-230 ζυμαρικά κοχύλι ή όποιο άλλο σχήμα προτιμάς
-3 κούπες κομμένο μπρόκολο
-1κ.σ. ελαιόλαδο
-1 ½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια στραγγισμένα (κράτησε μόνο το ¼ του νερού της κονσέρβας)
-μισή κούπα ζωμό κότας
-1,5 κ. γ. τσίλι σε σκόνη
-½ κούπα τριμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα
-¼ κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (ή ανάλογα με το πώς τα προτιμάτε), προσθέτοντας το μπρόκολο τα τελευταία 3 λεπτά. Στραγγίξτε τα. Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς υψηλή φωτιά ζεστάνετε το λάδι προσθέτοντας το κρεμμύδι και μισό κουταλάκι αλάτι. Χαμηλώστε τη φωτιά σοτάροντας το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τα ζυμαρικά, το μπρόκολο, τα φασόλια, το ζωμό, το ζουμί από τα φασίλια και το τσίλι. Μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέστε το τυρί και το μαϊντανό ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το τυρί. Το σερβίρισμα μπορείτε να προσθέσετε ένα σφιχτό αβγό κομμένο σε φέτες.