-1 ζαχαρούχο
-200 γρ. τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφεια,
-1/2 φλ. γιαούρτι 10% λιπαρά,
-200 γρ. κρέμα γάλακτος,
-2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας,
-1-2 κ.σ. Μερέντα
-1/2 φλ. Μερέντα για το τέλος.
Σε ένα μίξερ χτυπάμε πρώτα το τυρί με το ζαχαρούχο καλά, προσθέτουμε το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος. Τέλος ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας και τις 2 κ. Μερέντα, χτυπάμε 10′ να ενωθούν καλά τα υλικά. Ρίχνουμε σε ορθογώνιο μπολ το παγωτό και βάζουμε στην κατάψυξη. Βγάζουμε και χτυπάμε ανά 2ωρο άλλες 3 φορές. Την τελευταία φορά που θα το χτυπήσουμε, το βάζουμε στην κατάψυξη 1 1/2 ώρα να παγώσει λίγο, βγάζουμε και ρίχνουμε το 1/2 φλ. Μερέντα με ένα κουταλάκι σε όλη την επιφάνεια. Με ένα μαχαιράκι κάνουμε “νερά” με αυτό τον τρόπο το παγωτό μας θα βγει σαν Cheesecake!