Σχόλια 29/8/13

0
 
Από την αραβική Άνοιξη στον πολικό Χειμώνα!
Θωμάς Βουγιουκλής
 
 
Νίκη, Λόγος, Πανελλήνια
 Πρόκειται για τίτλους ημερήσιων εφημερίδων, υποτίθεται πανελλήνιας κυκλοφορίας. Εάν τις αναζητήσει κανείς στο περίπτερο δεν θα τις βρει. Ίσως την Κυριακή κάποια από τις τρεις.
Οι δύο πρώτες εμφάνιζαν έδρα την Αθήνα και η Πανελλήνια τη Θεσσαλονίκη.
Ε, λοιπόν αυτές οι υπολειτουργούσες εφημερίδες που εκδίδονται σε ελάχιστες εκατοντάδες φύλλα, εμφανίζονται να δημοσιεύουν διακηρύξεις!
Το πώς και γιατί κάποιοι από δήμους και φορείς, στέλνουν στα εν λόγω λαθρόβια έντυπα τις διακηρύξεις, είναι προς διερεύνηση, διότι η όλη ιστορία μάλλον «κάτι» κρύβει, σίγουρα όχι και ιδιαίτερα νόμιμο.
«Ε»
 
Απαράδεκτη μικρότητα
 Ο Μιχάλης Ιγνατίου ήρθε από την Ουάσινγκτον, ο Διαμαντόπουλος από τη Θεσσαλονίκη και ο Χασαπόπουλος από Αθήνα. Και ήρθαν για να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Ξανθιώτη δημοσιογράφο Λάμπρο Παπαντωνίου.
Στην εκδήλωση παρέστη μόνον το Κανάλι 6 και καμία εφημερίδα εκτός του ΕΜΠΡΟΣ.
Πέρα όμως από αυτή καθαυτή την παρουσία, καμία εφημερίδα, κανένα ραδιόφωνο δεν έκανε την παραμικρότερη αναφορά στην εκδήλωση στη Μάνδρα. Διότι η εκδήλωση αφορούσε έναν άξιο καθόλα δημοσιογράφο, Ξανθιώτη στην καταγωγή, που είχε καταξιωθεί απ’ όλους για το ήθος και τη δουλειά του.
Το γεγονός αυτής της αντιμετώπισης ενός τέκνου της Μάνδρας, της Ξάνθης, σίγουρα δεν τιμά τα Μέσα Ενημέρωσης του τόπου.
«Ε»
 
Πολύς λόγος
 Τελικά έμειναν τα λόγια και οι δηλώσεις στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση. Κι αυτό γιατί δεν έριξε τις τιμές η μείωση του ΦΠΑ όπως υπόσχονταν οι της εστίασης και περίμενε η κυβέρνηση.
Η οποία μέχρι στιγμής έχει διαψευστεί και τώρα φοβάται ότι οι τροϊκανοί θα ψάξουν από αλλού να βγάλουν την υστέρηση στα έσοδα.
Έτσι, σύμφωνα με στοιχεία, από 70.00 επιχειρηματίες εστίασης, μόνο 15.000 έχουν μειώσει τις τιμές και έχουν προμηθευτεί το σχετικό σήμα.
-Τράτζικ, όπως έλεγε και η σχετική διαφήμιση…
«Ε»
 
Πεζοπορία
 Το φαινόμενο να είναι αραδιασμένα αυτοκίνητα έξω από το δημαρχείο (το παλιό) , όπως και δίκυκλα, ελπίζουμε να μην εμφανιστεί στο νέο δημοτικό μέγαρο.
Πέρα από όλα τ’ άλλα, θα είναι προσβλητικό για το ίδιο το κτίριο. Τώρα ως προς τους διάφορους Δροσερίτες που έχουν κακομάθει, ας φροντίσουν κάποιοι να τους επισημάνουν ότι οφείλουν κι αυτοί να προσαρμοστούν. Ως προς τους δημοτικούς υπαλλήλους και συμβούλους, μια μικρή πεζοπορία θα τους βοηθούσε και θα τους έκανε καλό.
Πάντως και με το νέο δημαρχείο, οι περισσότερες υπηρεσίες θα συνεχίσουν να στεγάζονται αλλού. Ευτυχώς που δεν πληρώνουν ενοίκιο.
«Ε»
 
Πέθανε ο Νίκος Μάργαρης
 Για όλους όσους βρέθηκαν συμπορευτές στην προστασία του Περιβάλλοντος, ο Νίκος Μάργαρης ήταν ο εμπνευστής.
Ήταν λογικός, πραγματιστής και ρεαλιστής σε όλα. Πατούσε στέρεα στη γη και ήταν δάσκαλος σωστός. Γι’ αυτό και αγαπήθηκε, γι’ αυτό και ξεχώρισε. Έφυγε σε ηλικία 70 χρόνων και η κηδεία του έγινε χθες.
Έγραψε, δίδαξε, παρουσίασε και μετέφερε ένα άλλο στίγμα για το Περιβάλλον.
«Ε»
 
