Σχόλια 12/7/13

0
«Μνημόνια ή ΣΥΡΙΖΑ», το νέο μεγάλο δίλημμα μετά το «να ζει κανείς ή να μη ζει»
 
 
Απορία
 Την απορία την είχε συμπολίτης μας και μας τη μετέφερε, και ιδού ποια είναι. Πάντως επίκαιρη είναι και περιμένει απάντηση.
Ρωτά: Οι απεργίες, στάσεις εργασίας, είμαι εκεί στο χώρο δουλειάς και δεν δουλεύω, όλα αυτά συνυπολογίζονται και αφαιρούνται από το μισθό των δημοτικών υπαλλήλων; Διότι εάν δεν αφαιρούνται, τότε τέτοιες απεργίες όλοι μπορούν να τις κάνουν, όταν δεν έχουν καμία οικονομική επίπτωση.
Μάλιστα, ξεκουράζονται αμειβόμενοι.
-Αυτή η απορία αναγνώστη, και σίγουρα κάποιος συνδικαλιστής θα πρέπει να δώσει τις απαντήσεις.
«Ε»
 
 Κι άλλη απορία
 Προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Αθανασίου η απορία αυτή, η οποία είναι και σύντομη και απλή.
Ρωτάμε λοιπόν να μας εξηγήσει ο έγκριτος νομικός και νυν υπουργός της Δικαιοσύνης, με βάση ποιο νόμο αθωώνονται όσοι δέρνουν, φτύνουν, πετούν καφέδες και νερά προς υπουργούς, δημάρχους, καθηγητές, πρέσβεις.
Αναμένω την απάντηση με αγωνία, εκτός βέβαια της γνωστής ότι «το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο»!
Είμαι αφελής μήπως;
«Ε»
 
Χωρίς ντροπή….
 
Στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, κατηγορείται η χώρα μας γιατί νομίζετε; «Ότι οι Ελληνικές αρχές θέτουν σε κίνδυνο ζωές απωθώντας μετανάστες πίσω στην Τουρκία!»
Δηλαδή αντί συγχαρητηρίων μας κατηγορούν και από πάνω. Αντί να πουν μια καλή κουβέντα που η χώρα μας έχει γεμίσει από οικονομικούς μετανάστες και εξ’ αυτού έχει μια σειρά από προβλήματα, μας αποδίδουν κατηγορίες ότι δεν τους αφήνουμε να έρθουν!
Για δε την Τουρκία, που τους φέρνει σωρηδόν στην Ελλάδα, ούτε κουβέντα.
-Υποκριτές χειρίστου είδους.
«Ε»
 
Δημοτικό Ι
 Όσο θα πλησιάζουμε προς τις δημοτικές εκλογές τόσο τα δημοτικά συμβούλια θα γίνονται πιο «άγρια». Και είναι λογικό κατά μία άποψη διότι από τους σημερινούς δημοτικούς συμβούλους αρκετοί θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, ενώ κάποιοι φιλοδοξούν να ηγηθούν και συνδυασμού.
Ως εκ τούτου οι κορώνες, οι συγκρούσεις, οι φωνές και υπερβολές θα είναι στην ημερήσια διάταξη.
«Ε»
 
Δημοτικό ΙΙ
 
Από τις μέχρι τώρα διεργασίες για τα δημοτικά πράγματα σε δήμο Ξάνθης αλλά και στους υπόλοιπους τρεις, βγαίνει το συμπέρασμα ότι θα υπάρξουν ανακατατάξεις προσώπων.
Γι’αυτό δεν θα πρέπει να υπάρξουν εκπλήξεις σε κάποιους, κι αυτό διότι οι δημοτικές εκλογές είναι κάτι διαφορετικό από τις βουλευτικές. Στις δημοτικές αξιολογούνται τα πρόσωπα τόσο των επικεφαλής όσο και των υποψηφίων και ακολουθούν οι κομματικές θέσεις.
Γι’ αυτό είναι και εύκολες οι μετακινήσεις στους συνδυασμούς.
«Ε»
 
