Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σφουγγάτο με μπάμιες και κολοκυθάκια

Σφουγγάτο με μπάμιες και κολοκυθάκια

0
sfougato
 
– 200 γρ. μπάμιες
– 2 κολοκύθια, τριμμένα στον τρίφτη και καλά στυμμένα με τα χέρια
– 1 ντομάτα, ξεσποριασμένη και κομμένη σε μικρά καρέ
– 6 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
– 1/2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα
– 1 κουτ. σούπας αλεύρι
– 1 κουτ. σούπας ξίδι
– 70 ml ελαιόλαδο
– αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Καθαρίζουμε τις μπάμιες, τις σοτάρουμε σε ένα τηγάνι για πέντε λεπτά μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε το ξίδι και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα τριμμένα κολοκύθια και την ντομάτα. Τα σοτάρουμε μέχρι να στεγνώσουν τα υλικά. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι με τα λαχανικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε την ομελέτα μέχρι να γίνει από κάτω (ελέγχουμε ανασηκώνοντας με μια σπάτουλα). Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε την ομελέτα σε ένα μεγάλο πιάτο και την αφήνουμε να γλιστρήσει στο τηγάνι ώστε να ψηθεί και από την άψητη πλευρά της. Αν δεν έχουμε αυτοπεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε με το «γύρισμα» της ομελέτας, τυλίγουμε το χερούλι του τηγανιού 2-3 φορές με αλουμινόχαρτο (αν είναι πλαστικό) και βάζουμε για λίγο το τηγάνι κάτω από το γκριλ του φούρνου, μέχρι να πήξει το αυγό και να ροδίσει η επιφάνεια.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…