Το τέλος του Ασλάνη
 Ο πολύ γνωστός και συμπαθής σχεδιαστής μόδας Μιχάλης Ασλάνης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Κολωνάκι έχοντας καταναλώσει, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μεγάλη ποσότητα χαπιών.
Ο σχεδιαστής αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και είχε αναγκαστεί να κλείσει το ατελιέ του, ενώ όφειλε μεγάλα ποσά σε ΙΚΑ, Εφορία και τράπεζες. Σε συνέντευξη που έδωσε τελευταία έκανε λόγο για επαγγελματική επανεκκίνηση που σχεδίαζε σε ένα νέο χώρο .
Ωστόσο, ο πολύ αγαπητός στο χώρο της μόδας Μιχάλης Ασλάνης, αντιμετώπιζε και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, εξαιτίας των οικονομικών του και είχε απομονωθεί το τελευταίο διάστημα από γνωστούς και φίλους. Φοβούμενος πιθανόν και το διασυρμό που έβλεπε να υφίσταται ο συνάδελφός του Λάκης Γαβαλάς, επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του.
-Ένα ακόμη θλιβερό τέλος επιχειρηματία στην Ελλάδα της κρίσης…
 
Πήξαμε στα έργα…
 Τι γίνεται ρε παιδιά; Την τελευταία βδομάδα δεν προλαβαίνουν ν’ ανακοινώνουν έργα στο νόμο μας. Τρεις γέφυρες αντιπροχθές ( Πολυσίτου και Πηγαδίων, η γέφυρα του περιφερειακού που παραδόθηκε στην κυκλοφορία) έργα στο δήμο Αβδήρων χθες! Τι εργομανία (αλλά και τι επικοινωνιακή εκμετάλλευση) είναι αυτή! Εκλογές έρχονται και ειδικά Γιαννακίδης – Καραλίδης το πήραν πολύ ζεστά και όπως μαθαίνω κινούνται διπλωματικά και …λοξοκοιτάζουν και προς ΝΔ μεριά. Μόνο τυχαία δεν είναι η αναφορά Καραλιδη σε Κοντό για το αρδευτικό έργο της Καβάλας και συγκεκριμένα ότι επί υπουργίας του εντάχθηκε στο «Αλ. Μπαλτατζής»!
Σε τα μας ….κ. Καραλίδη!
Μ.Ξ.
 
Πες μου τι τρως…
 Ο λόγος για τα ληγμένα προϊόντα που θα μπορούν να πωλούνται πιο φτηνά από τα ειδικά ράφια των σουπερ μάρκετ. Κάποτε το υγειονομικό κυνηγούσε τα καταστήματα αν είχαν ληγμένα στα ράφια τους τώρα κατέλαβαν ειδικό ράφι!
Να που φτάσαμε…Να μας πωλούν με τον νόμο ληγμένα…και εμείς λόγω αφραγκιάς να τα τρώμε…Ενστερνίζομαι πλήρως τη θέση της κας Ελένης μιας νοικοκυράς που συναντήσαμε έξω από ένα σούπερ μάρκετ. Ναι στα χρόνια της τρόικας θα έχουμε τρεις κοινωνικές τάξεις: Αυτούς που τρώνε τα κανονικά τρόφιμα, αυτούς που τρώνε τα ληγμένα και αυτούς που τρώνε απ’ τα σκουπίδια!
Πες μου τι τρως να σου πω ποιος είσαι!
Μ.Ξ.
 
Άλλαξε απλά… ώρες το παραεμπόριο
 Στην περίπτωση του παραεμπορίου, κανένα βήμα ως τώρα δεν είναι επιτυχία. Ούτε τα ΚΕΛΑΥΕ τρομοκράτησαν, με την χλιαρή του κινητοποίηση, ούτε οι διαμαρτυρίες έφεραν αποτέλεσμα. Άνθρωποι της ορεινής περιοχής, που «έχουν μάτια και βλέπουν» και που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους επαγγελματίες του δήμου Μύκης, μιλούν για μια κατάσταση που παραμένει τραγική. Μάλιστα, εξηγούν ότι το παραεμπόριο «απλά έχει αλλάξει ώρες», από τις 6 το πρωί ξεκινά για ένα δίωρο και συνεχίζεται μετά τις 8 το βράδυ.
Το έχουμε πει πολλές φορές, πολλοί και έχουμε γίνει γραφικοί, αλλά κάτι πρέπει να γίνει και σοβαρά και συντονισμένα.
Μήπως η κυβέρνηση κατάλαβε το ανεξέλεγκτο της κατάστασης στην Ξάνθη και σκοπίμως καθυστερεί το άνοιγμα του κάθετου άξονα της Κομοτηνής;
Ε.Δ.
 
Δε θα τους απογοητεύσουν τα καπνά
 Μπορεί οι καπνοπαραγωγοί να είναι διστακτικοί, όμως φαίνεται ότι ικανοποιητικές θα είναι οι τιμές που θα διαμορφωθούν σε καπνά και βιρτζίνια. Βέβαια, η συγκυρία και οι πρακτικές των εμπόρων και μεταποιητών έχουν αλλάξει και τις προσδοκίες των παραγωγών, ωστόσο τα πράγματα δείχνουν ότι δε θα υπάρχουν μεγάλες απώλειες σε σχέση με πέρυσι και αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τη δική μας αγροτική περιοχή.
Ε.Δ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…