Δημοτικό ΙΙΙ
 Δεν θα με παραξενέψει εάν λόγω των δημοτικών εκλογών, χαλάσουν σχέσεις, φιλίες και συγγενείς μαλώσουν μεταξύ τους.
Αυτά τα φαινόμενα είναι συνηθισμένα σε χώρες όπως η Ελλάδα και σίγουρα θα τα δούμε να επαναλαμβάνονται εκ νέου.
Οι μόνοι που δεν έχουν τέτοια προβλήματα είναι οι κάτοικοι από Δροσερό, Πούρναλικ και Κασκανέ. Αυτοί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ποιος θα πληρώσει περισσότερα για την ψήφο τους.
Και δυστυχώς πληθυσμιακά είναι πολλοί και επηρεάζουν τα διάφορα εκλογικά αποτελέσματα.
«Ε»
 
 Καθοριστική σύγκρουση
 Ακούγεται πολύ τελευταία από αρκετούς και έχει τη λογική πως δεν φταίνε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, της ΕΛΒΟ και των εκατοντάδων άλλων ΔΕΚΟ και δημοσίων οργανισμών που δημιουργήθηκαν μόνο και μόνο για να προσλάβουν «τα δικά μας παιδιά».
Και βέβαια άμεσα δεν φταίνε οι εργαζόμενοι που έβλεπαν ν’ αυξάνουν συνέχεια ο προσλήψεις μέχρι ασφυξίας. Φταίνε όμως οι συνδικαλιστικοί φορείς και εκπρόσωποί τους που δεν απήργησαν μία φορά για να σταματήσουν αυτές οι κομματικές προσλήψεις.
Τώρα που η ιδιωτική οικονομία δεν αντέχει άλλο να πληρώνει το δημόσιο καθισιό, τώρα που δεν δανείζουν οι ξένοι, και αν το κάνουν θέλουν τα χρήματά τους πίσω και είναι λογικό, τώρα θυμήθηκαν οι πολιτικοί να βάλουν μια τάξη στις ανόητες υπερβολές του παρελθόντος.
Γι’ αυτό και άρχισε το κόψιμο, οι απολύσεις, οι μετακινήσεις και το κλείσιμο Οργανισμών, υπηρεσιών, Εταιρειών που δεν προσέφεραν τίποτε ή προσέφεραν ελάχιστα.
Γι’αυτό ζούμε τώρα την τελική αυτή σύγκρουση. Από τη μία η κυβέρνηση και από την άλλη τα Συνδικάτα. Με θύματα τους εργαζόμενους στο δημόσιο. Όχι στον ιδιωτικό τομέα. Διότι αυτός το πλήρωσε το τίμημά του με 1.300.000 ανέργους.
Οι ημέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας.
«Ε»
 
Απάντηση δημάρχου
 Άλλη μία απάντηση από το δήμαρχο Αβδήρων αυτή τη φορά, για τις εγκαταστάσεις στην παραλία του Μυρωδάτου. Γράφει:
Αγαπητή εκδότρια, απαντώντας στην από 04-07-2013 δημοσίευση της εφημερίδας σας σχετικά με τις εγκαταστάσεις αποδυτηρίων στην παραλία του Μυρωδάτου θα ήθελα να σας επισημάνω τα εξής:
Τα αποδυτήρια τα οποία τοποθετήθηκαν στην παραλία Μυρωδάτου έχουν περιέλθει σ’ αυτή την κατάσταση από την κάκιστη χρήση τους. Άλλωστε ο αριθμός των αποδυτηρίων που αναλογούν στην επισκεψιμότητα της συγκεκριμένης παραλίας και οι προδιαγραφές τους καθορίστηκαν από τα πλέον αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες», από το οποίο βραβεύθηκε. Ο Δήμος μας έχει ήδη παρέμβει με επισκευές από την αρχή της θερινής περιόδου και θα συνεχίσει να το κάνει, όμως δεν είμαστε σε θέση να τοποθετήσουμε και «σκοπούς». Οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να προστατεύσουν την περιουσία του δήμου που τοποθετείται προς εξυπηρέτησή τους.
 
