Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εφιάλτης δίχως τέλος με τα αδέσποτα

Εφιάλτης δίχως τέλος με τα αδέσποτα

0
zoo nekro-web
Νεκρά από φόλα πάνω από 30 ζώα στην Σταυρούπολη από τον περασμένο Νοέμβριο
 
Στο νοσοκομείο συμβασιούχος ταχυδρόμος έπειτα από δάγκωμα σκύλου επί της οδού Μιλτιάδου
 
Μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα νεκρών ζώων βρέθηκαν οι κάτοικοι της Σταυρούπολης για άλλη μια φορά. Σε επικοινωνία του «Ε» με ευαισθητοποιημένο κάτοικο της περιοχής, που παρακολουθεί επί μακρόν τη ζωή των αδέσποτων ζώων στον οικισμό, ενημερωθήκαμε ότι από το περασμένο Νοέμβριο έως σήμερα έχουν χάσει την ζωή τους από φόλα πάνω από 30 ζωάκια, με τελευταίο κρούσμα 4 ακόμη σκυλιά πριν λίγες ημέρες, που βρέθηκαν δηλητηριασμένα στην κεντρική πλατεία του χωριού!
Οι ασυνείδητοι –γιατί μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν- δράστες αυτής της εγκληματικής ενέργειας χρησιμοποιούν, όπως υποστηρίζουν οι κτηνίατροι, πανίσχυρα φάρμακα.
 
Εικόνες ντροπής
«Ιδιοκτήτες εγκαταλείπουν κατά καιρούς τα κατοικίδια τους στην περιοχή. Τα ζωάκια, τα οποία είναι υγιή –δεν έχει παρατηρηθεί έλλειψη βάρους-αναπαράγονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται. Το γεγονός αυτό δημιουργεί προβλήματα τόσο μεταξύ των ζώων καθώς αναπτύσσονται επιθετικές συμπεριφορές μεταξύ τους εξαιτίας της δυσκολίας εύρεσης τροφής, όσο και στην συνύπαρξη με τους ανθρώπους καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος στο δρόμο Σταυρούπολη-Ξάνθη, λόγω των αδέσποτων που κυκλοφορούν» αναφέρει η κάτοικος του χωριού και συμπληρώνει «έχουν βρεθεί φόλες, τις οποίες πήγαμε για ανάλυση. Δυστυχώς, δεν έχουμε πάρει τα αποτελέσματα. Οι κτηνίατροι που εξέτασαν τα ζώα μιλούν για πανίσχυρα φάρμακα, τα οποία είναι πολύ πιθανό να ανήκουν σε γεωργικά φάρμακα, που μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο στα ζώα μέσα σε λίγα λεπτά».
 
Οι ανησυχίες των κατοίκων
Οι τοπικοί φορείς, όπως δηλώνουν οι κάτοικοι, αντί να προβούν σε ενέργειες για να λύσουν το πρόβλημα αρκούνται στην περισυλλογή των νεκρών ζώων και ρήψη τους στους κάδους του χωριού. Πέρα από τις επιθετικές συμπεριφορές που μπορεί να αναπτυχθούν ανάμεσα στα ζώα και στο πλήγμα που μπορούν να προκαλέσουν αυτές οι εικόνες στον τουρισμό της περιοχής, οι κάτοικοι ανησυχούν μήπως δηλητηριαστούν τα παιδιά τους. «Τα δηλητηριασμένα ζώα έχουν βρεθεί στο κέντρο του χωριού, στην πλατεία και στα γύρω στενά. Τα απογεύματα τα παιδιά μας παίζουν εκεί. Φοβόμαστε μην έρθουν σε επαφή με κάποια φόλα στην διάρκεια του παιχνιδιού και δηλητηριαστούν λόγω της άγνοιας τους», δηλώνει η ίδια κάτοικος.
 
Αγνοούν το πρόβλημα οι αρχές
Καθώς δεν βλέπουν κάποια αντίδραση από τους τοπικούς φορείς οι κάτοικοι της περιοχής ετοιμάζουν σύντομα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του χωριού. Το «Ε» επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Σταυρούπολης, Κυριάκο Παπαδόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για τη θέση του δήμου απέναντι στο θέμα. Ο αντιδήμαρχος όχι απλά δεν γνώριζε το συμβάν αλλά αρνήθηκε να ενημερωθεί καθώς δεν δέχεται ότι κάτι τέτοιο συνέβη. Προφανώς, ο κ. Παπαδόπουλος είναι υποστηρικτής της φράσης «ότι δεν γνωρίζω, δεν μπορεί να με βλάψει» αγνοώντας τις ανησυχίες των δημοτών του.
 
Συνεχίζονται τα περιστατικά επιθέσεων σκύλων και στην Ξάνθη
Το ίδιο ασυνείδητοι είναι και όσοι παρατάνε ένα ζώο όταν πια σταματάει να είναι ένα παιχνιδιάρικο κουταβάκι. Έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί ιδιοκτήτες ζώων επιλέγουν να αφήσουν τα κατοικίδια τους στο άλσος της Κυψέλης με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στην οδό Μιλτιάδου αγέλη σκύλων. Μέλος της αγέλης δάγκωσε τις προηγούμενες μέρες συμβασιούχο ταχυδρόμο, ο οποίος επέβαινε πάνω σε μηχανάκι, στέλνοντας τον άτυχο νέο στο νοσοκομείο. Ο νεαρός ταχυδρόμος που έχει φοβηθεί, σκέφτεται αν και πως θα διανέμει την αλληλογραφία σε αυτές τις περιοχές.
Είναι προφανές πως και στην υπόθεση αυτή της Κυψέλης υπάρχουν ευθύνες και στο δήμο Ξάνθης. Ο οποίος επί σειρά ετών όλο εξετάζει και όλο αναβάλει τη δημιουργία σύγχρονού κυνοκομείου, την στείρωση των αδέσποτων των αδέσποτων κτλ. Γενικώς από την πλευρά του δήμου δεν υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική για την αντιμετώπιση των αδέσποτων σκύλων.
Γ.Τ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κουτσούκος – Εγνατία Οδός: Τον Ιούνιο αναμένεται να παραδοθεί η μελέτη για τη γέφυρα Κήπων- Υψάλων

Η τουρκική πλευρά βλέπει το εμβληματικό έργο ως μια πύλη προς την Ευρώπη, η δε ελληνική αν…