Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Κυβερνητικά και πολιτικά λάθη δεκαετιών που πληρώνει ο Ελληνικός Λαός

Κυβερνητικά και πολιτικά λάθη δεκαετιών που πληρώνει ο Ελληνικός Λαός

0
dimitrakis
 Η μεγάλη κρίση που βιώνει εδώ και 6 σχεδόν χρόνια ο Ελληνικός Λαός φαίνεται ότι όχι μόνον διαιωνίζεται, αλλά τελικώς οδηγεί την Πατρίδα μας εις την ολοκληρωτική καταστροφή. Διότι κατά την κοινή λογική ούτε τα επιβληθέντα «σωτήρια 3 Μνημόνια» βελτίωσαν εις το ελάχιστον την μακροχρόνια νοσούσα κατάσταση η οποία επικρατεί εις την χώρα μας. Μία κατάσταση πλουτισμού και άπληστης ευδαιμονίας, απείρου κάλους, ναρκισσισμού, εφησυχασμού, άκρας απραξίας, στηριζόμενη επί 30 και πλέον χρόνια κυρίως εις τα πακέτα στήριξης και κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το τεράστιο ετήσιο τραπεζικό δανεισμό, που εις την ουσία προορίζονταν αποκλειστικώς και μόνον για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας και τα προγράμματα μεταρρυθμίσεων.
Πολλά ακούγονται από τότε που ξέσπασε η κρίση εις την Πατρίδα μας. Για τα ολέθρια και ασυγχώρητα λάθη πού έγιναν κατά τα 30 τελευταία χρόνια από εκείνους που κυβέρνησαν, αλλά και από εκείνους που δεν κυβέρνησαν την χώρα μας. Όλοι αυτοί οι οποίοι ευθύνονται εις το ακέραιο για την αλλοπρόσαλλη και καταστροφική πολιτική τους, αλλά εν μέσω της μεγάλης κρίσης που βιώνει όμως ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός συνεχίζουν να αποποιούνται την τεράστιες ευθύνες τους και να επιρρίπτουν αυτές και τα ολέθρια λάθη σε άλλους. Και όλοι τους μαζί αποκρύπτουν συστηματικά την αλήθεια από τον λιμοκτονούντα τώρα Ελληνικό Λαό.
Ευτυχώς για όλους αυτούς, διότι εδώ και 4 σχεδόν χρόνια έχουμε την ΤΡΟΙΚΑ, την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ για να επιρρίπτουν όλες τις ευθύνες και όλα τα ολέθρια λάθη για την κατάσταση εις την χώρα μας. Αυτοί που εις την πραγματικότητα εκπροσωπούνε τους «δανειστές» μας, και οι οποίοι απαιτούνε τώρα την επιστροφή των «δανεικών δεκαετιών» τα οποία κατασπατάλησαν οι δικές μας κυβερνήσεις, προς ίδιο όφελος του πολιτικού κατεστημένου και των υποστηρικτών του και όχι προς όφελος της ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας και του Ελληνικού Λαού.
Μα την αλήθεια, τι θα ακούσουμε ακόμη περισσότερα; Ότι όλοι αυτοί ήρθαν αυτόκλητοι για να εισπράξουν μετά βίας τα κατασπαταλημένα και κλεμμένα δανεικά εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, με τα επαχθή και θανατηφόρα Μνημόνια τους; Ενώ αντιθέτως το αναμάρτητο πολιτικό σύστημα και οι υποστηρικτές του είχε όλη την καλή πρόθεση και πολιτική βούληση να μεταρρυθμίσει άμεσα και αποτελεσματικά την χώρα μας, για να αποφύγει ο Ελληνικός Λαός την καταστροφή, την κατάρρευση της οικονομίας, την μεγάλη ύφεση και ανεργία αλλά και την καταστροφική εθνική υποτίμηση;
Ενώ η καταστροφή ευρίσκεται προ των πυλών και ο Ελληνικός Λαός κυριολεκτικά έχει ματώσει, ώστε να συζητείται τώρα ευρέως το ενδεχόμενο μίας κοινωνικής έκρηξης κατά το Φθινόπωρο, το πολιτικό σύστημα συνεχίζει να αντιστέκεται σθεναρά εις την λήψη όλων εκείνων των μέτρων τα οποία είναι άκρως απαραίτητα για να αναχαιτιστεί η εθνική καταστροφή. Αυτή η αβελτηρία και απροθυμία του πολιτικού κατεστημένου για σαρωτικές διαθρωτικές, μεταρρυθμιστικές αλλαγές και δημοσιονομική εξυγίανση θα κρίνει το μέλλον της Πατρίδος μας μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου σε συνάρτηση με την ενδεχόμενη πρόθεση αποχώρησης του ΔΝΤ από το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδος.