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Αβδήρων
Βασίλειος Α. Τσολακίδης
 
Ατάκες
 Μίνι- εισήγηση είχε ετοιμάσει ο Αλέκος Κυριακίδης για να καλέσει τους δημοτικούς συμβούλους να εγκρίνουν τον απολογισμό της χρήσης του 2012 για το δήμο Ξάνθης. Δεν ξέρω αν το είχε στα χαρτιά του ή το είπε από καρδιάς, πάντως στο τέλος ανέφερε, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση: «δε θα τον πάρετε το δήμο για να αναλάβετε υποχρεώσεις, μην ανησυχείτε». Τότε, ο Δημήτρης Βορίδης, που δεν αφήνει κάτι τέτοια να πέσουν κάτω, απάντησε: «δε χρειάζεται να μας τον δώσετε, θα τον πάρουμε μόνοι μας», για να πάρει την εύθυμη ανταπάντηση του δημάρχου: «Μολών λαβέ»!
Ε.Δ.
 
Ζήτησε απολογία, πήρε ένα: «εντάξει μωρέ»
 Όπως είχε γνωστοποιήσει και πριν τη συνεδρίαση, με δήλωσή του, ο Νίκος Ανταμπούφης ζήτησε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την απολογία Κυριακίδη, Δημάρχου (που ήταν απών) και Ξυνίδη (που επίσης ήταν απών) για τα όσα του προσάψανε σχετικά με την υποτιθέμενη συναίνεσή του στο πρακτικό για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους στη συνεδρίαση της επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Ο κ. Ανταμπούφης ζήτησε τα πρακτικά της συνεδρίασης και δικαιώθηκε, αφού καταγράφηκε η καταψήφισή του στο εν λόγω θέμα, ωστόσο ο κ. Κυριακίδης επέμεινε ότι δεν το είχε πει. Πάντως, τα άλλα μέλη της επιτροπής ανήγαγαν το θέμα σε κακή συνεννόηση και πάντως διαβεβαίωσαν ότι δεν έγινε σαφής ψηφοφορία.
Ε.Δ.
 
Επιτέλους… μιλάει!
 Ανεξάρτητα από το αρκετά αδιάφορο αντικείμενο των θεμάτων του δημοτικού συμβουλίου και τις ώρες βαρεμάρας, που λίγο πολύ όλοι ένιωσαν εντός της αίθουσας (καλά κάποιοι το νιώθουν πάντα), η προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν μια καλή συνεδρίαση. Ο λόγος ότι επιτέλους, δημοτικοί σύμβουλοι εκφράστηκαν όχι ως μέλη παρατάξεων, «σερνόμενοι» από τη «γραμμή», αλλά κατέθεσαν παρατηρήσεις και σχόλια, χωρίς αυτό να τους κάνει «αντιρρησίες», αλλά αντίθετα τους έκανε μέλη ενός ζωντανού διαλόγου που δίνει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Ο Μανόλης Τσέπελης τοποθετήθηκε τόσο για τη διεκδίκηση των χρημάτων για την πληρωμή των εργαζομένων της ΕΑΠΑΞ, όσο και για τους επαχθείς όρους της σύμβασης με την εταιρία ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών, ο Κώστας Γιαγτζόγλου, διαχώρισε τη θέση του για το ‘ύψος του προστίμου για τη φθορά στο κάδο κομποστοποίησης, τονίζοντας ότι ενδεχόμενη φωτιά θα είχε πολύ πιο επιβαρυντικές συνέπειες για το δήμο, πράγμα που δεν πρέπει να αγνοείται, ενώ και τα μέλη της παράταξης Πούλιου, διαχώρισαν τη θέση τους, παραμένοντας στη συνεδρίαση και μετά την αποχώρησή του, συζητώντας τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης.
Ε.Δ.
 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…