Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λαζάνια με μελιτζάνα και φέτα

Λαζάνια με μελιτζάνα και φέτα

0
lazania melitzana
50 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κομματάκια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 αυγό χτυπημένο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1/2 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
1/2 φλιτζάνια μαϊντανό
αλάτι , πιπέρι
1 κουτί λαζάνια
4-5 μελιτζάνες χωρίς την φλούδα
100 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο
100 γραμμάρια ανθότυρο κομμένο σε κύβους
1/2 κουτί χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτηράκι κρασί λευκό1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
 
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα λαζάνια για 5 λεπτά. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους και τις τηγανίζουμε ελαφρά. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα το σκόρδο, προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 2-3 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Ρίχνουμε μετά τις μελιτζάνες κι ανακατεύουμε για λίγο. Μόλις μισό κρυώσει, ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο, τα τυριά, την φρυγανιά και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον χυμό ντομάτας. Βράζουμε την σάλτσα μας για 10 λεπτά. Στρώνουμε στο ταψάκι μας μία σειρά λαζάνια, βάζουμε γέμιση, πάλι λαζάνια και περιχύνουμε με την σάλτσα. Ρίχνουμε νερό ώστε να σκεπαστούν τα λαζάνια και από πάνω πασπαλίζουμε με τυρί. Κλείνουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ πολύ καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω και κάτω για 30 λεπτά.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

-½ κιλό φύλλο κρούστας -1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο -σουσάμι Για τη γέμιση -175 γρ. ταχίνι -½ …