Μόλις πρόσφατα η ΤΡΟΙΚΑ υποστήριξε ότι οι μισθοί και οι συντάξεις εις την Ελλάδα είναι κατά μέσο όρο υψηλότεροι ακόμη και από εκείνες της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, δηλαδή της Γερμανίας. Ασχέτως το εάν αυτό είναι αληθές, και εάν αυτό οφείλεται σε λάθος στοιχεία της Εθνικής Στατικής Υπηρεσίας ή της Eurostat ή σε άλλες σκοπιμότητες, ένα πράγμα είναι αναμφισβήτητο. Ότι οι ιθύνοντες της χώρας μας, μη γνωρίζοντες την πραγματικότητα εις την Ευρώπη, αδυνατούνε να αντιμετωπίσουνε με ευθύτητα και επιχειρήματα τις νέες αιτιάσεις της ΤΡΟΙΚΑ και της Γερμανίας. Ότι ναι μεν ίσως οι μισθοί και οι συντάξεις εις την Γερμανία και σε άλλες χώρες του Βορρά να είναι «χαμηλότερες» από την Ελλάδα, αλλά εις τις χώρες αυτές όλοι οι πολίτες απολαμβάνουν τις δωρεά και άριστες υπηρεσίες ενός τέλειου και Δίκαιου Κοινωνικού Κράτους.
Ενώ εις την Ελλάδα, οι κυβερνώντες και το πολιτικό σύστημα έκαναν το ολέθριο λάθος, κυρίως μετά την ένταξή της χώρας μας εις το Ευρώ, να αυξήσουν μισθούς και συντάξεις, εξομοιώνοντας αυτές σχεδόν με εκείνες των πλούσιων, παραγωγικών και ανταγωνιστικών χωρών του Βορρά. Δεν φρόντισαν, ως όφειλαν, για την αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της Εθνικής Οικονομίας και μέσω αυτής για την εμπέδωση ενός απόλυτου Δίκαιου Κοινωνικού Κράτους και ενός Συστήματος Ιδεών και Αξιών, όπως συμβαίνει εις το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Αποτέλεσμα αυτής της ολέθριας πολιτικής της μισθολογικής και συνταξιοδοτικής εξίσωσης των Ελλήνων με τους Ευρωπαίους δια της καταχρήσεως της πραγματικής αξίας του Ευρώ και την ταυτόχρονη απεξάρτηση από την παραγωγικότητα ήταν η έξαρση της συμπεριφοράς της ελληνικής κοινωνίας με την εισαγωγή τεραστίων καταναλωτικών αγαθών από τις ακμάζουσες οικονομίες του ισχυρού Ευρώ. Ολέθρια λάθη τα οποία αναπόφευκτα οδήγησαν εις την χρεοκοπία και κατάρρευση της Πατρίδος μας.
Όσο και αν ακούγεται και αυτό ως πρωτόγνωρο: η ισχυρότερη Οικονομία της Ευρώπης, και μία από τις ισχυρότερες του πλανήτη, δηλαδή η Γερμανία, με τεράστιες εξαγωγές και πλεονάσματα που υπερβαίνουν τα 25 δις Ευρώ το μήνα, παρέχει αύξηση συντάξεων η οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν υπερβαίνει τα 11 Cent τον μήνα. Αυτό προς πληροφόρηση όλων εκείνων που ευθύνονται για την κατάντια της χώρας μας!
 
Γεώργιος Εμ .Δημητράκης  
 
Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος κρητικής καταγωγής διαμένει εις την Ξάνθη. Σπούδασε εις την Βόννη Πολιτικές, Οικονομικές    Επιστήμες και Κοινωνιολογία. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας και έζησε πολλά χρόνια σε αυτήν. Επέστρεψε εις την Αθήνα και σπούδασε για 2η φορά Ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά της οποίας τυγχάνει άριστος γνώστης.    
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Γεώργιος Εμ. Δηµητράκης
  • Θερμοπύλες

    Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…
  • Για να τιμηθεί ο Λόρδος Βύρων

    Από τον Κώστα Μαυρομάτη Επιστολή προς τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού Παπασταθ…
  • Βυρώνεια…

    Στο φύλλο της Τετάρτης 3 Απριλίου ο αγαπητός συλλέκτης-ερευνητής ο Κώστας Μαυρομάτης, μας …
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θερμοπύλες

Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…