίνι -½ …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…