500 γρ. κοντά ζυμαρικά
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη κύβους
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 μικρό αγγούρι κομμένο κύβους
10 – 12 ελιές χωρίς κουκούτσι
1 μικρή πιπεριά κομμένη λωρίδες
300 γρ χοντροτριμμένη φέτα
Αλάτι, πιπέρι
1/2 κουταλάκι ξερή ρίγανη
1 κουταλιά ξύδι από κρασί
1/3 κούπας ελαιόλαδο:
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τα λαχανικά (πλένετε και κόβετε). Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένετε με κρύο νερό, κάτω από τη βρύση, να κρυώσουν. Τα βάζετε σε σαλατιέρα και τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο να μην κολλήσουν. Προσθέτετε τα λαχανικά, τις ελιές και την φέτα. Χτυπάτε μαζί το ελαιόλαδο με το αλατοπίπερο, το ξύδι και τη ρίγανη και περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.